A-laget: Målløst på Melløs

Moss A- Bærum A      0-0 (0-0 til pause og overraskende nok)

Siste kamp før ferien var bortekamp mot Moss. Et lag vi slo 2-0 på hjemmebane, og nå ventet en kamp med uvant underlag (gress), en del forfall grunnet skader/karantene og i stekende sol. Vi hentet opp noen juniorer som tidligere har trent og spilt noe på A-laget. Så vi ville godt dekt i tilfelle det ble behov. Så med god tro på den god kamp reiste vi ned den drøye timen det tar til Melløs (selv om vi håpet at hjemturen ville ta 45 minutter grunnet en viss kamp i Moskva).

Klare for kamp mot de sorte og gule.

 

                                                                        Avventende og upresist

 

Starten er forsiktig fra begge lag, men vi er med og skaper noen halvmuligheter for Moss ved slurvete pasningsspill. Om det er underlaget ellet sløvhet kan sikkert diskuteres, faktum var at Moss brøt oss på vår egen halvdel noen ganger. Før kampen kom jeg i prat med noen hyggelige folk i Moss sitt trenerteam, og de mener de hadde et hovedproblem så langt i sesongen, og det var mangel på effektivitet.

Det skulle vise seg å stemme også i dag.

For vår del så har vi enkelte angrep, men enten så blir de ikke avslutta i det hele tatt, eller så er skuddet ladet med svakere saker enn krutt.

1.omgang bikket frem og tilbake, og uten at noe lag hadde noe særlig overtak. Før på slutten, for da klarer hjemmelaget å skape et visst trykk på oss.

Heldigvis så har vi solid forsvar og keeper som holder unna til pause.

Gledelig at vi ikke slapp inn mål på dødball i denne kampen

 

                                                                        Ny omgang, lik omgang

 

Moss kommer ut med trykk og de første minuttene så klarer de å skape et visst trykk hos oss. Men som i slutten av 1.omgang så holder vi stand. Etter et lite spilleravbrekk, så daler tempo i takt med at temperaturen i lufta stiger. Det er varmt og godt for de som liker å steke bacon i sola, mens vi som kom fra 40 grader i Kina søkte plass langt oppe i skyggen på tribunen.

Hvor mye som skyldes gradestokken og hvor mye som skyldes belastning skal jeg ikke uttale meg bastant om, men det er et trekk eller to for tregt det som skjer ute på gressmatta. I enkelte perioder viser vi tendenser, det samme gjorde Moss. Dog kan verken vi eller hjemmelaget skryte av noen stor prestasjon.

Det er først de siste 10 minuttene det skjer nok til å rettferdiggjøre inngangspengene. Vi har byttet inn Erblin Llullaku, og vi kommer til to ok muligheter ved han. Dog mangler selve siste touchen. Heldigvis sett med (for dagen) hvite briller så kan det samme sies om hjemmelaget som spiller i «våre» farger. De har større muligheter, men da er det også fair å si at bommene er større.  De burde ha skårt i løpet av kampen, og spesielt de siste 10.

Komprimert på midten

 

                                                           En hedersmann takker av (for nå)

 

Helt på slutten så tar Sivert Haugli en profesjonell feil, og river ned en Mossespiller som klart sistemann. Ikke noe å si på det røde kortet, men vi kan leve med det. For det er kun få minutter igjen, og det samme gjelder Sivert sin karriere i Bærumsdrakta for nå. Gutten skal studere og spille i USAs nest vakreste stat:  Virginia. (Utah er vakrest om noen lurer). Så en karantene har ingen betydning, og med kun få minutter av kampen så kan vi leve med en mann mindre. Spesielt når han hindret Moss sin desidert største mulighet. Vi takker Sivert for positivt bidrag på junior og seniorlaget, og setter også pris på humøret han så lett smitter av seg på klubbhuset!  Lykke til i Virginia, så skal du ikke se bort i fra det kan bli en stemningsreportasje i oktober under et besøk «over there» når skribenten skal bruke oktober/november i samme stat som frivillig i den kommende valgkampen (dog en time lengre nord, i Prince Edward county).

Lykke til videre Sivert!

Det ender 0-0, etter at vi står i mor en mild «Mosse-bris» de siste minuttene. Slik kampen utviklet seg skal vi være fornøyde med et poeng, men samtidig føler jeg kampen i dag gir et riktig bilde av vårsesongen sett under ett. Vi kan være best i serien, men vi kan også tape mot ett (tilfeldig) lag som kun har 8 spillere tilgjengelig og!  Det forklarer hvorfor vi ligger litt bak de beste over tid.

Nå er det ferie som gjelder. Så starter man på igjen i august, og første kamp er hjemme mot Elverum lørdag 11 august kl 1600

 

De tørre kampfakta:

Moss A- Bærum A 0-0 (0-0)

Mål:  Sjokkerende vending… ingen målskårere

Kort:  Gult på Didrik Fredriksen 28 min  og rødt på Sivert Haugli 89 min.

Bytter:   Ola Moe inn for Jon Rønning 72 min

Erblin Llullaku inn for Thomas Elsebutangen 81 min

Tilskuere:   381  (ca 20 fra oss. Ingen fikk fartsbot på vei hjem til VM-finalen så vidt meg bekjent).