Bærum SK leverer nok en spiller til profflivet

A-laget mister sin svenske stopper till Ljungskile SK, Sverige i Superettan.

«Det er selvfølgelig trist å miste en god spiller og en meget god person men samtidlig gøy når vi levererer nok en spillere til elitefotball. Dette er nok et bevis på Bærum SK sin kvalitet i treningsarbeidet» – sier sportslig leder Henrik Dahl. Klubben hentet Mathias fra Västra Frölunda på svensk fjerde nivå før sesongen 2014.

Mathias tenkte ikke mye på proffesjonellt spill i utlandet men når Bærum SK og Morten Tandberg ga han muligheten så var han aldrig i tvivl. Mathias utvikledes raskt og ble en av de mest brukte spillerne på A-laget og tok 1.div nivå på en god måte. Mathias har siden julen 2015 tenkt mye på å dra hjem til Sverige og til slutt ble hjemlengseln for stor. Nå får han mulighet å spille foran familj og venner stort sett hver uke. Vi håper å se Mathias tilbake i gult å sort seinere i karrieren og ønsker han lykke til med spill i Ljungskile.

Mathias har skrevet en hilsen til alle i Bærum Sportsklubb:

«Nu har svensken åkt hem till Sverige. Två fina år blev det i Bærum Sportsklubb. Mitt första år, 2014, var helt magiskt och 2015 var väl inte lika kul men överlag har det vart helt fantastiskt. Mitt starkaste och mest roliga minne men även det tråkigaste måste ändå vara kvalmatchen mot Mjöndalen! Vi var så otroligt nära. Om jag inte minns helt fel var det cirka 90 sekunder kvar innan vi skulle spela dubbelmöte mot mäktiga Brann. Nu ska jag inte riva upp gamla sår för jag vet att det är många tillsammans med mig som fortfarande går och tänker på den matchen. Men jag har svårt att släppa hur nära vi var! Men som sagt så hade jag två väldigt fina år. Vill tacka alla i klubben och även alla supportrar som kom och stöttade oss i både motgång och medgång, i vått som torrt. Det är dock inte sista gången som ni sett mig på Kadda det är helt säkert. Jag har fått så många fina vänner och Baerum ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Så när ni minst anar det så dyker svensken upp igen. Jag önskar Bærum all lycka och hoppas att jag får se dom gul svarta i toppen när ligan är slut».

Mathias PedersenMathias Pedersen klar för Ljungskile

Om någon undrar över språket, så är det pga att den nya svenska sportchefen har författat texten.