Fjerde strake seiern for U19 R

Kolbotn U19- Bærum U19 Rekrutt (0-1)
I sesongens 8. serierunde ventet en tøff bortekamp i Kolbotn U19, som før kampen lå plassert midt på tabellen. Etter en sterk serieåpning av Bærum var både spillere og trenere svært ivrige etter å fortsette den gode trenden. Og til tross for noen praktiske «utfordringer» før kampstart (kampen ble utsatt 30 minutter, oppvarming langs sidelinjen, samt svært enkle «garderober), gikk gutta ut i høyt press og kontrollerte kampen fra start. Vi ble enige før kampen om å variere spillet i større grad enn i tidligere kamper ved å veksle mellom ballbesittende «Bærum- fotball», og mer direkte angrepsfotball. Dette fungerer ganske bra i første omgang. Vi spiller Kolbotn lave, men uten å skape de helt store sjansene. Vi har ballen mye i bakre firer, en del innom midten, men vi mangler presisjon og dyktighet på siste tredjedel til å spille oss forbi siste ledd, og vi står og stanger mot en mur. Skal vi klare å utspille lavtliggende lag og komme til 100% sjanser krever det enda mer tempo og flere bevegelser foran ballfører. De gangene vi har midtbanespillere som tar offensive løp og truer bakrom sammen med kant/spiss åpner det seg rom for oss og vi har enkelte angrep som er svært flotte å se på spesielt på vår høyre side. Veldig bra, Haave og Oscar! Et lavtliggende Kolbotn er giftige på kontringer og kommer seg midtveis i 1.omgang forbi en utrustende Håkon mål, men setter ballen heldigvis de nødvendige centimeterne utenfor venstre stolpe.
Lagene går til pause med 0-0, og vi konkluderer i pausen med at vi gjør mye bra, men at vi må være mer tålmodige med ballen og i større grad true bakrom, samt være obs på Kolbotn sine kontringer ved å ta ut deres offensive midtbanespiller når vi mister ball. Vi flytter Batu opp som spiss for Relbo, og bytter Ståle inn som stopper. Eivind erstatter Mads på venstre ving.
2.omgang blir ikke som vi håpet/trodde. Kanskje burde vi skjønt at Kolbotn ikke kom til å legge seg på hjemmebane i 45 minutter til? De står høyere med laget, er mer aggressive i presset, og spiller fin og direkte fotball. Spesielt sliter vi langs vår venstreside, hvor Kolbotn ruller opp flere angrep. De kommer til 3-4 store målsjanser i løpet av omgangen, men klarer ikke å få ballen i mål. Håkon er trygg i mål, og Lasse og Ståle holder seg i posisjon inne i 16-metern og rydder unna. Vi er mer varierende med ballen, og får ikke spillet til å sitte. Vi er også for unøyaktige på siste 1/3 når det gjelder å treffe på den avgjørende pasningen. Vi bestemmer oss for å legge om til 4-4-2, og bytter Mahan inn på topp sammen med Batu for å legge mer press på deres bakre firer, og gir beskjed om å spille mer direkte fotball. Anders kommer inn og erstatter Bendik på venstrebacken. Vi blir med ett hakket hvassere fremover, selv om Kolbotn fremdeles er aller farligst. Trenerne sitter med en følelse av at dette kan gå begge veier, men er enige om å gå for 3 poeng. Andre omgang utvikler seg til å bli en enormt spennende fotballkamp, hvor kampen bølger frem og tilbake. Da er følelsen helt fantastisk når Mahan i det 80.minutt tar med seg ballen inn i feltet på en kontring, vender, og dribler bort 2-3 spillere før han legger ballen til høyre for keeper. Rå enkeltmannsprestasjon! Samtlige Bærum-spillere, trenere og supportere er i ekstase når vi øyner en ny, deilig tre-poenger! Men, kampen er ikke over, vi legger oss noe lavere, og Kolbotn presser på de siste 12 minuttene av kampen. Vi lager noen unødvendige frispark, og de skaper flere nesten- muligheter. Men, vi rir unna overtiden, og dommeren blåser endelig av i fløyta og strekker to hender i været. Det gjør samtlige fra Bærum Sportsklubb også. Seiersropet tror jeg aldri har vært høyere inne på brakkene/garderobene på Kolbotn, når vi feirer vår fjerde strake seier, 2.plass på tabellen og 19 poeng av 24 mulige. Det er rett og slett imponerende etter en seig vinter uten seire. Samtlige legger ned en vanvittig innsats gjennom 92 minutter, og viser nok en gang moral ved å avgjøre kampen langt ut i 2.omgang. Det gir selvtillit, og vi begynner for alvor å se ut som et L-A-G. Vi tar også med oss en bra første omgang, hvor vi viser at vi har utviklet vårt pasningsspill. Nå gjelder det å være skjerpet på hver trening og kamp fremover, og fokusere på å utvikle oss videre som lag og individer.
Takk til alle som kom og så på mot Kolbotn. Neste kamp førstkommende torsdag 18.05.2017 kl. 20:15 mot Asker u19 på Sandvika Stadion, hvor vi kan garantere et Bærum-lag med et sterkt ønske om å vinne flere fotballkamper…

Start-11er:
Håkon
Oscar Batu Lasse Bendik
Talstad Magnus
Markestad
Haave Mads
Relbo

Bytter:
Eivind 45 min for Mads
Ståle 45 min for Relbo
Anders 30 min for Bendik
Mahan 30 min for Haave
Marius F 15 min for Oscar
Eron 15 min for Markestad