A-laget: Profesjonell gjennomføring mot ungt Stabæk 2

Bærum A-Stabæk 2    3-0 (1-0)

Jeg tror nok at de fleste som så langt skal peke på en ting vi gjerne ville ha omgjort så langt i sesongen er alle (poeng)-tapene vi har hatt mot lag bak oss på tabellen. Sant nok så vil få/ingen sesong være perfekt, men vi har snubla litt vel mange ganger i disse hindrene så langt i år. Foran kampen så lå vi i trygg avstand bakover, men vi ser jo også oppover på tabellen.

Vi starter kampen best og står for det som er av sjanser i innledningen. Det som mangler er det forløsende målet. Er jo fort å bli frustrert som en spillegal i Vegas om man ikke «vinner» med en gang. Da er det gledelig at vi til tross for mangel på presisjon, udyktighet og uflaks, at vi ikke mister humøret.

Vi bygger opp langs kanten

For det tar jo ikke så lang tid får vi får jackpot. På et vakkert skudd av Daniel Berg der ballen går fra den ene siden og i bue over til den andre, så kan de ca 120 betalende (og de 20 som snek seg inn) få høre på Glimmer Twins sin «Bærum Bærum» for første gang i dag!

Vi fortsetter med to ting i resten av omgangen:

  1. å skape nok til å avgjøre kampen halveis
  2. dessverre så brenner vi mer enn hva «Greven» fikk til av stavkjerker på 90-tallet.

Det blir godt illustrert når vi i siste sekund kommer alene med keeper, men nærmest sentrer til Stabæk sin sisteskanse.

Defensivt så var det godkjent, med et stort unntak. For etter rundt 35 minutter så slipper vi Stabæk alene med Sondre. Heldigvis ser det ut til at Sondre har gått på turn, for i full spagat redder han forsøket Stabæk hadde til å utligne.

 

                                       Solid i 1.omgang, gode i 2.omgang

 

Sola viser seg frem, og gutta svarer på samme vis fra første spark. Forskjellen fra 1.omgang er at vi får tidligere betalt for det vi produserer. På et skudd fra innbytter Jon Rønning er like unge Simen Lyngbø (begge er født i året Rekdal skårte mot Brasil i VM) hissig på returen. På den vakreste måten en back kan skåre på så setter han returen inn og gir «De Blaa» en veldig tung oppoverbakke å forsere resten av kampen.

Tallenes tale

Da er det godt mulig at «sola skinner på Bekkestua» som Morgan Sulele synger, men her på Sandvika Stadion er det som å spille golf i Skottland for bortelaget. Vinden er kald og ballen ligger i tjukkeste rough. Dessuten er det ikke så mange som kler seg i blått.

Vi kontrollerer kampen, samtidig skal de unge gutta fra Stabæk ha skryt for innsats. Det er mange der som fikk godt utbytte av å spille, der flere fikk sin debut på seniornivå.

Om det er noe jeg skal surmule over så er det mangel på effektivitet. Vi burde ha avgjort før pause, og i alle fall tidlig i 2.omgang. Intet av det er tilfelle, så kampen lever. Om ikke annet så på kunstig åndedrett for Stabæk. For når sant skal sies er det sjeldent at vi setter «Bjarnes Vafler» i halsen når Stabæk er på en sjelden offensiv visitt.

 

                            Daniel Berg-dagens beste får sette kampen siste mål

 

Rett før slutt så kommer Jon Rønning på et herlig raid langs venstre kanten og uegoistisk bredsider han den til Daniel Berg som umulig kan gjøre noe feil fra 3.21 meter. 3-0, tre poeng og en defensiv smultring smaker godt på samme dag som NFL endelig er i gang igjen!

Thomas og Mahdu fornøyde etter kampen

Samtidig en liten notis på at junior rekrutt vant «Dønski-derbyet» mot BVH med samme sifre to timer tidligere. 

De tørre kampfakta:

Bærum A-Stabæk 2    3-0 (1-0)

1-0 Daniel Berg 22min

2-0 Simen Lyngbø 53 min

3-0 Daniel Berg 88 min

Gule kort:   Ola Scheele Moe og Mattias Pedersen

Bytter:   Jon Rønning inn for Thomas Elsebutangen 45min

Martin Andre Berg inn for Erblin Llullaku 82 min

Tilskuere:  120 lokale + dommerobservatøren.