Dønski Toppfotball testet jentenes spenst og hurtighet

Spillere fra J14 til Kvinner Senior gjennomførte tirsdag tester i regi av Per Ivar Jaksland og Bjørnar Sund ved Dønski VGSs Toppfotballinje. Gjennom fire intense timer var 60-70 spillere gjennom tester i spenst og hurtighet.

– Dønski Fotball er veldig positiv til at jenteavdelingen i Bærum Sportsklubb tar tak i hurtighetstrening, som er en av de viktig egenskapene for å bli en god fotballspiller, uttaler Bjørnar Sund, leder av fotballinja. – Dønski Fotball ønsker å bidra rundt denne utviklingen, og gårsdagens test ble godt gjennomført.

Per Ivar Jaksland

For at trenerkreftene i Bærum SK kan jobbe systematisk med denne egenskapen i videre treningsarbeid vil de få tilbud om å observere hurtighetstreninger med Dønski Toppfotballs fysiske trener, Per Ivar Jaksland. Her vil de få tilgang til øvelser og metodikk som utvikler koordinasjon, spenst, hurtighet med og uten ball.

– Vi ser frem til videre samarbeid med Dønski på dette området og skal gjennomføre en ny testdag før sesongstart for å måle progresjonen etter vinterens treninger, avslutter Henning Bodin, koordinator for J13-17 i Bærum SK.