Eiriks aften

(Bærum-Førde 5-1) Da premierenervene lå utenpå Bærum-drakta, tok Eirik Nervold saken i egne hender – og ballen i egne bein – og styrte hjemmelaget inn på riktig spor.

Det skulle ta vel 20 minutter før Bærum-sesongen virkelig var i gang.  Da spillet endelig begynte å flyte, tok det et kvarter før Eirik Nervold virkelig stemplet inn 2013-sesongen, og Bærum kunne starte arbeidet mot et nytt opprykk.

Han vandret fra høyrekanten, dro av et par mann, stoppet opp og bare prikket ballen i vinkelen fra 20 meter, nærmest uten tilløp.

«Det er alltid ledig i krysset», heter det.

GOD KAMP: Eirik Nervold noterte to scoringer i serieåpningskampen mot Førde. FOTO: ANDERS HAMMARGREN

GOD KAMP: Eirik Nervold noterte to scoringer i serieåpningskampen mot Førde. FOTO: ANDERS HAMMARGREN

– Jeg så faktisk ikke etter om det var ledig. Jeg bare skjøt, sier 19-åringen fra Bjørnegård.

Med Nervolds fulltreffer var tonen i kampen satt. Ballen gikk stort sett fra spiller i gul drakt til spiller i gul drakt.

Og Nervold danset gjennom motstanderne.

Han ser kanskje ikke ut som en slepen tekniker ved første øyekast – mer som et midtbaneanker  med lavt tyngdepunkt. En som skal rydde opp, og sette opp medspillerne. Etter debuten i fjor har han fått en mer og mer sentral rolle i laget.

Han er slett ingen opprydder. Han er selve playmakeren. Med driv, med finter, pasninger og avslutninger i toppklassen. Tidlig i kampen hadde han nydelig satt ballen i det lengste hjørnet, men den scoringen ble korrekt annullert for offside. Men det viste akkurat de avslutningsegenskapene som han har vist i treningskampene i vinter, og som Bærum-publikummet fikk se glimt av i 2012.

Før 2012-sesongen ble han tatt opp i Morten Tandbergs A-stall fra juniorlaget. Han spilte seg inn på laget og endte med seks scoringer  – da stort sett fra kantposisjon.

Med taktskifte og rytme i kroppen skjærer han gjennom motstanderne. Han har en evne til å skifte takt, og ta steget til siden i dét motstanderen er på feil fot.

– Akkurat det er en fantastisk ferdighet, mener trener Tandberg.

– Jeg driblet mye som liten. Jeg har tatt noen overstegsfinter opp igjennom.  Nå har jeg fått drømmeposisjonen. Jeg har ofte hatt en defensiv rolle, eller spille på kanten. Men det er i midten jeg alltid har ment at jeg er best, sier Eirik Nervold, som er andre generasjon Nervold på A-laget. Faren Kjell har flere sesonger i den gule drakta bak seg.

Avslutningsteknikken fikk vi bevis på da Edo Colic slo en perfekt gjennombruddspasning i 2. omgang, og Nervold fikk løpe igjennom, ta ned ballen og sette inn 3-0. Iskaldt og enkelt.

Iskaldt og enkelt, for dem som kan det, altså.

Colic var Bærums andre store spiller mot Førde, med godt timede taklinger og en flere solide oppryddingsjobber de gangene Førde prøvde seg. 20-åringen fra Asker kom til Bærum som sisteårs gutt, og i likhet med Nervold fikk han sitt gjennombrudd i fjor. Det var på Briskeby mot Ham-Kam, der han også scoret.

Scoring ble det ikke mot Førde. I stedet skjøt han over fra vel fem meter tidlig i 1. omgang.

– Derfor er jeg ikke spiss!

Før Colic-Nervolds samarbeid til 3-0 hadde Erblin Llullaku ordnet 2-0, og etter Nervolds 3-0 så det ut som fiks, ferdige tre poeng til hjemmelaget. Men da meldte usikkerheten som vi hadde sett i åpningen seg på nytt.

– På 3-0 skal vi egentlig bare holde ballen i laget, drepe kampen ved å slite dem ut ved å ha ballen i vår besittelse. Vi gjør egentlig mye riktig, og greier det flere minutter av gangen. Men så mister vi konsentrasjonen, og vi får brudd i mot oss. Det er noe som sitter fra skuldrene og opp som vi må jobbe med, sier Morten Tandberg.

Etter Førdes redusering scoret Amahl Pellegrino – etter å ha hatt flere sjanser, blant annet et stolpetreff etter et nydelig Bærum-angrep da det sto 1-0. Helt mot slutten la Marius Lundemo inn fra høyre – et innlegg med perfekt dupp som er svært vanskelig å forsvare seg mot – og Magnus Ask Mikkelsen stupheadet inn 5-1.

Det var en perfekt avslutning på en god serieåpning – en serieåpning som vil bli husket som kampen da Eirik Nervold gjorde som han ville.

 

Kampfakta

14. april 2013 2. divisjon avd. 1 Sandvika stadion

Bærum-Førde 5-1 (1-0)

Grzegorz Flasza

Sebastian Troupe
Edo Colic
Morten Ruud Irgens
Simen Juklerød

Marius Lundemo
Lars Sandbu
Eirik Nervold

Daniel Berg
Erblin Llullaku (Jonas Tekle 72.)
Amahl Pellegrino (Magnus Ask Mikkelsen 87.)

1-0   (37.) Eirik Nervold, 2-0 (55.) Erblin Llullaku, 3-0 (60.) Nervold, 3-1 (68.) Christoffer Hafsås, 4-1 (84.), 5-1 (90.) Magnus Ask Mikkelsen

Tilskuere: 125

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *