A-laget: Kvelden kom tidlig i senkampen mot FFK

Fredrikstad A- Bærum A 3-0 (3-0)

Vi hadde gode minner fra hjemmekampen mot aristokraten FFK. Det endte uavgjort, men vi burde ha vunnet den. Faktisk så har vi vært best mot de øverste lagene på tabellen så langt i år. Så vi satt oss i en rekke privatbiler på vei mot svenskegrensa, uten å ha tid til å passere den.

Vi stilte bortimot fulltallig, og troen var til stede hos oss 25 Gule på tribunen.

Den følelsen fikk seg en nesestyver tidlig. For etter 40 sekunder så er «Sarpsborg light» veldig nære med å skåre. Ballen går i stolpen, ryggen til Sondre og på merkelig vis ut. Man skal jobbe på Cern-instituttet for å kunne forklare hvordan den ikke gikk inn.

Noen minutter etterpå så er det nesten så vi kan feire. Erblin kommer inn fra kant, og er så nære. Nok et stolpetreff.

Så utvikler kampen seg som en hvilken som helst Cecilia Brækhus-kamp. Dessverre for oss er vi en syltynn svenske, mens Høgmos menn er «first lady of boxing».  Kampens første mål kommer av unødvendig balltap på midten av oss, så ruller FFK fint opp langs kant. Vi blir liggende etter. Hele veien frem mot mål. Det smaker jo ekstra bittert når det er «vår egen» Andreas Aalbu som setter den inn. Marerittstart.

Som skal utvikle seg til den verste søvnpsykosen. For minutter etterpå så gjør vi nok en kostbar feil defensivt. Med balltap så putter Tim Nilsen sin egen retur i kassa. 2-0. Vi ser engstelig bort på stadionuret, som viser at det kun er spilt 18 minutter.

FFK fortsetter sitt høye press og får betalt for det. 3-0 kommer med mannen som er nevnt i NT, Matteusevangeliet. Så sier jeg ikke kapitel og vers. Så får vi se hvor bevandret dere kjære lesere er i Bibelhistorie. Et lite hint…יהודה איש קריות….så kommer det i alle fall noe godt ut av to år med Hebraisk på UIO.

Da har vi klart nede for telling. Der og da kunne en telling til 10 vært riktig. Dog så samles gutta i sirkel, og noe «Disneyfilm-aktig» må ha bli sagt. For det blir en viss bedring.

Denne gjengen fikk mest å juble for. Alle 3749 av dem.

Allikevel la det være krystallklart: Fredrikstad var bedre hele veien og fortjente å lede. Klart.

Resten av omgangen foregår i lavere tempo, og FFK kontrollerer inn 3-0 og fullstendig kontroll på kampbildet!

 

                           Noe bedre i 2.omgang, og debutant Thomas viser seg frem

 

Etter en trøste-pølse i kiosken så var jeg spent på hva som ventet oss i 2.omgang. Skulle det bli Istanbul 2005, eller Barnet mot Ebbsfleet? Etter hvert som tiden gikk så skulle det vise seg ingen av delene. Det meste som skjer i 2.omgang er ikke verdt å skrive på postkort hjem til bestemor i Valdres.  Verken fugl eller fisk er spennende å lese om.

Det blir som å beskrive sin 14 tur til Mallorca. Hvor spennende kan det bli egentlig?

For all del, det fantes positive momenter i 2.omgang. Vi falt ikke sammen, vi traff på mer enn 20 % av pasningene og jeg fikk rabatt i kiosken.  Mest av alt så finner vi en mager trøst i at Thomas Nygaard fikk spilt seg småvarm. Han kan bli en forsterkning utover høsten.

Særlig fordi vi samla mer kort enn en drita blackjack-spiller i Atlantic City. Og da snakker vi ikke på de etablerte stedene engang. Så det endte med et kort unna karantene på Erblin og Mats, mens Lars ikke får diskutert elgjakt mot Nybergsund/Trysil neste helg. Han fikk sitt fjerde for året sent i 2.omgang.

Nå er det sent, og jeg velger å bruke resten av kvelden å se på Pantertanter i reprise på Netflix.

God natt, kvelden kom tidlig i 16.serierunde!