A-laget: Viljen og evnen til å vinne!

Finnsnes- Bærum SK  2-3 (2-0)

Uttrykket en lang dags ferd mot natt har sjelden passet bedre å bruke. Gutta våknet grytidlig, selv for et A-menneske som undertegnede. Ryktene går på rundt kl 0545. Heldigvis var alle til stede når vi skulle ta av fra Gardemoen kl 09!

En lang reise er sjelden en god oppladning, men vi er i rute og får noen timer på å strekke bein og puste frisk nordlandsluft når vi ankom Finnsnes sånn i 1230 tiden. Med god tid og mat, så legger vi strategien for kampen tøffe oppgjør mot Finnsnes.

Klart for en tøff kamp i PostNord Ligaen mot Finnsnes

                                                                     

                                                                Finnsnes bruker hodet!

 

Det skal vise seg tidlig i kampen at det planen ikke helt holder mål, og det er Finnsnes som skaper mest. Gjerne i lufta. De skårer både 1-0 og 2-0 i 1.omgang, begge signert deres gode spiss Sega Ngom. Første kommer på en heading etter innlegg fra venstre kant. Mål nummer to er av akkurat samme merke. Innlegg fra samme side, og helt umarkert får Ngom heade kontrollert i mål.

Det står seg med 2-0 til pause. Det blåser kaldt, men trøsten får være at man fortsatt kan ha snøballkrig. Er nok av ammunisjon.

 

                                                         Ny strategi, ny omgang og ny kamp!

 

Hva som sies og gjøres i pausen vites i skrivende stund ikke, men det er hevet over enhver tvil at Luke og Tonning gjør seg fortjent til månedens lønningspose. For hvilke grep! Allikevel skal det drøye til ca halvspilt 2.omgang får Erblin reduserer til 1-2. Her skal Daniel Berg ha mye av æren, kanskje all også, for han dribler både 2 og 3 mann, får han uegoistisk og riktig gir ballen på sølvfat til Erblin som bare dytter den over mållinja! 1-2, halvspilt og håp!

Utligningen er et faktum bare minutter senere. Vi vinner ballen fordi vi presser høyt, og nok en gang dribler Daniel seg fri. Gir ballen til Jan, som gir videre til Moses. Han sleivsparker, takk og pris!  Hvorfor sier jeg det? Jo, fordi ballen havner med flaks videre til Kot som får skuddt blokkert. Returen her går til Erblin som står helt alene, og 2-2 på tavla med ca 20 minutter igjen!

Nå er det vi som har spillet og sjansene. De gangene Finnsnes har ball, så klarer vi ofte å bryte det tidlig. Nettopp av et slikt brudd så skårer vi 3-2. Nå er det Erblin som får nedfallsfrukten og serverer pasningen på fatet, han løfter blikket og gir ballen til Kot som er helt alene med keeper!

Der er han kaldere enn vindgufsene, og ballen plasseres rolig ned i venstre hjørnet! 3-2 og snuoperasjonen er et faktum.

Godt kledd og en god plan

Med 10 minutter kan fortsatt mye skje her, men vi klarer å holde stand helt til klokka passerer tilleggstid. Da kommer Finnsnes på høyre kant, får lagt inn og innlegget er godt det.

Heldigvis går det igjennom alt og alle, i alle fall nesten. Det er Mounir som får «gleden» av å feie ballen ut på Loppehavet!

Reisen hjemover er så mye bedre når vi har 3 poeng med i bagasjen, så får det heller være om Luke må betale overvekt for det!

God lagånd, god coaching i pausen og et samlet Bærumlag står bak 3 sterke poeng mot Finnsnes.

Neste kamp er hjemme lørdag 3 juni kl 1600 mot Grorud!

De tørre fakta:

Mål:

1-0 Sega Ngom i det 29.minutt

2-0 Sega Ngom i det 44.minutt

2-1 Erblin Llullaku i det 67.minutt

2-2 Erblin Llullaku i det 75.minutt

2-3 Kot Tafese i det 79.minutt

Bytter:    Ingen (gutta har god kondis)

Gule kort:  Ola Moe i det 87. minutt

Tilskuere:   127 hjemmefans