A-laget: Kald og sur uavgjort mot Alta

Bærum SK-Alta IF 1-1 (1-1)

Det var klart for årets første hjemmekamp, til tross for at det er sent i kalenderen og at været var så surt at det føltes som en vilkårlig dag i mars. Datoen er allikevel 22.april.

Etter en god serieåpning forrige uke mot KFUM, så var vi Gule fans klare for å se mer av det gode spillet og vi håpet på 3 poeng. Det skulle vise seg at jeg får flashback til barndommens jul: ønskene gikk ikke helt i oppfyllelse.

Jeg skal ikke bruke mye mer spalteplass på været, men vindkast og regn gjorde sitt til at begge lag slet med spillet. Spesielt pasningene var det vanskelig å finne en rett adresse på. Alta sine pasninger fant i alle fall ikke rett postkode, men så er det jo langt herfra til det vakre nord også. Så det ble med noen pasninger, frem og tilbake. Det var ingen av lagene som bygde opp noe spill. Vi er nærmest å gjøre dette, men vi får ikke noe bonus av å være i nærheten.

Illustrerende nok så er det en pasningsfeil i de bakre rekker hos bortelaget som fører til at vi får kampens første store mulighet. Moses er jo en trofast arbeider på topp, leser pasningen godt og snapper den opp. Alene med keeper gjør han ingen feil og vi leder 1-0 etter ca 25 spilte minutter.

1-0 med Moses Mawa (bilde tatt av Knut Omholt-Jensen)

Dessverre er vi ikke lenge i Paradis (eller var det Arktis?), for Alta får en korrekt idømt straffe bare noen minutter senere. Vi er på etterskudd og holder en av Alta sine spillere. Evigunge Vegard Braaten er sikker fra 11-meteren og putter sitt tredje for sesongen. Han blir nok en tøff utfordring for mange lag i år.

1-1 på straffe. Sondre er riktig vei, men straffen er godt slått (bilde tatt av Knut Omholt-Jensen)

Resten av 1.omgang blåser omtrent bort. I alle fall er det ikke mye å kaste bort blekk på. Det kan nevnes at varmt drikke og vafler sjelden har smakt bedre enn i akkurat denne pausen.

Om 1.omgang var ok og sjansefattig, så skal jeg tidlig nevne at det bedret seg i 2.omgang. Vi tar kun 100 kroner i inngang, og det som skjedde i siste halvdel var verdt «hundringsen» alene. Vi er mer på hugget, samtidig som vi klarer å holde mer på ball. Alta er gode på å tette igjen mellom forsvar og midtbanen, så vi finner ikke alltid våre egne spillere, men det er vi som har initiativet. Periodevis har gjestene mer enn nok med å forsvare seg.

Tett og jevnt. Her ved Lars og Ali (bilde tatt av Knut Omholt-Jensen)

Vi har stolpeskudd med Ola, en like utenfor med Moses. I tillegg noen dødballer der vi ikke helt klarer å plassere headingen. Så det vil seg ikke.

Defensivt har vi god kontroll, Rasmus, Ali, Lars Ivar og sjefen selv Mounir er bedre enn vår motstander både på lufta og langs bakken. Det manglet bare en utfordring langs sjøen, så kunne jeg sitert Churchill sin tale 4.juni 1940 om å slåss på bakken, i lufta og på vannet. For det ble ikke langt unna at det ble en liten sjø på banen, for det kom hagl og regn i «skjønn» harmoni.

Det ender uavgjort. Vår andre av to mulige. Denne gang er vi noe mindre fornøyd med det. Allikevel skal vi ta med oss at vi er det førende laget, og at vi skaper nok til å vinne. Slik sett er kampen lik den mot KFUM. Så det finnes gode ting å bygge videre på!

Samtidig så må samspillet gå litt raskere og bevegelsene komme i litt større antall og tempo. For vi klarer ikke helt å løse opp motstanderen når de ligger i etablert forsvar. Så om man har en veldig stor terning, som attpåtil har bokstaver, så blir kampen her oppsummert med et «tja +» .

Dagens bestemann er kaptein Mounir! (bilde tatt av Knut Omholt-Jensen)

Neste mulighet for å se våre Gule er allerede på torsdag 27 april kl 1800. Da er det 1.runde hjemme mot Oppsal (som spiller i 3.divisjon). Vel møtt da!

 

De tørre kampfakta:

1-0 Bærum i 25 min ved Moses Mawa

1-1 Alta i 37 min ved Vegard Braaten på straffe

Tilskuere:  Ca 280. Takk til de 2 fra Alta!

Bytter:  Hasle inn for Fredriksen i 69 min

Pedersen inn for Iqbal i 84 min

Gule kort:   Kot, Mawa og Iqbal (hans andre gule i år)