Caro har trua på våre damer!

«Vi skal bite godt fra oss i år», mener hovedtrener på Kvinner A, Caroline Knutsen, rett før serieåpningen mot Asker på Føyka søndag 3. april; og hun fortsetter, «det har vært bra trøkk på trening og vi har en spennende gruppe spillere».

Caro vet hva hun snakker om og hvilket nivå vi må opp mot hvis vi skal nå målet om å være i 2. div i 2019. Med både serie- og cupmesterskap med Asker og Røa, og tosifret antall landskamper, har hun fått med seg det meste som kvinnefotballen i Norge kan tilby. Dette vet våre spillere å verdsette, og på Caros treninger er det å lytte, lære og yte som gjelder. Respekten fra spillergruppen er fortjent gjennom erfaring og vår hovedtrener trenger ikke å ha noen sersjant-stil for å få den intensiteten hun ønsker. En klar plan og god struktur gjør at vi har kvalitet hele veien. Assistert av Leni, med sin imponerende spillerkarriere, og Andreas, som kjenner spillerne gjennom årevis på feltet, har vi det beste teamet man kan ønske seg.

«I treningskampene har vi bevisst matchet oss mot lag i høyere divisjoner, og gjort oss nyttige erfaringer», oppsummerer Caro, «det blir spennende å se hvor vi står mot lagene i 4. divisjon». I vinter har Kvinner A møtt Høybråten & Stovner i 3. divisjon (seier 5-1), Stoppen i 2. divisjon (tap 2-3) og Åssiden i 3. divisjon (seier 6-4). Mot Gjelleråsen, som skal spille i 4. divisjon i Akershus krets, ble det for øvrig uavgjort 3-3.

Samarbeidsavtalen med Vålerenga Kvinner er viktig for utviklingen av kvinnefotballen i Bærum SK, og her har Caro en sentral rolle. Hennes nettverk innad i VIF nyter vi godt av når spillere hospiterer på VIFs rekruttlag i 2. divisjon eller vi trenger annen bistand fra nøkkelpersoner på Valle. I første omgang er det Kvinner A, og J19 sats, som får glede av samarbeidet med VIF, men etter sommeren vil den komme også de yngre jentelagene til gode.

Caro har også ansvar for å trene våre keeperne J13-Kvinner A og G13-15, der de får instruksjoner og utfordringer på øverste hylle. Her må de f.eks ta imot flere knallharde skudd på rappen fra fem meters hold, fange innlegg i feltet med motspillere i kroppen og kaste seg etter høye baller med blyvest på, for å nevne noen av øvelsene. Å ha en eks-landslagsmålvakt som trener gjør våre keepere bedre, det vil vi se resultater av allerede denne sesongen!

«Nå gleder vi oss til å komme i gang med sesongen», smiler Caro, «jeg har troen!» Det har vi også, og håper å se mange med gult hjerte i serieåpningen søn 3. april kl 20:15 mot Asker på Føyka, og på resten av kampene våre denne sesongen. Vi sees, terminlista finner du her: http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Terminliste/?tournamentId=148466

Heia Bærum SK 🙂