Bærum Jr. Rekrutt: Back on track!

Torsdag kveld ventet en ny kamp for Bærum rekrutt-gutta hjemme på Sandvika Stadion. Vi kommer fra to tap mot Ullern og Nordstrand 2, og vi har alle vært enige om at det vi leverte for fire dager siden mot Nordstrand 2 var langt unna pari, og langt fra der vi ønsker å være. Vi har derfor et fokus på, og stiller konkrete krav til samtlige, om å ta tak underveis i kampen dersom samhandlingene ikke stemmer, det kladder, vi ikke løper nok, eller ikke viser oss frem.  Budskapet er enkelt: 100% innsats, vis oss frem- uansett hvor mange feil vi gjør.

Og selv om førsteomgangen er preget av endel slurvete feil, og en noe rufsete første ti minutter legger samtlige ned den energien som vi må ha på plass hver eneste trening og kamp for å bli bedre fotballspillere, og for å vinne kamper. Vi har mye ball i laget, Kolbotn ligger forholdsvis lavt, og straffer oss  kontringer og på våre personlige feil. men vi fortsetter å prøve, og vi fortsetter å løpe. Spillemessig er vi best, men antall store sjanser har Kolbotn minst like mange av. Som regel kommer det at dårlige klareringer fra vår bakre firer, eller at vi mister ball på egen halvdel. Vi ser at vi fortsatt har enormt mye å jobbe med når det kommer til å verne om ballen, og få den videre til nærmeste gul. Vi er farligst når vi kommer inn bak dem, og har 4 100% sjanser iløpet av den første omgangen vi burde ha fått satt i nota. En Kolbotn spiller stanser ballen på streken med hånda etter avslutning fra Magnus, men dommeren vinker spillet videre. Dermed ender første omgangen med 0-0, og begge lagene går inn til garderobene med en kamp som kan vippe begge veier.

Vi gjør klart i pausen hvilke rom vi ønsker å true mer av. Kolbotn står høyt med bakre firer, og Aaron får beskjed om true mer bakrom på ballside, mens Aalvik mer blir den møtende. Vi blir også enige om å på nytt sette inn det høye presset vårt, og løpe de vi makter de første 15. Og mens Kolbotn ikke helt var klare for en ny omgang, er våre gutter i aller høyeste grad det. Vi står etter, presser Kolbotns stopper til en feil, ballen spilles inn til Aaron, som setter vår første scoring til stor jubel. Vi fortsetter å kjøre på, og burde satt både 2 og 3-0 tidlig i andre omgang. Det er stort sett vi som har ball, og vi slipper Kolbotn til lite. Likevel er 1-0 alt annet en trygt, og Kolbotn har spillere som er i stand til å stelle i stand trøbbel for oss. Derfor er det da deilig når Aaron stikker i bakrom, og på elegant vis lobber ballen over en keeper som står langt ute, og 2-0.

Aaron fortjent kåret til banens beste av juryen.

 

Vi legger oss lavere i banen, og «kontrollerer» inn en deilig 2-0 seier. Og den eneste fordelen med å tape fotballkamper er at seirene etterpå er helt fantastiske. Bærum-spillerne skal ha all ære for hvordan de responderer på kampprat og tapet mot Nordstrand 2.

Nå venter kanskje årets morsomste og viktigste kamp, nemlig kvartfinale i Obos-Cup mot Jutul/BVH, som slo oss 6-1 i våres. Vi er ekstremt revansjelystne, og håper at mange tar turen søndag ettermiddag kl. 18.00 på Gommerud Ktg.