G06-2: For en kamp- for ett LAG!

BVH G06-2 mot Bærum G06-2 2-2 (2-0)

Alle som var tilstede på Rud kunstgress, og det var godt over 100 tilskuere, kjente til viktigheten av denne kampen! Ren og skjær seriefinale mellom to konkurrenter! Der vi kunne leve med uavgjort i tillegg til seier, mens de veldig blå måtte vinne.

Vi blir tatt godt imot av hjemmelaget og får en garderobe der folk får skravla «av seg». Så tar «mannen med en plan» Andre ordet. Fokuspunkter blir fortalt og gutta lytter som om det er Kongen selv som forteller en historie. Med halvtimen igjen bærer det ut i kulda, der vi hadde en plan som skulle varme oss lengst inne i hjerterota!

Det tøyes og gis beskjeder 20 minutter før kampen!

Meget godt hjemmelag!

Bærums Verk Hauger, eller BVH på folkemunne, tar grepet om kampen. Det er tydelig gutta har sett på lagoppstillingen og hørt røverhistorier på «Snapchat», for vi har nok vel mye respekt for BVH. Bak meg på trenerbenken hører jeg ord som «sone, krets og best i Oslo». Så vi blir stående litt med lua i hånda og lar BVH få eie unødvendig mye ball. Med det kommer sjansene til hjemmelaget, mens hos oss bortefans så kommer nervene på visitas!

Med litt over halvspilt i 1.omgang så er det rettferdig at de blå tar ledelsen. En ledelse de dobler like før pause. De har spillere med skudd som tydelig viser at de er glad i havregrøt til frokost, middag og kvelds. Susere av en annen verden.

Vi slipper unna med 0-2 i sekken, i en omgang der vi kjemper heroisk hele veien, men får ikke til nok spill i den offensive 1/3 del.

Moralpreik!

Utfordringer løses i pausepraten

Basert på 1.omgang så kunne pokalen deles ut til BVH. Hvis kretsen hadde delt ut pokal da. Den må evt kjøpes selv.

Ikke fordi vi hadde vært dårlige i 1.omgang, men fordi BVH hadde vært bedre totalt sett (spesielt i nevnte offensive 1/3 del).

Gutta våre er for unge til å huske «Miracle on Ice» i 1980, og baseball er for kjedelig til at man kjenner til Boston Red Sox (ALCS, 2004). Videre så antar jeg gutta sov når New England Patriots gjorde dette i Superbowl 51 sånn kl 0450 på morgenkvisten i det herrens år 2017:

Allikevel så tok samtlige Gule på seg rollen som «comeback kids» i kveld!

Vi er påskrudde som glødelamper i grisefjøs fra første spark de siste 35 minuttene! Vilje og tæl er oppskriften på snuoperasjonen. Vi vinner mange flere dueller og spiller enda bedre enn i 1.omgang. Det tar ikke mange minuttene før Mads A S tenner håpet, når han skårer på retur.

Fra benk og fra tilskuere formanes det «CHARGE»! Gutta gjør nettopp det, og vi nærmer oss full fyr i teltet! Etter 50 minutter så får vi betalt for å tro, når Sigvart G vender av en mann, så setter ballen i motsatt! 2-2 og vi dominerer på Rudbanen nå!

Med 20 minutter igjen, så er vi optimister. Troen er fornyet og det med god grunn. Gutta går på vannet nå og jamenn ble ikke fem fisk og to brød nok til å mette alle mann! Det er 11 Gule Snåsagutter på banen!

Når klokka nærmer seg 60 minutter, så jevner det seg mer ut. Vårt overtak går over til britisk 3 divisjon og stillingskrig. Ipswich-Luton anyone?

Så det er mer nerve i kampen nå. Breddefotballens svar på Gudfaren 2 når Michael Corleone sitter i strandhuset i Nevada og lurer på hva han skal gjøre for grep mot sine motstandere.

BVH har på ingen måte gitt opp, og vi legger oss mer bakpå. De løfter ballen opp, vi klarer bort eller ut. De løfter ballen på nytt opp, vi sender den med ekspresspakke tilbake til deres forsvar.

Fem minutter igjen. Corner…Mathias er høy og hans blekksprut-armer når så vidt ballen. Fra benken formanes det til full innsats. Gutta leverer. Taylor M har denne f.eks:

Taylor M med «noe» høy fot

Nå er det «alle mann til pumpene» som Rune Rudberg synger, dog deles ikke sangen her fordi musikken er så jævlig. Det får være måte på!

Gutta jobber steinhardt, og spesielt Marcus L B er overalt! Høyre, venstre, på midten. «Macca» er der. Hadde han vært pizzabud så hadde alle fått levering i løpet av 5 minutter!

På overtid så er alle på vår halvdel. Ballen og. Den løftes mot vår 16-meter, «Macca» klarerer den til Mads som er alene på midten. Kommer alene med keeper, men blir takla lovlig i siste sekund. Vi får corner, men så får nok være nok mener mannen med fløyte (populært kalt for dommer, alternativt nordnorske banneord).

Det ender 2-2!

Summa Summarum:

Ja, først å fremst en morsom kamp som i praksis spilles mellom to gode lag som holder bra 2.divisjonsnivå! Her snakker vi utbytte og utvikling!

Videre så imponeres vi av innstillingen når vi først havner 0-2 bak halvveis. Ingen sure minner, steinhard jobbing og positiv lagånd fører til 2-2! Samtlige er gode og vi leverer årsbeste tatt i betrakting nivået som kampen er på!

Allikevel mest skryt til Marcus L B som er Supermann, Franco Baresi, Fabiano Cannavaro og samtlige brødrene Ingebrigtsen med sin kondis, fart og duellstyrke!

Skryt også til en haug med 1.lags-spillere som kommer og heier! Vi har noe sabla bra på gang med fellestrening lag 1 og 2. Samholdet er sterkt og mange bidrar på begge lag. I mine 11 år på Kadda så er dette samarbeidet det beste jeg har opplevd!

God på og utenfor banen: Casper S A!

PS! Mulig det bare er meg denne anekdoten gleder, men jeg MÅ fortelle den. Tilgi meg for det.

For at gutta er gode PÅ banen, det vet vi alle! Tidlig i kampen kom jeg i prat med Casper S A fra 1.laget og vi kom innpå Rwanda (et land jeg har bånd til). Det viktige her er at Casper kunne fortelle mye om landet, og kjente til den brutale historien så vel som nåtiden. For meg ble denne samtalen prikken over i`en på en særs hyggelig dag! Ja til stemmerett for 14-åringer (i alle fall Casper S A)

En pose Smash handles inn til neste trening som går til Casper! Han er god på banen, men herlig han er god på skolen og det langt mer enn pensum varmer hjerterota mi!

Junior Bredde jobbet frivillig i Rwanda- august 2019