A-laget: Opp og ned-trenden fortsetter

Bærum SK- Hønefoss BK  1-2  (1-1)

Sesongen så langt har vært både oppturer, men også besøk i kjelleren. Når jeg nå sitter og skriver så er det en slik periode vi er inne i. I fjor satt disse periodene litt for lenge, så jeg håper at vi etter 0 poeng mot to bunnlag, klarer å heve oss til nær toppnivå. Det kreves borte mot Grorud neste søndag (kl 1800).

Vi får den klassiske drømmestarten når Didrik avslutter et vakkert angrep. Didrik skulle vise seg å bli sentral i dag, nærmest for begge lag. Vi gir Hønefoss en kalddusj og mange håper på en ny Mjølner-kamp (6-0 seier).

Riktignok har vi en stor mulighet til på nok et godt oppbygd angrep, men han som skulle vise seg å være banenes beste redder elegant på Didrik sitt forsøk fra kort hold. Jeg snakker altså om Hønefoss egen supermann:  Alexander Suprman Hurlen Pedersen.

Etter det første kvarteret så kommer Hønefoss mer inn i kampen, og etter vannpausen så tar de over kampen. Det er gjestene som står for farlighetene. Stort sett på kontringer. Men det er lov det.

Derimot så er det på en keepertabbe vi gir de målet. Vi får aldri kontroll på ballen og fra særs kort hold så kan de utligne ved Kristoffer Hoven.

Som alt nevnt så er det Hønefoss som er det førende laget frem mot pause, så vi må være ærlige nok å si at 1-1 til pause basert på sjanser er noe vi (dessverre) kan leve med!

 

                                                 Skyt ham ikke, vent til jeg kommer!

 

Overskriften er fra en klassisk norsktekst og vi kommer tidsnok tilbake til det. Før vi rekker noe annet så er det Hønefoss som nå kaster isvann på oss. For etter kun 2 minutter av andre omgang så skårer de på en kontring. Det ser ut som vi selger oss vel offensivt, og vår bakre treer får tellefeil.

Hønefoss takker, utnytter og tar ledelsen til jubel fra 15 pølsespisende bortefans!  Er ikke noe å si på. Klart, det er fristende å banne. Fra min plass så skal jeg erkjenne det i alle fall ikke er ufortjent.

Håpet fra samme sitteplass er at vi tar det som oppvåkning. Dessverre er det lenge siden Kristi Himmelfart og det viser gutta og. Den påfølgende halvtimen er det ikke all verden vi skaper. Hønefoss er med, og temperaturen blir stadig høyere.

De gangene vi er i angrep så velger vi for meg en uforståelig rugby-taktikk. Ballen skal visst føres over linja. Hvorfor vi i det minste ikke varierer avslutningene er meg en gåte. Det ser ut til at vi har anledninger fra 20 meter og inn.

Det er først på slutten vi velger å avslutte med skudd. Mest fordi vi får noen frispark fra farlig hold.

Skal dog nevnes at vi har to gode headinger fra kort hold med hhv Tafese og Rønning, men «Suprman» viser klasse og murer igjen målet!

 

                                                                   Nytt kokepunkt!

 

Naturfag var aldri min sterke side, og jeg har for dårlig tid før Champions League finalen til å Google hva temperaturen på kokepunktet er. Dog vil jeg helt uvitenskapelig hevde at på slutten så ble kokepunktet omdefinert. Vi er frustrerte mens jeg vet ikke helt hva som gikk av enkelte på Hønefoss. Uansett så var begge lags spillere heite i toppen og helt på slutten så koker det over.  Rødt på en Hønefossspiller ( Groven), mens vi sanker noen gule på Sivert Haugli og Lars Ivar Slemdal. Vi er litt få i bakre ledd pga skader, så suspensjoner er ikke på ønskelista nå.

Helt på tampen har vi frispark fra 16.1 meter. To ganger går den i mur og etter det så blåser dommer av kampen og vi går på vårt andre tap. Det vi alle trenger nå er å fokusere på detaljer, jobbe hardt neste uke, så får vi se om vi kan slå tilbake når vi møter Grorud!

Så får vi satse på at Karius står for Grorud på søndag…

De tørre kampfakta:

Mål: 1-0 Didrik Bjørnstad Fredriksen 2.min

1-1  Kristoffer Hoven  30.min

1-2 Kristoffer Hoven  47 min

Gule kort:   Didrik Bjørnstad Fredriksen 53 min

Sivert Haugli 90 min

Lars Ivar Slemdal 90 min

Rødt kort:   Alexander Groven 90 min

Tilskuere:    160   (400 solgte is)