Bærum Jr. Rekrutt: Tap mot Asker

Asker- Bærum 2:   6-1  (2-0)

4 dager etter avansement i Obos skulle vi møte Asker på Føyka. Av våre to tidligere møter med Asker har de slått oss med god margin, både i vinter og vår. Slik skulle det også gå torsdag kveld. Asker er et fysisk lag uten store svakheter, med store og raske spillere, som også har gode ballferdigheter. Med andre ord en vanskelig motstand. 1.omgang preges av mye ball til Asker, og vi blir løpende mye imellom. Vi får også en ny reality-check på hva som kreves i duellspillet om man ønsker å ta steg som fotballspiller. Vi taper nesten alle 50/50 duellene ut på banen, i tillegg til at vi slipper mann på dødball. Vi ble straffet for det i forrige kamp, og vi blir det igjen. Etter 5 minutter får en Asker-spiller skli inn 1-0 etter et godt slått frispark. Fortsetter vi å være så slepphendte innenfor egen 16-meter kommer vi garantert til å slippe inn flere mål på dette. Asker er det førende laget etter scoringen,  og setter inn 2-0 før lagene går til pause.

I pausen justerer vi presset, og blir enige om å gå ut høyt igjen og jakte en tidlig scoring. Samtlige løper, men vi blir fortsatt noen nummer for små, både offensivt og defensivt. De gangene vi klarer å holde på ballen under press og spille til neste, ser vi at vi klarer å etablere gode angrep mot god motstand, men det skjer for sjelden. Dette har vært en gjenganger i hele år, og som vi må fortsette å jobbe knallhardt med fremover. Asker går tidlig i 2 omgangen opp til 3-0 etter en flott scoring, og veien til å få med oss poeng blir lang. Vi fortsetter å prøve, og vi fortsetter å løpe, men vi er dessverre langt unna Asker i denne kampen. De øker til 4 og 5-0, før et av dagens få Bærum-høydepunkter kommer når Martin utligner til 5-1 etter et fint Bærum-spill hvor ball går hurtig. Asker setter punktum-finale med 6-1 like før slutt.

Nå venter en frihelg, hvor vi får samlet ny energi til ukene som kommer. Det er alltid nyttig å få referanser på hvor nivået ligger for de som ønsker å ta steget videre som fotballspiller, og denne kampen viser igjen hva vi må fortsette å jobbe med.

Neste kamp er hjemme førstkommende torsdag mot Heming! Takk til de som kom og støttet oss på Føyka!