G01/02 bredde: Frem med fela, vi spilte og danset på høyt nivå!

Lommedalen G01-Bærum G01/02 Bredde   3-5  (1-3)

Forutsetningene var klare. Lommedalen var nr 1, vi lå på 3 plass. De stilte med fin bane og garderobe, noe som er rene luksusen på vårt nivå. Spesielt når vi kan tilby utedo og humpete gresstuster når vi er verter på høsten.

Nok en gang kan vi stille full tropp. Det er alltid bedre å ha for mye enn lite sies det, og det gjelder nok også når det gjelder antall spillere. Mens vi er mange, så er Lommedalens benk romslig fordi det er kun en enslig pjokk med tak over hodet.

Lommedalen, i anledning i hvitt, tar initiativet fra avspark. De er gode til å spille kort og presist, så det så ikke så lyst ut for oss de første 10 minuttene. Vi har til gjengjeld en solid firer bak, der Kevin og Håkon virkelig er like vanskelig å møte som Bernie sine supportere er sure om dagen. I motsetning til Bernie fans så kan vår forsvarsfirer reglene og kjenner til spillet.

Baller feies unna og det takles så det lukter svidd til lengst inn i Lommedalen der kyrne beiter.

Sjefen i forsvaret: Håkon!

Sjefen i forsvaret: Håkon!

Så etter 10 minutter, så jevner det seg ut. Det er moro med kamper der vi møter tøff motstand, og vi kommer gradvis inn i kampen og tilpasser oss motstanden. Begge lag bygger opp bra spill og skaper farligheter, men dessverre for oss så er det vertene som skårer først. For en gangs skyld klarer vi ikke å rydde unna på dødball, og Lommedalen vrir spillet til en umarkert kar på høyre side som avslutter på solid vis. 0-1 sett med våre øyne.

Vi har et hemmelig våpen. Kineserne fant opp kruttet, vi har Kenneth!  Som ventet vinner vi mye på midten når han kommer inn, tøff og sterk som han er. Ut i fra dette vinner vi flere dueller og når Kenneth også strør om seg med gode pasninger som det skulle vært fri bar hos Lindsay Lohan, så betyr det en ting:   Vi skaper og skårer nærmest på bestilling!

Raske som (dopete) jamaicanske sprintere med målgaranti!

Raske som (dopete) jamaicanske sprintere med målgaranti!

De siste 15 minuttene så er vi klart best. Vi har flere som er involvert i målene, men sistemann på de er henholdsvis Ulrik og Zidane!

Det er god stemning og smilet sitter løst når vi går til pause med en solid 3-1 ledelse. Da tåler vi at bananene er av smådårlig kvalitet og at vannflaska ikke ble fylt før kamp!   Vi gjør noen bytter, men holder formasjon og strategi!

Siste halvdel blåses i gang, vi fortsetter der vi slapp. I alle fall stort sett. Vi er like flinke på å bygge opp angrep, men avslutningene er ikke like hvasse som i 1.omgang. Så vi klarer ikke å punktere kampen. Der det er luft, er det liv og håp! Lommedalen kjemper seg heroisk inn igjen i kampen, og de skaper spenning med sin 2-3 redusering.

Dette er starten på den mest spennende delen av kampen. Finspillet avtar, innsatsen øker og begge lag blir noe paniske. Jeg er fornøyd med innsatsen i denne delen a kampen, men liker ikke at vi blir for resultatfokusert. Vi burde (forsøke å) holde ball mer i laget,  istedenfor å «kælke» opp og ned i mente.  Jeg tolker dette som at det er en uvant posisjon for oss, så her kan og vil vi nok lære mer når vi blir testet. Er nok langt på vei en mental modningssak.

Vi ble presset bakover på slutten. Takk Angela Merkel for at vi har Julian i mål ;)

Vi ble presset bakover på slutten. Takk Angela Merkel for at vi har Julian i mål 😉

Tilbake til selve kampforløpet:  Lommedalen har akkurat redusert til 2-3, og det er + – 20 minutter igjen. Begge lag kjemper bra, men det er vi som skårer neste mål og får oss et pusterom. Ulrik kan mer enn å swinge seg på ski. Ski, bakker og blå Swix er erstattet med kunstgress, det flate underlaget som gir særdeles dårlig gli.  Allikevel kriger han inn vårt fjerde for kvelden.

Pulsen kan falle igjen (om det ikke hadde vært for at kroppen min skrek pga cola-abstinenser).

Tiden tikker, vi rydder unna. Det som er vår dårligste periode i kampen er siste 10 minuttene. For som jeg allerede har nevnt er Lommedalen et godt lag, men vi gjør de bedre enn nødvendig når vi tillater de til å spille rundt oss på slutten. Vi blir for baktunge og samtidig så tør vi ikke holde på ballen når vi kjemper oss til den. Den blir behandla som et Ebola-virus, «bort, vekk og husj me`n »

Da er det naturlig at de skårer nok en gang, og 3-4 er et faktum med drøye 7 minutter igjen på klokka. Nå er det kun kontring vi får til. Mens Lommedalen skyter på alle og alt av muligheter. Det blir vel litt i overkant, eller omtrent som å ta seg et bad med toastmaskinen!

Med kun 2 minutter igjen så får vi en corner. Nå har nevnte Samnøy slått fire svake cornere, der alle har blitt forsøkt å slå opp i lufta. Det er mange måter å oppsummere og applaudere hva Ulrik velger å gjøre nå. Visse menn og kvinner har sagt/skrevet vakkert om det i århundrer.

Nok et mål og mer jubel!

Nok et mål og mer jubel!

Hans fire første forsøk har vært feil, så da velger han å gjøre nå annet. Confucius mente «Hvis du har gjort en feil, men ikke korrigerer årsaken til den ved neste gang så er det er en mer alvorlig feil»

Ulrik slår nå med vilje en hard ball langs bakken. Den trille forbi førstestolpen, forbi alle ved målet og er på vei ut til den andre siden. Men før ballen rekker å passere bakerste stolpe så dukker Sepanta opp som en «måltjuv i natta» og setter frem Go`foten. Mål, 5-3 og nå er kampen punktert som et sykkeldekk etter en brosteinsetappe i Tour De France!

De mange foreldrene som så på klappet og gutta tok seg tid til både jubel og en spontan herlig dans! Dette bildet blir nok et av årets blinkskudd!

Oppsummert så er vi gode i 70 av 80 minutter. Der vi tidvis er mer enn gode. Det merker at vårt sammensatte lag begynner å bli sammensveisa!

Vil løfte frem flere i denne kampen. Kevin og Håkon er gode bak. Kenneth er maskin på midten, mens vi har flere målfarligere spillere på topp (Ulrik og Zidane).  Allikevel er kampens øyeblikk for meg når Eric Mård viser muskler og velter en større kar og lager frispark i 1.omgang. Er slik fysisk tøffhet jeg vil se alle plukker opp

På veien hjem så kom Queen på radioen, og det passet bra. Da kan man danse seg i søvn etter en veldig godt gjennomført kamp!

Her danser Eric og Patrick på mest elegante vis

Her danser Eric og Patrick på mest elegante vis