Fortjent ros for god egentrening i sommer

Vi har mange ivrige spillere som både trener og deltar på cuper i løpet av sommeren. Hovedtrener for J05, Thomas Jacobsen, har skrevet noen rosende ord til sine jenter for at de tar vare på formen i sommerferien.

Vi bringer Thomas sin hyllest til spillerne i sin helhet: «Det er godt mulig at jeg blir unødvendig sentimental, men det er få ting som gjør meg mer glad enn når jeg får en melding, et bilde eller en telefon fra noen av dere at jentene er ute og spiller fotball, enten sammen eller alene. Jeg har ikke telt hvor mange ganger det har skjedd i løpet av sommeren, men det er flere titalls ganger oftere enn i fjor.

Jeg tror det er flere grunner til dette:

  • Jentene elsker å spille fotball, og det er noe de ønsker å bruke tid på
  • Jentene elsker å være med hverandre på fotballbanen
  • Jentene kjenner at de tingene de øver på i hagen, på banen, inne(!) og på stranda er ting de etterhvert mestrer
  • Jentene er mer selvstendige, ansvarsfulle og gjør dermed ting de ønsker å gjøre
  • Jentene har fått kjenne på «løkka»-følelsen, etter at vi tilbragte 5-6 timer på Kadda på våren og tidlig på sommeren, hvor fokuset bare var å leke og ha det gøy med ball
  • Jentene er nysgjerrige og ønsker å bli bedre, fordi de merker fremgang og skjønner at de er gode
  • Jentene er ekstremt gode på å utfordre hverandre, og sammen pushe grensene

Det viste seg særlig i dag/går da vi hadde trening fra 12:30-14:00. Treningen er egentlig ferdig 14:00, men 13:55 vil de ha 8-tallsøvelsen (en skuddøvelse). Så vi kjører noen runder. Plutselig er klokken 14:40. «Hvor mye er klokken?» Spør en. «Oi! Så mye!? Skal vi være her hele dagen?»
Ja, da trengte de is.

Ok, hvis jeg ikke scorer mer enn 8 av 10 i 8-tall skal dere få en is hver. Jeg scorer 5 av 10, så da turer det en gjeng bort på Kiwi. Kommer tilbake med X antall ispakker!! Mens noen fortsatt spiller på banen lagres det mye energi i form av iskald fløte- og saftis oppe på tribunen. Kvart over 4 drar jeg hjem, og sier at de helt sikkert må avslutte om 15 minutter, for da skal A-laget trene.

«Ikke noe problem det. Det finnes jo en 7erbane…»Kvart over 5 får jeg bildet dere ser her. Da hadde de blitt «jaget» ut av 7erbanen, for der skulle noen andre ha organisert trening. Dro de hjem? Neida, da skal de inn i bobla for å spille mer. Håper de er vel hjemme nå!

Det er mange lignende historier fra sommeren, hvor de knapt nok har pakket ut av bagene før de har tatt på fotballsko og gått til nærmeste bane, eller øvd på et eller annet triks i hagen, eller skutt mot en eller annen vegg. Det er utrolig gøy å vite at de koser seg såpass mye med det vi gjør at det ikke holder med de timene vi holder på. Det gir gåsehud, og måtte det bare vare så lenge det er så gøy som nå!»

Det finnes helt sikkert mange slike historier i vår klubb, dette var en av dem! 🙂