G03 Bredde: Ufortjent tap mot Høvik

Høvik G03 Bredde- Bærum G03 Bredde  2-1  (0-0)

Det å møte Høvik er alltid noe spesielt. Gutta går på skole sammen, ofte så tar de følge de få steinkastene til skolen på sykkel også. Så da ligger det litt i «sakens natur» at det blir noen ertende ord før og etter en slik lokalkamp. I dag så vant Høvik, men de kan knappest skryte av seieren.

Ikke fordi vi ikke kan innrømme nederlag, men nå var det veldig ufortjent basert på spill, antall sjanser og hvordan målene kom. La meg geleide deg kjære leser på hvordan en gutt14 kamp på breddenivå forarter seg en forblåst mandagskveld:

«Hei på deg»

Etter forrige kamp så skrev jeg litt om at mange kom sent, i dag viser vi forbedring, samtidig så er det noen som trenger litt mer tid på det å holde tiden! Vi satser på at alle gode ting er tre neste uke (borte mot Skeid)!

Vi går igjennom våre vanlige rutiner før kamp, det vil si lett jogg, 4 mot 4, og noen kloke ord på slutten før man hilser. Så langt, så vel!

Vi starter med ballen, og det skal tidlig vise seg at det er et godt omen! For ikke bare har vi ball, men vi spiller ball. Det brettes ut, løpene kommer og pasningene sitter. Det eneste som mangler er selve avslutningen, så det står 0-0 til pause.

Dette er en omgang vi kan være fornøyde med! Defensivt har vi kontroll, mens offensivt så sitter alt minus den siste forløsende touchen! Så det er mest ros å hente i pause. Pluss de sedvanlige bananene og at noen bytter gjøres.

Høvik er bedre i 2.omgang, men det de skaper er mest av tilfeldigheter. De slår som oftest høyt og langt. Vi er bedre på å lese dette, så vi klarer å holde unna. I alle fall de første 10 minuttene. Da kommer de på et angrep etter brudd i midten. De gjør det vi gjør for lite av, nemlig å skyte. Noah i vårt mål redder fint, men returen er Høvik først på. Derfor får de også kampens første mål.

Vi gjør et bytte på banen. Karl Fredrik ned på back, mens Even flyttes oppover på banen. Om ikke genistrek, så tenderer det til å være smart nok for en hedmarking å være.

Duell om ballen!

Vi er mer farlige fremover. Om Høvik sitt mål var litt atypisk basert på hvordan de spilte, så er vår utligning akkurat det samme. Mens vi har spilt til hverandre, funnet hverandre og vært gode som et kollektiv, så er skåringen en individuell prestasjon. Nevnte Even kjemper på en ball som ikke var hans.

Han vinner duellen. Får ballen. Forserer ned på kant og legger inn til Leon som først dytter keeper i mål, før han også dytter ballen over streken. I og med dagens dommer var en 16-åring med beslutningsvegring, så lar han målet bli godkjent. Så 1-1 med 15 minutter igjen.

Stort sett kontroll i bakre ledd

Om de to første målene var av sorten «slik vi ikke normalt skårer», så er Høvik sitt 2-1 mål av akkurat motsatt sort. Det er akkurat hva de prøvde på titt og ofte. Et vilkårlig langskudd. Blind høne finner også korn. Dermed en perfekt bue og de tar ledelsen igjen.

Vi forsøker på slutten, men klarer ikke helt å finne ut av Høvik sitt forsvar og keeper (ex-Bærum Hans). Så vi taper 2-1 på en dag vi spiller bra pasningsfotball, har mange avslutninger, men også spiser potetgull før kamp og har med enkelte dårlig fokus på oppvarming.

Så ting er bra, men samtidig kan det bli enda bedre. Det skal vi forsøke å vise neste uke når vi drar på «langtur» til Oslo, nærmere bestemt Nordre Åsen og Skeid.

Takk til Høvik, dommer og våre egne fans for kampen!