G12: Nok en jevn kamp

Høvik G12- Bærum G12 5-3 (3-3)

På fredag den trettende- TAM-TAM TAM- så skulle vi sette oss på sykkelen bort til Høvikbanen. De av gutta som ikke var opptatt med taco, hyttetur eller planlegge russetida 2029, var noenlunde klare for kamp omtrent samtidig som Fantorangen startet på NRK Super.

Gode venner møtes til kamp!

Det bølger frem og tilbake

Før kampen så forstår jeg at mange av gutta kjenner hverandre godt fra tidligere. Spesielt de som går bortover på snøen med slike trepinner og bruker astmamedisin med hyppige intervaller. Vi blir tatt godt imot og det eneste vi- eller i alle fall jeg- savna var en Burger King innafor gåavstand.

Nedover i stedet for bortover?

Gutta jogger, jeg klekker ut en plan og vi møtes ved steinrøysa like før kampstart for instruksjoner. Etter litt frem og tilbake, så har vi laget klart.

Fra avspark av og de påfølgende minuttene så får vi rundt 35 tilskuerne se en kamp der begge lag angriper, og naturlig nok som en konsekvens av det, to lag som ligger i forsvar.

Vår hærfører i de bakre rekker er Marius M, som har fått besøk flydd inn fra Nordens Paris- som det sies det at Tromsø er- jeg har ikke vært lengre nord i landet enn «Bartebyen» der de snakker med for mye Æ i stedet for E.

Marius, godt hjulpet av Daniel og Jacob rydder unna de meste. Sterke i en mot en, gode til å klarere og fysisk når man må. Mye flott forsvarsspill. Allikevel så er vertene freidige nok til å ta ledelsen 1-0.

Vi slår tilbake 1-1 like etterpå når Leander skårer på årets skudd fra midtbanen! Herlig regnbue på den og jeg håper at poden får nok Kindersjokolade fra taxfreen på Heathrow når foresatt kommer hjem fra jobb samme kveld! – et av årets øyeblikk både målet OG alle som stormet bort til Leander!

1.omgang fortsetter «på detta viset» som de små trollene i Ronja Røverdatter sa titt og ofte. Det hele minnet om Ali mot Frazier i tungvektsboksing. Begge lag får inn noen fulltreffere, men ingen lander noe knockout-slag. 2-1, så 2-2, så 3-2 og uavgjort 3-3.

Så pause i en jevnspilt omgang der begge lag får behov for samtlige lagdeler + keeper.

Høvik bedre i starten og det avgjør kampen

Vi må rokkere om når Sebastian keeper har vondt. Så Olander melder seg som keeper etter at gutta skal ha det til at han sto en gang i 2.klasse i det korte friminuttet. Det holder som argumentasjon for de fleste som absolutt ikke vil, og «Ollie» påtar seg ansvaret…

…og klarer seg veldig bra! Han ofrer alt og får midtveis ett skudd der det svir som mest. Etter en liten skade time-out så vil han selv fortsette! TØFT gjort og stort takk!

Nå mister vi spillet på midten og nå er det mye Høvik. De kommer til angrep på angrep, som veps på syltetøy. Så til slutt stikker de av i målprotokollen også. 4-3 og 5-3. Det lukter som at Ali (vi) skal gå på ett sjeldent tap for Frazier (Høvik).

Så finner jeg stor grunn til (videre) optimisme de siste 7-8 minuttene. Da er vi like overlegne som sørstatene i USA var under slaget om Cold Harbor i Virginia (mai 1864). Som sørstatene var vi noe færre folk, men innsatsen sto ikke i veien for det. Vi har en sluttspurt i oss, og vi spiller vår vakreste fotball de siste 10 minuttene. Daniel, Andreas, Kristian, Fredrik og Iver er såpass med på notene at vi nesten kunne starta vårt eget lille korps. – Så kom jeg på et korps er djevelens musikk og slikt vil vi vel ikke ha noe av ?

Vi fortjener mål, men det ble det ikke til tross for god sluttspurt. Så med tre mål fra 1.omgang mot Høviks 3+2 så har jeg regna meg frem til (via revisor) at vi taper 3-5 mot Høvik.

Summa Summarum

En morsom 1.omgang, mest fordi lagene står bra til hverandre! Så skårer vi ett flott individuelt mål ved Leander, så to lagmål etter flott angrepsspill. 3-3 til pause gir et riktig bilde av styrkeforholdene mellom lagene.

2.omgang blir tøffere. Vi improviserer noe fordi vi får skade/vondt, og den nye kabalen jeg la gikk ikke helt opp. På tampen (siste 7-8 min) så forsøker med et comeback. Vi spiller fint langs bakken og ut på kant, så inn igjen. Det som ikke kom var selve målene. Mål er det som på kort sikt betyr mest i fotball, og sånn sett er det ok at vi taper 3-5 mot Høvik.

Frem med støttehjulene til sykkelen, på med hjelm og hjem til grønnsakssuppe. Neida- jeg skal ikke ljuge. Jeg ble kjørt hjem og til hamburger og stratos. Om ikke annet så har jeg hjelm da…et eller annet sted i låven.

For guttas del var det nok en kamp der vi tidvis spiller flott fotball, og ALLTID har godt humør og kampvilje!