Fikk (endelig) som fortjent!

Etter 5 kamper uten seier fikk endelig gutta som fortjent da de søndag slo ett KFUM som var ubeseiret i serien siden mai måned!

Det har på ingen måte vært noe krisestemning i den gule garderoben etter en periode med fravær av 3-poengere. Til det har vært for mange positive glimt å spore tross alt. Vi skammer oss ikke over uavgjort på bortebane mot Raufoss, ei heller poengdeling mot ett Ham-Kam som har en stall ett Obosligalag verdig, men vi har følt på at vi ikke har klart å gjøre «nok» for å snu tette kamper til vår favør, eksempelvis som mot Skeid hjemme før ferien og mot Follo borte forrige helg, Mot KFUM var vi innstilt på å stå distansen ut og gi ett «takk for sist» etter det forsmedelige cuptapet tidligere denne sesongen.

Sivert Haugli leverte solid i sin første kamp fra start

I forrige helgs bortekamp mot Follo reiste vi med en tropp med en gjennomsnittsalder på under 21 år. Til KFUM kampen var snittet i troppen økt med ca ett år, men fremdeles ungdommelig. Blant de utvalgte fikk Sivert Haugli (18) sin debut fra start.

Den første omgangen bølget frem og tilbake med ett knapt overtak for gjestene første 20-25 minuttene, men det var vi som skapte de største sjansene. Jan Aubert runder keeper og setter ballen i stolpen, Daniel Berg og Erblin Llullaku har begge muligheter innenfor 16, dog med utfordrende vinkler. KFUM får ett korrekt annullert mål etter snaue 20 minutter, og det var beholdningen derfra i den første omgangen. Vi var godt organiserte og opptrådde med bedre aggressivitet defensivt enn på lenge, da er vi vanskelige å bryte igjennom. Vi tar ledelsen før pause med noe som må være en av de flottere scoringene på stadion på mange år? (se høydepunktene nederst i saken og bedøm selv)

Ballen går på få touch helt fra målvakt Sondre, via stopperne Lars og Sivert til Mounir, Kot og Daniel hælflikker, tryller og leker før Kot kombinerer med Jan og legger ballen rolig til side for keeper. Vi rir av ledelsen og bestemmer oss i pausen for å gå ut og jage 2-0… Vi lykkes med å sette ett visst trykk på «Kåffa» i åpningen av den andre omgangen. Det resulterer i ett par farlige dødballer og ett og annet avslutningsforsøk. Etter hvert som omgangen skrider frem kommer gjestene mer inn i det og eier ballen mye. Vi klamrer oss fast og jobber meget hardt defensivt. I perioder såpass hardt at det går utover hva vi evner i kontringsspillet og vårt eget angrepsspill. KFUM skaper sine få muligheter på dødball, deriblant ett frispark som Sondre G.Midtgarden må strekke seg opp i vinkelen for. Vi kan på slutten punktere kampen ved flere store overgangsmuligheter men slet med presisjonen. Innbytter Jon Tveit Rønning kommer seg nesten alene igjennom helt på tampen men blir felt som bakerste mann. Det ender i rødt kort og ett definitivt snipp, snapp og snute for våre gjester.

Ikke alt var perfekt hos de gule i går heller. Presisjonen kan bli bedre, kommunikasjonen enda tydeligere, vi må få mer ut av kontringsspillet vårt osv.. MEN: INGEN kan ta gutta på det som ble lagt ned av arbeid der ute. Mot KFUM gjorde vi det som skal til for å vinne fotballkamper, og da får man (som oftest) som man fortjener!

Høydepunkter kan sees her