Bærum Jr Rekrutt: Seier i kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse!

Enkelte kamper er mer spennende en andre. Enkelte kamper har alt. Kvartfinale-kampen i Obos-cup mot naborivalene Jutul/BVH torsdag 17.09 på Gommerud Ktg hadde nettopp det. Etter et tungt tap for Jutul/Bvh i vår, var det mye på spill; Revansje, avansement i cupen, stolthet, bragging rights på skolen. Det var tydelig under kampforberedelser at denne kampen betyr enormt mye for enkelte, og det var en giret førsteellever som gikk ut på en fin kunstgressbane (iallefall sammenlignet med hvordan banen en gang var).

1.Omgang

Og Bærum kommer klart best i gang. Vi tar tak i kampen med ballen i laget, og spiller vår beste fotball så langt dette året når motstanden er tatt i betraktning. Stopperne våre utfordrer ledd, slipper til midtbanespillere som varierer å holde på ballen og spille på ett og to touch videre. Vi har samtidige bevegelser i mellomromspiller Talstad og spiss Aaron, og vi varierer stikkere i bakrommet med pasning på fot mot Haave og Aalvik. De første 35 minuttene spiller Bærum rett og slett utrolig fin fotball, og Jutul/BVH er ikke i nærheten av å henge med. Vi har noen svært store sjanser før vi har en «scoring etter boka». Vi kombinerer oss fint opp langs høyre side på få touch, Talstad ser bakrommet som oppstår, pasningen slås perfekt gjennom til Talstad, som slår et hardt innlegg langs bakken som Aaron setter i mål. Fint, effektivt, 1-0, fortjent.

Jutul/BVH svarer ved å gjøre 4 (!) innbytter like etter scoringen. Det er fysiske spillere, og Jutul/BVH legger om til et enda mer direkte spill. De skaper et par nesten-farligheter umiddelbart ved deres høyre side med deres raske høyreving som er vanskelig å håndtere. Vi blir litt passive, samtidig som vi tar litt større sjanser i spillet vårt, noe de holdt oss på å straffe oss for helt mot slutten av omgangen, men Espen redder. Det skal også nevnes at vi fem minutter før pause har en enorm sjanse, men avslutningen til Aron går på innsiden av tverrliggeren og ut, og returen på åpent mål blir blokkert av en utespiller i siste liten.

Lagene går til pause med 1-0, og vi forbereder oss på et helt annet Jutul/BVH lag i andre omgang, med ingenting å tape.

2.omgang

Det er sjeldent et lag dominerer gjennom en hel fotballkamp. Sånn skulle det ikke bli i denne heller. For mens vi er klart best i første, og burde ledet med mer enn ett mål, er Jutul/BVH best i andre omgang. Vi gjør ingen dårlig omgang, men har flere balltap, færre skapte sjanser, og Jutul/BVH tar mer over banespillet og nærmer seg ut over i andre omgangen et mål. Da er det utrolig deilig når vi går opp til 2-0 etter at vi på fint vis spiller oss fri på venstre side etter et smart løp av midtbaneanker Magnus, som legger inn til Haave i feltet som kontant setter ballen i mål bak keeper. Nok en veldig fin scoring, og vi viser at vi har tatt store steg når det kommer til innleggskvalitet og løp i boks- en enormt viktig del av spillet. Like etter har vi en enorm mulighet til å gå opp til 3-0 og punktere kampen, men igjen er stangen i veien. Aalvik luker en forsvarsspiller, før han banker til ballen fra 20 meter som smeller på innsiden av stangen.En bra prestasjon som definitivt hadde fortjent bedre.

Jutul/BVH gir ikke opp, og skaper unødvendig spenning etter en «typisk kommunikasjonsfeil» mellom stopper og keeper. Jutul/BVH sin bakromstruende spiss får dermed en enkel oppgave ved å plassere ballen i et tomt mål fra 10 meter. 1-2, og de siste 20 minuttene ligger an til å bli ekstremt spennende. Det er hjemmelaget som nå har momentum, og når det er igjen 12 minutter kommer reduseringen. Og nå er det deres tur til å score et fint mål etter innlegg på dødball. Et perfekt vekta innlegg stanges hardt i mål av en Jutul/BVH spiller, til en enorm jubel fra motstanderlaget. De fortsetter å trykke oss bakover, og jeg tror samtlige er sikker på en ny scoring fra hjemmelaget når det er igjen 5 minutter, men Espen vil det annerledes. Han redder på utrolig vis 3 avslutninger på kloss hold, og holder oss inne i kampen. Kampens beste enkeltmannsprestasjon fra banens beste spiller.  Noen nervepirrende minutter senere blåser dommeren av 2 omgang, og det er tid for  2*5 minutter med ekstraomganger med golden goal…

Golden Goal

Vi er litt naive(og slitne) i de første fem minuttene, og har noen unødvendige ballbrudd Jutul/BVH kontrer på med en gang det åpner seg et bakrom. Etter 4 minutter skjer kampens største høydepunkt, når dommeren tildeler Jutul/BVH et straffespark våre spillere protesterer kraftig mot. Dommeren diskuterer med sin linjemann, men står ved avgjørelsen, og det er direkte skadelig for kropp og sjel å stå å vente på at straffesparket skal tas. Scorer de vinner de kampen, men Espen vil igjen det annerledes. Jutul/BVH spilleren skyter til høyre for Espen, som strekker seg og redder ballen til enorm jubel fra alle som støtter Bærum. Et øyeblikk jeg tror Espen og alle andre vil huske lenge. 1 minutt senere er første ekstra omgang over, lagene bytter side, og dommeren blåser andre ekstraomgang igang. De siste fem minuttene bølger frem og tilbake uten de store sjansene til noen av lagene, og det blir duket for straffespark. Vi samler oss, bestemmer oss for hvem som skal ta straffene, og blir enige om at uansett hva som skjer har vi gjennomført en konge-match, og ingen vil ha skylden om vi taper straffekonkurransen. Aalvik er først ut, og setter standarden med et hardt skudd høyt i venstre hjørne. Jutul/BVH scorer, før Aaron setter den kontrollert. Jutul/BVHs andre straffe er Espen på, men ballen går i mål. Magnus er tredjemann ut, men også han er sikker. Jutul/BVH svarer med et straffespark i krysset, og kaptein Lasse som mener han ikke har brent straffespark på 3 år går frem. Han gjør det heller ikke denne kampen, med et hardt skudd høyt og midt i mål. På Jutul/BVHs 4 straffespark  skytes det over mål, og vi er videre dersom Batu scorer. Han lurer heldigvis keeper når han skyter et velplassert skudd til venstre- vi har vunnet, og gjennomført en perfekt straffesparkkonkurranse. Spillere og trenere går bananas, og dagens helt Espen blir omringet av gule spillere.

En helt vanvittig kamp som inneholdt det meste, og et vitenskapelig bevis på at fotball er verdens mest underholdende idrett. Det ropes og bankes i vegger i garderoben, og vi er videre til semifinalen i Obos-cup, som skal spilles innen 17 oktober.

Takk til alle som kom og støttet oss, og takk til Jutul/BVH for en fantastisk kamp!

Neste kamp er i serien førstkommende torsdag borte mot Asker på Føyka kl. 20:15.