A-laget: Sånn slår vi tilbake!

Elverum A- Bærum SK A 1-2 (1-2)

Som kjent så startet serien på tøft vis. Til tross iherdige forsøk via psykolog, piller og sterkere saker, så klarte jeg ikke glemme kampen. Gledelig i dag var at gutta hadde lært kraftig fra forrige ukes kamp!

Så optimismen hos undertegnede var ikke helt på topp når vi satte kurs i retning de dype skoger, nærmere bestemt mitt fødested: Elverum!

I løpet av uka som har vært så har jeg hørt fra mer fotballkyndige folk enn meg at 0-5 kampen mot Odd sine nest beste ikke var så ille som resultatet tydet på. Tapet var fortjent, men vi skapte nok til at vi burde skåra noen mål. Samtidig ble vi for veike i egen boks. Sånt blir vi straffet for, og dette var noe jeg ville følge ekstra med på under dagens kamp.

Elverum for sin del kom fra 1-3 tap mot Fram Larvik.

Jan Aubert er vår egen Jesus

Man blir kanskje ikke helt frelst av et mål i 2.serierunde, men du verden så godt det er når vi allerede etter 3 minutter tar ledelsen. «Mr. Bærum» fosser frem som den antilopen han er, og når ingen presser han fra 18 meter, da lader han foten og sender av gårde et skudd som går stolpe inn! Drømmestart!

Dessverre får vi ikke være lenge i resultat-paradis, for på bortimot tilsvarende måte kun minutter senere så utligner hjemmelaget. 1-1 etter 6 minutter ga visse hint til en CL-kamp for enn knappe uke siden.

Spillet bikker frem og tilbake, vi har en ekstra ulempe med at sola er som tannlegelampa i Karius og Baktus, og den har vi ikke noe lyst å stirre inn i! Er kjipt å bli som Stevie Wonder og i tillegg ikke ha et snev av hans musikalske talent. Da snakker vi om å synge for knapper og glansbilder for «Amfi-Senteret», Elverums store handlesenter.

Innledningsvis var vi «shaky» i bakre rekker, men for hvert minutt så finner vi tryggheten. Være seg defensiv dødball, eller i vårt (pasnings)-spill. Sammenlignet med Odd 2 kampen så tok vi syvmilssteg.

Vi har X-faktor i det offensive spillet

Fra tribunehold for en uke siden så vi potensialet det bodde hos flere av våre nysigneringer. Adonai Kidane var en av disse. Mansour Sinyan en annen. I dag så er det flere tilfeller der Adonai og Mansour finner hverandre. På en slik kombinasjon så bygger de seg opp fra midten, litt «klikk-klakk» og fra kort hold så tar vi ledelsen for andre gang! Vi får håpe dette var starten på en viss effekt som har noe med ketsjup å gjøre!

Resten av omgangen bikker litt frem og tilbake. Vi har fortsatt noen ting å jobbe med i valgene vi tar defensivt, men vi klarer å ri unna brisen som Elverum skapte. 2-1 til pause, fortjent etter spill kan feires med en ekstra velsmakende elgkarbonade!

Solid 2.omgang

Fra første spark så fremstår vi som et lag! Defensivt så vel som i de mer offensive rekkene av laget! Vi holder Elverum til en sjanse omgangen ut, og dødballer har vi tilsynelatende god kontroll på. Den stormmarsjen man fryktet kommer aldri. Så om noen håpa på litt ekstra påskekrim, så må jeg skuffe dere. Fortellingen om 2.omgang er historien om da vi sto frem som et lag!

For det er vi som står for sjansene, i alle fall brorparten. Om det er noe å rette på i dag, så er det at vi ikke skårer på flere av de sjansene vi skaper. For kampen burde vært punktert i det 62, 65 og 68 minutt. Elverum sin egen lokalavis skriver etter kampen:

«Hadde Bærum hatt samme effektivitet i den andre omgangen som de hadde de første 45 minuttene, kunne sifrene fort vært styggere.»

Så det er kun svake avslutninger som gjør sitt at kaffen må blandes ut med noe «attåt» for å holde nervene i sjakk.

Så til tross for at det er 16 mil hjem, det blir godt over midnatt og vi har ikke til noen burger på veien, så kan vi alle leve godt med to ting:

  1. Tre poeng er tre poeng

2. Måten det skjedde på. Man skal ha rørt noe fra kjelleren til naboen til fatter`n i Heradsbygda for å påstå det var ufortjent. Vi spiller en god kamp og tar med oss årets tre første poeng hjem igjen på bussen fra Elverum!

De tørre kampfakta:

Elverum A- Bærum SK A 1-2 (1-2)

MÅL: 0-1 Jan Aubert (3), 1-1 Eivind Holte Tøråsen (8), 1-2 Adonai Kidane (22)

Bærums lag (4-3-3) Midtgaarden-Lyngbø-Kiil Olsen-Slemdal (K)-Attila-Håskjold-Aubert-Pellegrino-Sinyan-Rogulj-Kidane

Innbyttere: Rønning inn for Pellegrino 55 min-Chima inn for Rogulj 75 min-Martin Berg inn for Sinyan i 84 min.

Gule kort: Hallvard Håskjold og Anwar Pellegrino, Bærum

Tilskuere: 370 som droppa skituren (Takk til våre fremmøtte!)