A-laget: Så surt og jævlig.

Brumunddal- Bærum SK  2-1  (0-0)

Det hele startet med at vi reiste 12 blank fra «Kadda» og satt kursen mot Brumunddal, på folkemunne kalt «Dala». Turen oppover går på skinner, lunsjen smaker og vi har god tid når vi laster av utstyr på Sveum.

Så det lå til rette for en god kamp. Dog en kamp med ekstra betydning og skulle det vise seg for begge lag: nerver.

Vi starter med en stor mulighet, for Erblin smeller et skudd fra ca 20 meter i tverrliggeren. Det neste som skjer er derimot leit for oss. For Kot Tafese rykker (nok) akillesen.

Kot nede

Ingen av disse tre herremenn er fra Snåsa dessverre, så….

-da får vi satse på faglærte.

For resten av omgangen så klarer ingen av lagene å feste noe initiativ. «Dala» måtte virkelig ha poeng, helst alle tre. Mens vi kunne få en behagelig luke ned til bunnlagene ved seier. Mens hvis det gikk dårlig, så kjenner man pusten av lagene bak. Som en 50 år gammel mosjonist under Sentrumsløpet.

En forskjell var det i 1.omgang og det var at våre muligheter kom mål, mens hjemmelaget sine var av slaget dødball og heading utenfor. Så vi er nærmere, men uten å dominere. Når jeg er i ferd med å stille meg i pølsekøen på den godt besøkte kampen (over 400 tilskuere), så skjer det noe som gir oss mer håp om mål og dominans i 2.omgang. For «Dala»s Kristian Eriksen får sitt andre gule rett før pause. Selv de med marginal kjennskap til reglene vet at to gule= rødt kort! Så vi burde få mer kontroll på ball og derav tempo fra første spark i 2.omgang

Vi hadde tidvis gode angrep langs kant. Her ved Daniel og Mads (som erstattet Kot)

2.omgang var full av nerver.

Og det mener jeg virkelig full av nerver. Vi kunne nok gitt Gaustad mentale sykehus en god konkurranse om flest folk med ubalanse i nervesystemet innenfor radius på 90* 65 meter.

I stedet for å feste grep, så er spillet jevnt. Vi har rett nok mer ball enn i 1.omgang, men ikke nok til å ha kontroll. Til tross for dette så er det vi som skårer først ca halvveis ut i 2.omgang med Erblin. Etter at han har fått servert en glimrende pasning fra motsatt side av Ali. Alene med keeper, men med skarp vinkel, så viser Erblin sitt nivå.

1-0, 1 mann mer og med 1 pølse i hånda, så skulle vel alt være dukket for kontroll!

De som følger oss vet derimot at vi har slitt med å holde ledelser i høst. Gang på gang så mister vi initiativ ved ledelser, og også i dag så skulle vi vise at dette er noe vi kan bli bedre på. For istedenfor å holde ball, bruke hverandre og velge å få corner på marginale situasjoner, så velger vi gang på gang feil løsninger. Det skytes fra død vinkel, dribles i midtbaneleddet og det hele var særs lite til noe over 60 i nivå på «football manager».

Mer eller mindre så fikk «Dala» mer ball utover 2.omgang

Jo mer 2.omgangen tikker av sted jo mer får «Dala» styre tempo og spill. På sine mange dødballer (fordi vi har tallrike elendige klareringer defensivt), så lukter det rett og slett at noe «må» skje. De setter innpå en spiller som heller burde bedrevet kulestøt enn fotball, for kastene hans er som innlegg å regne.

Til slutt så glipper det, og 1-1 er et faktum med 6 minutter igjen å spille. Skulle vi reise oss, eller falle ytterligere ned?

Det er ingen premie for rett svar, for fasit har vi som nevnt sett gang på gang i høst. Det ser ut som vi blir nervøse og derfor velger feil løsning+ at vi ikke får til fordi vi «låser oss».

Rett nok har vi et stolpeskudd på 1-1 og vi har noen overganger, men «Dala» vil mer og kjemper virkelig for å overleve.

Det betaler seg, for 2 minutter på overtid så havner ballen i feltet. Den blir aldri ordentlig klarert, og etter «klabb og babb», så får en hvitkledd så alene på kort hold å dunke inn 2-1 til enorm jubel som runget over hele Sveum.

Vi rekker ikke noe etter dette, for kampen er over. Det er nedslåtte spillere. Så der og da så vil vi nok grave oss ned.

Etter kampslutt så ville vi gå bort eller legge oss ned. Det viktige er at vi ikke gjør det i uken fremover!

Skal vi gjøre det i tiden fremover?  Allerede nå på lørdagskvelden så er trygg på at vi viser karakter, står samlet og legger inn en god….nei, en jævlig god treningsuke der det er trøkk og intensivitet. Så når søndag 10. september kl 1530 kommer så skal vi spille en HEL kamp som ett lag!

Det er nå det vises om vi har karakterstyrke eller om vi er en gjeng som lar oss knekke! Ballen er på vår halvdel. La oss som publikummere vise at vi tror på oss Gule ved å stille opp i kampen mot Finnsnes!

Mål:  Bærum 1-0 Erblin Llullaku i det 67 min.

Brumunddal 1-1 Valentin Blaka i det 84 min.

Brumunddal 2-1 Mathias Aasand i det 92 minutt.

 

Kort Bærum: Izmar Dizdar i det 20 min (hans andre for sesongen)

Bytte Bærum: Mads Hasle inn for Kot Tafese i det 6 min.

Håkon Øverby inn for Didrik Fredriksen i det 76 min.