A-laget: Ut på tur, alltid 3 poeng med hjem!

Nybergsund-Trysil-Bærum SK   1-2 (0-0)

Tittelen er litt eplekjekk, for vi kommer nok ikke til å vinne alle bortekampene i år. Er ingen dristig spådom, men på denne lange turen hjemover så føles alt så mye greiere når man kan sette på musikk, puste ut og nyte bussturen fra Trysils dype skoger. Så får det heller være at det er eksamen nært forestående (eller hva Rasmus?).

For de som ikke er geistlige anlagt så er søndag morgen ofte den morgenkvisten man kan hvile ut og nyte en senere frokost. Ikke så mye for vår del i dag, for fra 09-tiden så skal man være på klubbhuset og klar for 3 timer i buss!

Takket være trygg kjøring fra Bent så ankommer vi Nybergsund Stadion, og det uten antydning til å verken se eller langt mindre kjøre på noe ulv!

Trykk fra starten

Begge lag vil noe utpå matta i starten. Det er forholdsvis høy temperatur. Sakte, men sikkert så roer det seg noe, og gledelig nok er det vi som får satt et trykk. Vi klarer på en ok å styre spillet, og etter 19 minutter så klarer Moses å slå en fin stikker til «Emma», dessverre så er ikke assistentdommer enig i at ballen ble slått i tide, så flagget opp for offside!  Avslutningen satt, men ikke avgjørelsen. For ordens skyld så mener hjemmelagets (Østlendingen) sin kommentator at det ikke var offside.

Vi fortsetter å skape sjanser, og like etterpå så vil noen med gule briller ha straffespark. Dommeren er ikke enig, så spillet går videre.

Nybergsund (heretter kalt «Sundet») har sin klart største mulighet like etterpå. De bygger opp bra langs kanten, og kommer alene med Sondre. Heldigvis er Sondre lang. Så «2-metersmannen» redder oss med en lang fot.

Sondre med nok en god kamp!

Etter den muligheten så er det vi som har et fint trykk frem mot halvtid. Jo mer tiden tikker av sted, jo mer kontroll har vi på kampen. Dessverre renner tiden ut i sanda, for dommeren blåser for pause får vi får betalt for initiativet vårt. «Sundet» er godt organisert i forsvar, og vi finner ikke den forløsende gjennombruddspasningen.

Vi går over snøhaugene som fortsatt lyser opp med sitt nærvær, tar en slurk vann og kan gå fornøyd inn til garderoben halvveis.

Hvis 1.omgang var orden, så var 2.omgang rotete

De siste 45 minuttene ble annerledes enn de første 45. Kontroll ble til rot, orden til kaos, og organisert spill ble mer tilfeldig enn hvem som vinner en tilfeldig Eliteseriekamp.

Begge lag slår høyt i starten og som oftest for langt. Det var behov for ballgutter, men kanskje de var spist opp av ulven?  Det var ingen å se i alle fall. Så det gikk alltid litt ekstra tid.

Så kommer kampens første mål. Det er vi som står bak den, slik jeg ser det fra min «fantastiske» 16tommers skjerm full av Pringles-smuler. Vi starter fra Sondre altfor kjapt, taper ballen umiddelbart på den lange ballen. Så nå er det tellefeil, og dette forplanter seg når «Sundet» kommer organisert fremover. Vi er hele tiden et steg bak, så på godt vis kommer de til kant. Derfra er innlegget hardt når det treffer en av våre. Så et strengt selvmål. Det er i alle tilfeller 1-0 til vertene.

Skribenten kommer forhåpentligvis aldri til å pynte på noe i referatene. Jeg ser det slik jeg ser det. Rett eller galt. Med kritisk blikk skal det analyseres og nedtegnes. Med det sagt, så er jeg tydelig på at vi hadde en svak oppkjøring frem mot seriestart. Det kunne ha knekket oss, men vi viser mental styrke i seriekampene!

