G06.2: Dårlig vær sto i stil med spillet!

Bærum G06.2- Frisk Asker G06 3-3 (0-1)

At spillerne hadde sett på tabellen og konkludert med trygg «heimesiger» på kupongen var tydelig. For dagens 1.omgang var ikke bare svak, den var uten vilje og innsats. Skal man få noe gratis her i livet så må man bli kunstner bosatt i distriktet! Vi andre må i ulik grad jobbe for det.

I og med det nærmer seg Halloween, så kan jeg gjenfortelle 1.omgang. For her kan Frankenstein, hekser og onde ånder erstattes av våre pasninger, svake innsats og innstilling.

Frisk start- av bortelaget

Vi får tidlig merke at guttene fra Asker i den oransje drakta er et spillende lag. De finner hverandre med pasninger og har en tydelig ide om hvordan de vil spille. Noe de i stor grad får til! Det eneste som mangler er en god avslutning. Så vi er i repene, men ikke nede for telling- ennå.

Det skjer etter at vi har spilt litt over halvveis av første omgang. På sin tredje store sjanse så er det helt fortjent at gjestene skårer. Fra speakerboks og sidelinje håper vi nå at gutta skal våkne opp!

Verken regn eller baklengs hjelper. Så inn mot pause er det en kombo av en god Matias i mål og vått krutt i avslutningen som holder oss inne i kampen.

For å være konkret: Vi hadde ikke innstillingen til å jobbe hardt nok, ta returløp etc. Videre så klarte vi færre pasninger enn landslaget til Tonga (nr 203 i verden). Til slutt så skulle vi tydeligvis løpe ballen inn i mål, selv om vi kunne skyte fra både 15, 10 og 5 meter.

Da er det fortjent at vi ligger under.

Lærdom av å være i uvant situasjon

Pausepraten tok vi i garderoben. Gutta selv innså dette var svakt. Philip L N sa det i klartekst «dette er den verste omgangen jeg har vært på- noensinne». Andre mumlet at sannere ord ikke har blitt ytret siden Kong Haakon sa «NEI» på Elverum en maidag i 1940.

Selv tok jeg (Massimo) ganske så kraftig i. Jeg var ikke sur, og kjeftet ikke. Men jeg tok tak i hva jeg ville se …at vi kunne bedre…at jeg ville se 11 ihuga Gule med som skulle jobbe som om Djevelen var rett bak de!

God utsikt og under tak! Mer skal ikke til for å kalle det VIP-plass

Dette responderte gutta på fra første spark! Fra VIP-plass i speakerbua så ser jeg taklinger og løp som var mangelvare i første omgang! Jeg feiret med en karamell, for dette var noe annet. Og vi måtte vel skåre, ikke sant?

NOPE! Det er gjestene fra hockeyklubben som skårer neste mål og på 0-2 ble vi trenere spente på hvorvidt vi ville resignere som Frankrike i enhver krig siden 1600-tallet, eller om vi skulle gjøre som Liverpool i 2005?

Det som skjer herfra og (nesten) helt inn gjør oss glade og stolte! For det er samling i bånn og en iver vi ikke har sett i år. Nå skjønte gutta at oppskriften var enkel: knallhard jobbing!

I det 45 minutt så får vi betalt, da Johannes Tollefsen reduserer. Det er nok av tid igjen, gutta har fått trua!

Nå er vi klart best utpå «Kadda». Vi er i grunn et år eldre, noe som etter ett raskt søk på fotball.no beviser. For Frisk Asker spiller mest med 07ere for å øve seg på 11er et år «for» tidlig! Lurt og de kan bli gode om det de viste i dag blir deres vanlige nivå! Skryt og ros til de oransje!

Tilbake til oss. For vi er på hugget nå. Sjanser skapes og brennes. Vi gir dog ikke opp, og med kvarteret igjen så utligner vi! 2-2 med Mads S A. For første gang i år blir en skåring ordentlig feira! Dette målet betydde mye!

Snuoperasjonen er fullbyrdet når Marius T gjør sin beste Andy Carroll-imitasjon! På bakerste stolpe lurer han seg mellom forsvaret og dunker inn 3-2!

Vi hadde mye ball i 2.omgang

Nå ender vel kampen som en B-film fra Hollywood? Pokal, flyvende hund og noe kjærlighetskliss.

Dessverre! For Frisk Asker klarer å utligne med noen minutter før slutt. Bittert der og da, men sett i det større kampbilde så er uavgjort fair.

Hvorvidt det er noe kjærlighet i lufta vites ikke, men tilskuer Adi B ble sett sammen med en jente.

Summa Summarum:

Vi er ikke på i 1.omgang og må betale prisen for det. Frisk Asker er samtidig et lag med en plan, og spiller fin fotball uavhengig av om vi sover, ikke vil eller bare er på 70000 favners dyb!

Gledelig at gutta stepper kraftig opp etter pause. Spesielt etter at Frisk Asker også øker til 0-2. Da viser de mental styrke og fotballferdigheter som nesten ender like bra som «insert random Hollywood-film her»

Så årsverste blir til årsbeste, så da blir sluttsummen…? Litt over middels!