A-laget: Uavgjort på en svak dag

Bærum SK- Nybergsund/Trysil  2-2  (2-1)

 

Vi kom fra en sterk kamp borte mot Alta, så det var optimisme og reelt håp om 3 poeng når vi var verter for de blå/hvite fra Trysils dype skoger. De med god hukommelse husker hvordan det gikk på vårparten, og for de av dere som ikke husker det:  Vi vant 2-1 i en jevn kamp.

Starten av kampen er godkjent. «Sundet» som de kalles på folkemunne ligger dypt og vi får trille ball. Det er noen halvsjanser i starten, men lite farlig. Etter hvert bølger spillet frem og tilbake, uten at noen av lagene skaper noe særlig. Det er litt som om vi fortsatt er i feriemodus, eller er som lærere langt ut i august om du vil: Det tar tid får vi produserer og våkner opp!

Det har passert halvtimen før kampen tar fyr! Til gjengjeld så blir det tre mål på dette kvarteret. Det første er signert bortelaget etter at vi ikke klarer å rydde opp i egen 16-meter, og Tøråsen skyter fra ca 16 meter og ned i hjørnet for Sondre. Skuddet er bra det, vår prestasjon defensivt er ikke det, så vi serverer de denne gållen.

Positivt nå er at vi faktisk setter inn et ekstra gir, og vi skaper en del på kort tid. På en dødball så er det Sivert Haugli som er kongen i lufta. Helt alene. Selv om hans kommentar etter kampen var «det var et godt innlegg som var ferdigservert mål».  Dette er andre kampen fra start for han, og det han har vist er meget solid!

Like før pause så snur vi kampen! Nå ved Erblin. Fra nok en dødball, og på kort avstand er jobben enkel. Nå kan vi fans løpe mannsterke til kiosken for å feire med vaffel og kaffe!

 

                                                       Ny omgang, årets svakeste?

 

Hva som ble sagt i pausen vites ikke. Men det ble i alle fall ikke fulgt. For ingen kan ha lagt en så svak plan. Det er tydelig at fra tidlig i omgangen at vi ikke får til noe spill. Vi burde spille «Bærum-fotball», som er langs bakken til hverandre. Tålmodige, for så å flytte opp laget kollektivt. Istedenfor så dunkes det i beste «LSK-stil», slik at vi får kjenning til nakkeskade både på tribune, og antagelig på banen.

Da tar de blå-hvite mer og mer over. Av det som skapes, så er det «Sundet» som står for det. Så selv om det tar nesten 30 minutter (i det 74min), av andre omgang før de utligner, så har målet ligget i lufta siden andre spark på ballen i denne omgang.

Det er ingenting å si på at det står 2-2 med 15 minutter igjen.

Om ikke annet, så håpet vi Gule på tribunen at det skulle tenne oss igjen, slik tilfellet var i 1.omgang.

Dessverre er dette håpet ikke basert på noe annet enn et inderlig ønske. Det er ikke noe på banen som tilsier at det skal skje, og derfor skjer det heller ikke noe av betydning. Om det er noe lag som skulle hatt et mål til så vil jeg påstå det var gjestene.

På jakt etter ballen i lufta

Antagelig, eller mest sannsynlig, så ble de også snytt for en straffe på slutten og. Skal sies jeg satt rett foran de 7 hyggelige tilreisende fra Trysil, og det er mulig løfte om elgkjøtt i høst er med på å farge min vurdering. Men jeg er enig med Ola Brenden. «Sundet» skulle hatt et straffespark.

Det er faktisk lite å si om oss i 2.omgang. Det blir i så fall som å skrive om Exodus 7:14 til 11:10. Med andre ord, om landeplagene Egypt opplevde på Moses sin tid.

Vi for vår del, hadde satt innpå vår Moses. Men med det kvarteret han fikk, så ble det ikke skapt noe. Ikke hans feil, for vi er dårlige som et lag i dag. Det er lite samspill. Slik sett så burde jeg kanskje utvide Exodus til å handle om oss «vestkantfolket», og ikke bare Moses sitt folk.

OK. Nok Bibelhistorie, vi er tross alt ikke en sørlandsklubb heller. Så la meg heller oppsummere. Vi er ok i 1.omgang, spesielt etter at vi ligger under og viser styrke ved å presse på for utligning og ledelse.

Derimot så er det skuffende at vi kommer ut fra garderoben i 2.omgang uten å få til noe annet enn tilfeldig «løp og mos». Dermed skal vi ikke grine på nesa av uavgjort.

Vi forventet mer før kampen, men i ettertid så kan man leve med uavgjort når vi vet at vi ikke presterte bedre. Gledelig i dag er Sivert Haugli sitt spill defensivt og med mål!

 

Mål:  0-1 Nybergsund  30 min.Eivind Holte Tøråsen

1-1 Bærum         39.min  Sivert Haugli

2-1 Bærum        44 min   Erblin Llullaku

2-2 Nybergsund  74 min  Joel Mendez Del Rio

 

Gule kort:   Bærum:   Moses Mawa i 88 min.

Bytter:      Bærum    Ola Scheele Moe ut for Moses Mawa 70 min

Didrik  Fredriksen ut for Mads Hasle  79 min

Tilskuere:   Ca 180 som ikke fikk valuta for pengene. Vel kanskje de 7 fra Trysil (men de hadde vel gratisbilletter).