G06: Lærerikt tap i KM mot Ullern

Bærum G06-Ullern G06 3-4 (3-3)

Etter å ha vunnet vår avdeling i G13 serien, og Ullern det tilsvarende med sin, så var det klart for «Battle of thr Giants», «Rumble in the Jungle», City mot United eller Norge-Kanada i curling om du vil!

Omstendighetene var alt annet enn praktfulle. Åpen himmel, ikke klargjort bane fra krets og usikkerhet om vi fikk spille på langs eller tvers bidro til at kampen ble ca 15 minutter forsinket. Slik sett minte det lite om at det skulle kåres en kretsmester.

Likt for begge lag, men kretsen har noe å gå på her. De blir et slags fattigmanns IOC som tildeler vinter-OL til Qatar e.l!

Flomlys hentet ut av tannlegekontoret i «Karius og Baktus»

Sjokkstart

La oss bevege fokuset til kampen. For det er nok å skrive «hjem» om, eller blogge om man skal velge den moderne uttrykksformen. Uten hjelp av Sophie-Elise, så for dere bære med en ordblind hedmarking:

Vi går ut i et voldsomt høyt press i håp og å vinne ballen tidlig og ofte. Ullern skal ha stor ros for å minne om 2010 utgaven av Barcelona. Eneste forskjell er at gutta har mer hår enn Iniesta ,og i snitt er nok høyere enn Messi. Derimot kan ingen ta de på ball- og pasningsferdigheter.

Så når vår «blitzing» ikke gir frukter, så er det de hvite fra det eneste stedet i Oslo som har høyere «Høyre-frekvens» enn oss selv, som tar over. Vel, ikke så mye tar over som at vi inviterer de inn i kampen med røp løper på beste borgerlig vis.

0-1 og 0-2 kommer på løpende bånd etter store feil av vår bakre rekke. Om det ikke var kaldt nok fra himmelens sluser, så bidro det defensive spillet til at vi fikk kalddusj som to lag med Gore-Tex ikke kunne bidra til å holde ute!

Noen minutter senere blir 0-2 til 0-3, og ikke ulikt nevnte boksekamp i innledningen, så var vi som Mohammed Ali i kampen mot George Foreman:

Vi var i repene! 0-3, halvspilt 1.omgang og med vær som hadde drept immunforsvaret hadde vi levd i middelalderen, så var det lite som tydet på at vi skulle komme tilbake.

Hvis man ikke har sett det herlige Gule laget før vel og merke! Gutta har kjempemoral (en viss 1-4 kamp i Adidas mot Våg, 1-3 mot Røa i serien kommer til minne).

Ingen sure og frustrerte miner. Så sakte, men sikkert gjør vi som nevnte Ali og kjemper oss tilbake. 1-3 langs kanten, 2-3 på bortimot samme vis.

Håpet er tent, og det ekstra laget med Gore-Tex føles unødvendig! Når vi så utligner til 3-3 før pause, så er det nesten så man får lyst til å spille Postgirobyggets ikoniske «Idyll».

Vi bygger opp!

Jevnt, lagmoral og klassisk overtenning på tribunen!

Så 1.omgang startet som man skulle ha smørt med klister i stedet for Blå Swix i Birkebeinerrennet. Heldigvis kjemper vi oss tilbake og med 3-3 halvveis, så er vi evige optimister på sidelinja foran de siste 35 minuttene.

På sidelinja er det derimot ikke alle som får være. Et par Ullern-fedre blir sendt bort av dommer, da de ikke akkurat viser borgerlig dannelse. Kort sagt, de hadde vel ikke mer konstruktiv tilnærming til kampen enn Boris Johnsons plan B vedr. Brexit.

Det slutter ikke å skuffe meg at enkelte foreldre mister dannelse og hode når poden spiller.

Ja, det er sats-fotball, men tross alt: Det er bare en fotballkamp! Er det verdt å bli «gæren» for? Er ingen grunn til å oppføre seg som John McEnroe av en grunn…

Ullern er et veldig godt ballbesittende lag!

Ny omgang, en kamp om marginer

Med dagens hjertesukk unnagjort, så tilbake til kampen. Vi starter 2.omgang med å ha ball, samtidig som vi har strammet opp i bakre rekker. Ullern skal ha mye skryt for å være godt organiserte defensivt, så selv om vi har ball, så finner vi ikke helt ut av forsvars-koden til de hvite og rød!

Minuttene tikker av sted. De riktige store sjansene uteblir. Ikke ulikt en vilkårlig norsk landskamp.

Vi kommer til noen innlegg fra begge kanter, men over eller forbi en angrepsfot foran mål. Ullern kommer på kontringer, men vi klarer å demre opp.

Så brister demningen. Dessverre er det oss jeg prater om. Med fin angrepsfotball så spiller Ullern seg til en solid skuddsjanse, og når det først er der griper de den med en gylden støvel! 4-3, stor jubel og vi tar telling.

Gledelig å se vi ikke gir opp, men Ullern er som Italia i VM i 1982. Pottetett defensivt. Så til tross for iherdig innsats, så klarer vi ikke å slå tilbake.

Mulighet på dødball! Innlegget ble bedre enn mobilkamera sitt zoom

Kampen ble avgjort defensivt og gratulerer til Ullern

Det ender altså med 4-3 til Ullern. En kamp som kunne endt med alle mulige utfall ut at det ville vært feil, ran eller sak for Tore Sandberg som privatdetektiv!

Forskjellen lå i at de var bedre defensivt enn oss. Så enkelt er det i dag.

Det lærer vi av, samtidig som vi skal forsterke de gode elementene som finnes i vårt spill. Laud også for vår moral! Er en gjeng med Immanuel Kant utpå kunstdekket der!

Vi tar lærdom av å spille kamper mot gode lag med betydning. Jeg er sikker på at det kommer mange flere av de i årene fremover. Lære å takle press, spille med ro.

Vi gratulerer Ullern som kretsmestere!