Jr 5: Årets beste ga årets morsomste!

Røa Jr 2- Bærum Jr 5 3-4 (1-2)

Av uviss grunn for skribenten så kjente gutta fra Røa (Handelsgym) oss Bærum (primært Eikeli). Det ga en morsom ramme rundt kampen med godt over 70 tilskuere! – merk det ikke var noen fra Alliansen som viftet med 500-lapper for å få folk til å komme!

Til de som ikke følger med på junior 4 div (og det skjønner vi godt om dere ikke gjør), så pleier vi ha noen foreldre som «ser på» som kombinerer det med å lufte hunden. I tillegg til selvsagt Claes- vår no.1 superfan!

Herman strør pasninger

Full guffe!

Fra start så er vi virkelig på! Det jages, kriges og spilles som om det gjaldt livet. For samtlige blødde for drakta, selv om ingen faktisk endte med å blø. At alt tøy må vaskes på 40 grader derimot er hevet over enhver tvil.

Så kommer sjansene på løpende bånd. I korte drag kan det oppsummeres som «klikk-klakk» før bommen foran mål kom. Alt var bra, vi fikk bare ikke nok mål ut i fra hva vi produserte.

Etter hvert kommer også målet vårt! Det lakket og led, men det er så fortjent når det først skjedde. Vi får påfyll av krefter og tro. Så spillet vårt er blant det beste vi har fått frem på over 18mnd! Når halvtimen har passert så øker vi til 2-0. Nå virker det som vi har full kontroll. I grunn har vi jo det.

Dessverre så tenker for mange Gule det samme og vi faller litt i trøkk, returløp og vilje. Da har Røa nok av gode spillere som sier «takk og bukk». Så det siste kvarteret inn mot pause blir en jevn(ere) affære.

Så kommer også en baklengs. Mot alle statistikker, men likefult så skjer det. 1-2 er bittert. Allikevel er det realiteten etter de første 45 minuttene på en hard og liten Røa-bane.

Fikk du filma noe til college Fons?

Marerittstart, så kvikna vi til liv igjen!

I pausen får gutta høre to ting: 1) Første 30 min er bra og det er de vi må jobbe for å gjenskape, fordi 2) når vi faller, da inviterer vi de røde (og noen hvitkledde) tilbake i kampen.

Hjemmefansen, ca 60 av de 70, heier frem sine gutter og nesten rett fra avspark skårer de igjen. 2-2 tidlig er slik mareritt er skapt av.

Gutta imponerer med å vise ro. Det er ampert der ute, for samtlige 22 + benker vil så gjerne vinne akkurat denne. Så det skrikes og heies i mix.

Heldigvis så skårer vi 3-2 ikke så lenge etterpå, så de som evt må ha noe på resept når Røa utlignet, kunne nå avbestille det på farmasiet.no

Like etterpå kommer vi alene med keeper, men blir felt fra en Røaspiller med syvmilssteg. Så etter ca 1 minutt med gå-tempo opp mot situasjonen så trekker dommeren kortet opp av baklomma. Altså «arschkarte» på på tysk.

Det i seg selv får ikke så stor påvirkning på kampen som i alle fall vi Gule håper. Vi er noe bedre, men det sitter inne å få ballen i mål. Samtidig så er hjemmelaget tidvis frempå som fluer på hundeavfall. Nerve er det i alle fall. Samtidig så syntes noen det er kaldt. Kanskje begge deler er rett, jeg vet ikke fordi jeg har beskyttet av mer fett enn en sel som svømmer i isvann på Arktis.

Godt å ha med Ulfsrud igjen!

Halleluja!

Så kommer det som vi mener er så innmari fortjent. Vi dobler ledelsen igjen (4-2). Etter både annullerte mål, dårlige avslutninger og god gammal uflaks, så sitter et nettsus igjen!

Røa skal ha «cred» for å ikke gi seg. De vil gjerne få noe ut av denne kampen. Noe å skryte til 04-jentene om. De klarer i alle fall å skape spenning på slutten når de reduserer på straffe.

Jeg kikker nå på klokka, som er på mobilen, så jeg sjekker egentlig «Snap» først. Men så etter det viser klokka at det er 10 min + igjen.

«Tikk-takk»- frem og tilbake. Nå ropes det, svetten siler og gummiknottene som burde vært på det harde underlaget hadde sprutet om det var igjen noen. Alt i alt- nå er det en herlig fight om poeng, ære og skryterettigheter foran tilskuerne.

Allikevel så er det mer nerve enn det er grunn til, for våre gutter har god kontroll. Smarte valg (kynisme) og spesielt Herman sender en ball som går 40 meter over og 200 meter bak Røa sitt mål på et frispark. Lykke til med å finne igjen den!

Dommeren lar det være 2 min overtid, så må han rekke bussen hjem! Vi vinner 4-3 i en kamp som var skikkelig gøy å spille og sikkert se på! Vi var bedre enn resultatet tilsier, men det betyr ikke noe nå, fordi:

Vi vant, vi kan skryte og få vil si noe annet enn at vi var klart best på Oslos vestkant!

God stemning etter kampen!

Kampens tre stjerner:

***

** Alle mann alle! Herlig og morsom kamp

* Fansen. Moro med så mye folk på kamp