G06-2: Here and back again!

Bærum G06-2 – Stabæk G06-5 6-0 (1-0)

To lag som vant i 1.serierunde skulle møtes under perfekte forhold på «Kadda». Gutta er presise, praten går mest på at Tarik stilte opp på en times varsel og stemningen var generelt avslappa.

Førstemann som tar referansen i tittelen får en flaske Antibac. I tillegg til å være en av de bedre fantasy-bøkene som er skrevet, så håper jeg tittelen får frem at vi var overalt med vår prestasjon i dag.

Innledningsvis veldig bra, siste halvdel av første omgang det stikk motsatte. 2.omgang var omvendt. Da var vi svake i første halvdel, mens i siste halvdel var på godt nivå! Bær med meg, nå kommer historien om hvordan vi var gode og svake i samme kamp. Herfra og tilbake.

Instrukser gis!

Legger lista!

Det er et ok aggressivt Bærumlag de første 20 minuttene. Vi legger lista og er det førende laget. Om noe skal trekkes for så er det mangel på gode nok avslutninger. Vi skaper nok til å punktere kampen som en gassballong kjøpt på Røros-Mart`n i -20 grader.

Rett nok skårer Nils Jørgen når han blir spilt flott igjennom av Mads. Men ellers så kladder vi det til i STB sin boks.

Skal nevnes at STB har noen farlige overganger og kunne lurt inn en eller to i løpet av de første 35 minuttene. Ellers er vi på nivå eller bedre på samtlige deler av banen. Så vi følte oss trygge på seier, til tross for at det var masser av tid igjen.

Så skjer det som ikke burde skje! Vi stopper opp på midten, vi slutter å bevege oss i ledige rom kombinert med at det er like stille blant gutta på banen som det var i min egen 15-års selskap. Eneste forskjellen var at vi var 10 Gule på banen, men hjemme hos meg kom ingen gjester.

Vonde, men fiktive, barneminner til side (alle vet det bor flere folk på Rena enn i Elverum). Misforståelser oppsto fordi vi ikke prater sammen under kampen. Gudene vite at det ikke er noe problem før og etter kampen.

Så 1-0 står seg til pause. Slettes ikke ufortjent, men prestasjonen bak er for ujevn.

Bildet like uklart som prestasjonskurven vår

Fra Mordor til Lothlórien

Nå satser jeg på at flere vet hvor dagens referanser i stor grad er hentet fra! – Hvis ikke, fy skamme seg!

Som det forsøkes å få frem i overskrift, så er vi i fotballens Mordor innledningsvis av 2.omgang. Vi slutter å spille sammen og det blir kladd og kebab av verste sort. Så det er en snill form for stillingskrig mellom to altfor snille lag.

«De Blaa» har enkeltspillere som absolutt kan lage trøbbel for oss, men som kollektiv er vi bedre organisert. Vi er to i hver duell de er en i. Vi er bedre på defensiv jobbing enn folket fra bygden Bekkestua. Samtidig er vi mindre farlige fremover på siste tredjedel.

Heldigvis gikk vår reise denne kvelden like bra som Hobbitene som skulle ødelegge «maktens ring» i Dommedagsfjellet (nå må alle vite hvilken bok det er snakk om). Ca halvveis ut i 2.omgang så kommer finspillet så til de grader! Vi er som alvene i Lothlórien. Raske, smarte og gode i angrepsposisjon.

Noen kaller denne form for fotball tiki-taka. Selv vil jeg bare få frem at det plutselig spilles fotball som varmer både hjerterota og en småkald skrott en kjølig høstkveld.

Som oftest kommer målene via kanten til Nils Jørgen! Først skårer Hallingdals (?) raskeste gutt 2-0, før han lager to assist på raid ned langs kanten til Mads SA som får ferdigskåra pasninger. En slags fotballens Fjordland-tallerken.

Vi tok tilbake føringen utover i kampen!

På 4-0 så er skuldre senka og jakka til samtlige tilskuere godt kneppet igjen. For det er surt nå. På tribunen og for de som bærer den «Blaa» drakta. Tror de fleste vil ta 220-bussen hjem nå, for å gjøre lekser de strengt tatt burde gjort ferdig før kampen startet.

Nesøya-gutta Johannes og Sigvart vil være med på moroa og i sluttminuttene gjør de det eneste som au pairene deres ikke kan gjøre for de: Skåre mål! De kommer nok hjem til dekket bord, unnagjorte lekser og strøkne skjorter foran neste skoledag. Men de fine skuddene de skårer på…DET kan ingen ta fra Johannes og Sigvart!

Summa summarum

Oppsummerings time. Dette er kampen der vi er veldig gode og særdeles svake. Vi starter bra, faller veldig. For så å starte svakt, før vi reiser kjerringa med 15 flotte minutter på slutten der vi spiller meget god pasningsfotball!

Jeg ser slutten på kampen fra sidelinja med jr 3-spillere. Samtlige av de gutta skrøt voldsomt av Nils Jørgen og lo godt når jeg fortalte han er året yngre. Juniorgutta vet hva som skal til, for flere har vunnet NM for Stabæk G16!

Nils Jørgen hadde en meget god kamp når han turte å utfordre på farta si!

Til slutt skal forsvaret få ros. Vi vinner de fleste defensive duellene når midtbanen åpner seg, og i godt samarbeid med Mr.Clowes i mål så har vi god kontroll på de raske og svære angrepsspillerne til Stabæk.

I totalsum sterkt og svakt, der vi må heve bunnivået til senere kamper.