Bærum 99 Elite: Seier og klare for G16 Interkrets!

Bærum G99-Skeid G99 4-1 (1-0)

 

I siste obligatoriske kamp for året så var forutsetningene krystallklare: Vinn så er vi med i Interkrets, poengtap betyr vi er ute av det gode selskap. Det betryggende med vår situasjon var at vi kunne avgjøre selv!

Vi starter med et tidlig overtak, men antagelig en kombinasjon av nerver og dårlige avslutninger gjør at vi ikke skårer på de mulighetene vi skaper. Klokken tikker av gårde, men heldigvis viser gutta få tegn til stress. Det er for all del ingen grunn til det med kun halvspilt 1.omgang og 0-0. Men svakere sjeler vil nok stresse allerede da.

Etter ca 25 minutter kommer et innlegg fra 30 meter i fin bue og inn i 16meteren. Vi skyter den kontakt i mål, men dessverre! Det er avblåst for offside. Vi på tribunen jubler, men må nok sette oss pent ned igjen på settet som en skolegutt som har gjort sin første rampestrek.

Vi forsøker å bavke opp det vi kan, og når det er spilt rundt regna 35 minutter så kan vi endelig slutte å blande ut kaffen med sterkere drikke. Nervene roer seg når Hancke har assist på 1-0 gållen som 2000-Mikkel setter.

I en lengre periode har vi ballen og overtaket!

I en lengre periode har vi ballen og overtaket!

Det står 1-0 til pause, og sett under ett et rettferdig resultat. Selv om vi på tribunen gjerne skulle ønske at vi ledet med noe mer.

Vi er forfriskende aggresive i starten av 2.omgang. Man ser altfor ofte at lag forsøker å ri inn en ledelse ved å fokusere defensivt og legge om strategien til å legge seg bakpå. Det gjør ikke Søbergs disipler, og vi har noen ordentlig fete muligheter til å øke ledelsen tidlig i 2.omgang. En når Hanche setter ball i stolpe, og like etterpå når kant Aalvik viser seg frem.

Dessverre mot spillets gang så er det de røde Skeidgutta som utligner. En overgang blir tatt godt vare på, og blodpumpa øker i takt.

I hele høst har gutta måtte vise mental styrke når utfordringer har strømmet på. Kan jo nevne bl.a at vi har hatt noe forfall av spillere og en stygg åpning på kvalifiseringen. Da var det mange som skrev oss av, og sa vi var ferdig-finito-caputo!

«The hell we aint» svarer gutta. Også i denne kampen. For like etter 1-1, så ruller vi ballen opp på kanten og innlegget er presist. 2-1 er et faktum. Så vidt vi kunne se fra tribunen var det Marcus som ga oss ledelsen tilbake. Vi er tilbake der vi liker det!

Marcus Just: En veldig spennende spiller som leverer en veldig bra kamp i dag!

Marcus Just: En veldig spennende spiller som leverer en veldig bra kamp i dag!

Fra nå av så har vi god kontroll. Det er vi som har ball, kvaliteten står til godkjent + og når kreftene til Skeid gradvis ebber ut så setter vi både 3-1 og 4-1 (Fodstad sitt andre kremmerhus i dag).

Med 4-1 seier så har vi avgjort vår egen skjebne, og det er bare å gratulere samtlige spillere og apperatet rundt med en sterk høstsesong og at 99 er første kull på 3 år som er klare for G16 Interkrets (der kremen av lag fra Oslo, Akerskus og Østfold spiller).

Jeg vil benytte de siste setningene til å berømme gutta. Sett fra når jeg har gått forbi på treninger og på de kampene jeg har sett, har det vært en økt kvalitet i det vi gjør. Samtidig har vi holdt oss sammen, når det var enklere å kunne stikke unna. Det viser samhold, lojalitet og en holdning som gjør dere til enda bedre spillere (og personer).

TAKK alle gutta, det har vært en glede å hjelpe til på 99 i år!

Even er happy!

Even er happy!