Bærum Jr Rekrutt: Tap i serieavslutningen!

I ligaens siste runde skulle vi møte nr 2 på tabellen og naborival Holmen. De har levert en svært solid høstsesong med kun ett tap mot serieleder KFUM.

Vi blir enige om å gjøre det svært enkelt første 10, med klareringer og lange baller i bakrom på Mads og Haave. Dette gjør vi kun delvis. Og delvis holder ikke mot serietoer. Vi slurver i forsvarsspillet i stedet for å klarere, det ender opp med corner imot, og 1-0 Holmen før ti minutter er spilt. Vi er rett og slett nødt til å bli mer kyniske bakover til neste sesong og følge kampplan, spesielt før kampene rekker og «sette seg».

Holmen fortsetter å ha ballen, og viser hvorfor de knapt har tapt i høst. Likevel utligner vi etter en rå enkeltmannsprestasjon av Aalvik. Han får ball i mellomrom, og to luker og et skudd i krysset senere står det 1-1!

Med unntak av to farligheter på dødballer skaper vi lite med eget spill i førsteomgang. Når vi har ballen går det for sakte, det er alt for mange touch på enkelte, og vi rekker aldri å etablere ett eget spill før Holmen vinner igjen ballen. Vi sliter også med å demme opp defensivt, hvor de spesielt på kantene kommer rundt, takket være en blanding av gode enkeltmannsprestasjoner og svakt forsvarsspill.

2 omgang forløper mer eller mindre som den første. Holmen styrer kampen, og vi sliter med å verne om ball, komme oss oppi Holmen-spillere og vinne 50/50 dueller.  De setter inn 2-1 etter at vi ikke faller av tidlig nok, snapper opp en dårlig klarering, og kommer alene med Håkon, som forøvrig stod en fantastisk kamp.

Vi skal likevel ta med oss at vi har muligheten til redusering til 2-2 utover i andre omgang, og vi skaper et visst trykk det siste femten kvarteret. Vi kommer oss dessverre kun til halvsjanser, før Holmen punkterer til 3-1 3 minutter før slutt etter en god enkeltmannsprestasjon, og det siste håpet om poeng er borte.

Vi ender opp på en 8 plass etter 26 seriekamper, med -6 i målforskjell, samt en semifinale i OBOS-cup. Ut ifra vinteren med et veldig ungt lag er dette absolutt godkjent, samtidig som det er noe skuffende etter den fantastiske starten vi hadde. Ligaen har hatt et tydelig skille på lagene, hvor det har vært veldig stor forskjell på de beste 6 lagene kontra de 6 dårligste. Vi er ett 2-lag som stort sett bare møter 1-lag, og vi kommer høyere enn både Nordstrand 2 og Skeid 2 på tabellen. Vi slo også ut Jutul/BVH av cupen, som for mange nok er sesongens store høydepunkt.

Sist, og aller viktigst synes vi trenere at mange av gutta har tatt store steg på de 10 månedene vi har trent sammen. Det har stort sett vært upåklagelig innsats både på trening og i kamp, samtidig som vi har hatt det veldig morsomt sammen. 2 spillere er også flyttet opp til Jr. 1 sin tropp. Samtidig skal junior 2 være et springbrett for spillere opp til jr 1, og vi ser at vi sliter med å spille god fotball mot god motstand. Vi er derfor nødt til å stille høyere krav til oss selv i trenings-og kamphverdagen fremover, for å gjøre avstanden så liten som mulig.

Nå venter 10 dager med velfortjent fri for samtlige, før det fra 30. oktober- 8.november vil være et nytt uttak av troppen som skal spille junior 1 divisjon neste år. Vi gleder oss!!