A-laget: Tøft tap mot Finnsnes

Bærum SK- Finnsnes  2-3  (1-2)

For oss som var med på bortetur mot Brumunddal tenkte på veien hjem etter det forsmedelige tapet «nå er bunnen nådd». På veien hjem fra «Dala» så fant man trøst i to ting:

  1. ESPA-bollene
  2. At vi skulle møte bunnlaget Finnsnes hjemme. En perfekt anledning til å komme seg ut av den tapsrekken vi er i, og samtidig ha komfortabel margin mot nedrykksstriden.

Som dere nå 18 timer etterpå vet, så er vi i en uønsket situasjon. For med gårsdagens 2-3 tap for være venner nordpå, så er vi 5 poeng foran Brumunddal som per nå innehar den siste nedrykksplassen. Alt fremover vil handle om å krige, kjempe jobbe og forhåpentligvis spille oss på nok poeng til at det aldri blir mindre enn 5 poeng.

For vi viste vi ville noe i denne kampen, det gikk seg bare ikke til. Finnsnes får kampen i sitt spor når de skårer tidlig i 1.omgang fra en corner. Så da kan de ligge bakpå og gjorde sitt for å dra ned tempo ved enhver anledning.

Etter kalddusjen tidlig så tar vi mer kontroll, har mer ball, men vi klarer ikke finne helt ut av bortelagets kompakte forsvar. I alle fall tok det tid. Spilleuret har passert halvtimen når Jan Aubert kommer på siden innenfor 16-meteren og setter ballen motsatt. 1-1, og vi rundt 120 på tribunen håpet at nå skulle vi få kampen tilbake der vi ville ha den.

Frispark fra farlig hold

Dessverre så har Finnsnes egne Vebjørn Valle Grunnvoll sin beste dag på jobben for året. For kun minutter etterpå så får Finnsnes et frispark fra ca 30meter. Han tar sats og smeller til. Ballen er hele tiden langs bakken, og så vidt jeg kunne se, så forandrer den ikke retning. Allikevel går den inn i mål via stolperota og 2-1 til bortelag.

Det står seg til pause. Så nå er det mange spente på tribunen som lurer på hva 2.omgang ville bringe?

Vi håpet på «Daniel-magi» i 2.omgang

Om vi fikk kalddusj i 1.omgang, så er det isvann på dusjen vi får imot umiddelbart i 2.omgang. For vi starter offensivt nok. Finner hverandre og setter et trykk.

På sin første ball på vår halvdel, så lager vi et frispark til Finnsnes på 16-meteren. Fra skrått hold. Finnsnes svar på Ronaldo gjør seg klar nok en gang. Det ikke bare lukter, men stinker, at det skal skytes.

Så er også tilfellet! Dessverre er også det som skjer etter frisparket likt det som skjedde ved 2-1 målet. Nok en ball ned i stolperota og inn. 3-1. Nå er veien tilbake bratt og lang.

Da er det gledelig å se vi ikke gir opp! For det kan ingen påstå. Vi får mer ball og plass da Finnsnes ligger baktunge nå. Et forståelig taktisk grep, men vi skaper nok til å kunne skape spenning. Det vil seg bare ikke.

Først etter halvspilt omgang så krangler vi inn 2-3 reduseringen. Om det var med Moses eller Daniel er selv ikke NFF helt enig i skrivende stund.

Uansett, målet skaper spenning og håp. Vi forsøker å trykke på. noe vi klarer brukbart. Det er bare så liten plass når vi gang på gang må inn i 16-meteren før vi i det hele tatt velger å avslutte.

Vel så ofte så forsøke vi innlegg, men som vi ser her så stanger vi imot. Helt på slutten så flyttes Mathias opp som spiss, og vi setter et solid trykk nå på Finnsnes. Det spilles ut på kantene, slås inn og det både kriges og heades. Ballen vil ikke inn.

Alle mann opp (legg merke til keeper Sondre i blå-hvitt)

 

Ikke noe å si på vilje og tæl

Så det ender med 2-3 tap. Situasjonen er nå den at vi har kontakt med bånnlagene, eller de har kontakt med oss. Jeg skriver det slik, fordi vi selv tross all motgang den senere tid fortsatt kan avgjøre selv. 5 poeng ned og med betydelig bedre målforskjell.

Lite i livet kommer gratis, så nå må det jobbes. På hver trening, i enhver situasjon!

Mål:   0-1 Finnsnes  4.min  Vebjørn Valle Grunnvoll

1-1 Bærum     33.min  Jan Egseth Aubert

1-2  Finnsnes 37.min  Vebjørn Valle Grunnvoll

1-3 Finnsnes   54.min  Vebjørn Valle Grunnvoll

2-3 Bærum     67.min    Daniel Berg/Moses Mawa

 

Kort Bærum:   Gult på Jan Egseth Aubert i 53.min

Bytter Bærum:  75.min  Mads Hasle inn for Didrik Fredriksen

Tilskuere:   117 stk. Alle satt tett oppunder taket