Så med god trening i en liten mental «nesestyver», så viser vi nok en gang at vi tåler å få et slag i trynet. For nærmest umiddelbart så kommer vi i angrep. På kanten blir vi felt og jeg kan skrive klisjeen «frispark i god posisjon». Det skal vise seg å stemme, for ballen blir lagt fint inne i feltet og det er banens gigant Lars som «limer den i krysset». Vel, får en tå på den i mølja som oppsto.

Mål er mål, uansett hvordan det skåres. Så orden i regnskapet igjen.

Jon Rønning får sin debut på A-laget

Med en halvtime igjen så er kampen helt åpen. Begge lag skaper noe, begge lag roter noe. Det kunne bikket begge veier. Vi gjør et bytte. «Emma» går ut, mens Jon Rønning får sin seriedebut for oss Gule. På veggen i klubbhuset henger det et bilde av gutten når han i for lange knickers spiller 5er fotball på Kalvøya Cup. Nå har det gått 11 år, men «Jon Kanon» har forblitt Gul, og får i dag sin debut i offisiell seriesammenheng!  Redaksjonen gratulerer!

Jon lengst til venstre. De fleste andre spiller også fortsatt i Bærum (mest på bredde)

Med 18 minutter igjen så bryter vi «Sundet» fint langs kanten med Ali. Flere følger på, men Ali velger å avslutte selv fra skrått hold. Noen minutter etterpå så får hjemmelaget en korrekt straffe. Målskårer Lars holder litt for lenge og tydelig, og burde vel også fått kort! Det blir kun straffe. Dette var noe «Sundet» slo ut Ham-Kam på i cupen forleden, så de burde ha ok ferdighet på dette. Heldigvis for oss så blir den slått som en unggutt på sin første elgjakt, dagen etter han fikk for mye «børst» av far på hytta. For skuddet blåses over. Himmelhøyt over. Mulig det er et stykk rovdyr mindre der oppe nå.

Jakten på 3 poeng

Kun to minutter etterpå så er det vi som får nok et frispark fra farlig hold. Kjapp hoderegning og tilfeldig gjetning til ha det til at det er 20 meter. Kot stiller seg klar. Det er 4 mann i mur. Skal det bli innlegg over de?

NEI!  Det kommer et skudd. Det er ikke hardt, men du verden så deilig plassert! I den vakreste bue over muren og utagbart for keeper. 2-1 til oss, og de 3 Gule supportene på tribunen (av 185 totalt) kan juble!

Det ble slitsomt

Via min eminente høyttaler så hører jeg tydelig Tonning rope at samtlige innbyttere skal gjøre seg klare. De kommer en etter en mot benken.  Mathias kommer inn for å feie unna alt som er høyt.

Vi gjør alt for å hale ut tiden. Kot langs cornerflagget. Sondre med klassisk keeper-drøying på utspark. Selv føler jeg vi blir vel defensive, men vi klarer å ri av den flaue brisen som «Sundet» skaper. For noe storm ble det aldri. Kanskje for mange trær i veien, slik at vinden ikke får noe tak?

I skrivende stund så vet ikke skribenten om gutta fikk «Espa-boller» på veien hjem, men jeg vil så absolutt påstå at vi fortjener det!  Både fordi vi kommer tilbake etter å ha fått en gåll imot, men også fordi vi rett og slett er best i dagens kamp!

De tørre fakta:

1-0 Nybergsund Mendy i 53 minutt

1-1 Bærum. Lars Slemdal i 60 minutt

1-2 Bærum. Kot Tafese i 81 minutt.

Gule kort: Rasmus og Mounir.

Bærums bytter:  

Jon Tveit Rønning i 63. min for Bergstrøm,

Athit Stephen Berg i 70. min for Fredriksen,

Mattias Pedersen i 90. min for Tafesse

Tilskuere:   185 (3 fra Bærum, altså 182 med billett og jaktlisens).