A-laget: Gode så lenge det var behov!

Bærum- Brumunddal 4-1 (2-0)

Vi startet i dag en periode med et kampprogram så tett som paddehatter. I løpet av en uke så var det «Dala» i dag, KFUM borte på onsdag kl 18 i NM 2.runde og så venter en langtur til vakre Finnsnes neste søndag!

Til tross for tøff kamp forrige uke, så starter vi «gutta krutt» i 11ern. Det merkes tidlig, for vi lar det ikke være noe tvil om at vi er det beste laget i dag! Allerede kun 3 minutter ut i kampen så kommer vår første mulighet. Ola slår en lang ball opp til Erblin som header kontrollert ned til Moses, som dessverre ikke helt får skuddfoten ladet på riktig vis. Angrepet var bra, men avslutningen sto ikke i stil.

Slik fortsetter det i de nærmeste minuttene. Vi skaper, men brenner. Trøsten får være at vi heller ikke traff noen stavkirker!

4 mot 1 er feigt! Men slik kontroll hadde vi utover omgangen

Etter drøye kvarteret så får vi uttelling, da Kot får ballen ute på sin venstre side. Han slår en flott ball i bakrom, der Moses selvsagt befinner seg på løp. Pasningen har riktig adresse og Moses er rolig, tar med seg ballen inn i boksen og legger den i motsatt hjørne. 1-0, 15 minutter.

Så da fikk vi den tidlige skåringen vi håpte på, slik at vi preger kampbildet. Nå har de eventuelle nervene fått seg en dose «medisin», så vi kan spille ball og bygge opp. Det gjør vi veldig bra lenge i dag. Som overskriften indikerer, så lenge det var behov for det.

Vi holder tempo oppe!

 

2-0 kommer 10 minutter etterpå. Vi klarer å holde et høyt press i banen over tid og får til slutt belønning for det. På 1-0 så sto Kot bak ballen til Moses, nå er det motsatt. Gutta finner hverandre i blinde. Pasningen fra Moses er lissepasning med krem, og Kot fyrer av fra 20 meter. Ballen suser helt øverst i venstre kryss, og treffer antagelig tverliggeren før den havner bak Emil Holst i «Dala-målet». 2-0, 25 minutter.

Rett før pause snapper vi opp en pasning som en «Dala-spiller» virkelig sender med feil adresse. Kot er mannen som «stjeler» pasningen, kommer alene med keeper og har god tid. Ballen slås ned til venstre for keeper og forbi. Dessverre er stolpen i veien for oss. Her kunne vi drept kampen, men vi bor ikke i lottobygda «Verdar`n».

Så 2-0 står seg til pause i en omgang vi var klart best. Både med og uten ball, og med god defensiv kontroll de gangene det var behov for det.

«Dala» presset sjelden høyere enn dette i kampen. Alle på egen halvdel

 

Godspillet fortsetter….en stund

 

De første minuttene av omgangen er rotete fra begge lag, men som i 1-omgang så klarer vi å feste grepet etter hvert. Om ikke kampen ble avgjort på slutten av 1.omgang, så blir den det i det 52.minutt. Erblin er mannen bak ideen og utførelsen. Rett og slett et av de vakre målene vi får se i år. På tribunen ble vi ikke helt enig om han driblet tre eller fire motstandere+ keeperen, men imponerende var det. Sikk-sakk, som det skulle vært Stenmark i slalåm. Keeper er siste hinder, men også han havner på rompa. Åpent mål og «game, set and match» Bærum!

Vi klarer delvis å holde trykket opp til tross for komfortabel ledelse, og Brumunddal går gradvis tom for krefter. Så muligheter skapes, men selvsagt settes ikke alt. Matias er farlig frempå med en heading, mens Kot er skummel på kanten. Kampuret stopper, men det har gått 68 minutter når bærumsgutt fremfor noen, Jan Aubert, viser seg frem. Det blir en finte på motstander som bestiller både «pølse og lompe med rekesalat» før han helt riktig serverer Erblin skåringen fra kort hold. 4-0.

     Tiden tikker av sted

Nå er det ingen mulighet for Brumunddal å komme tilbake på. Vi har spilt bra i 70 minutter og vi håper mest av alt på å unngå skader og kort i de gjenstående minuttene. Vi klarer å unngå skader, men dessverre så blir det ingen Finnsnes-tur på Lars Slemdal som får sitt tredje gule kort for året, når han skaper straffe med å holde en hvitkledd motstander. På tribunen så skjønte Sivert at han må nok finne frem passet fra en skuff og pakke reisesekken, for til det vakre nord bærer det av sted!

På nevnte straffe så setter de sitt eneste mål for kvelden.

God kontroll så lenge vi trengte det

Resten av kampen er slurvete fra begge lag sin side. Det gjøres bytter, så spillere som kan hviles. Ellers kan vi rapportere om at pølsene i kiosken var gode.

4-1 i en kamp der vi spiller bra i 70 minutter er noe vi sier ja takk til. Det holder til 3 poeng i dag, og antagelig mot flere motstandere i tiden fremover. Samtidig så kan vi lære av slurv og noe manglende fokus de siste 20 minuttene.

De tørre fakta:

1-0 Bærum Moses

2-0 Bærum Kot

3-0 Bærum Erblin

4-0 Bærum Erblin

4-1 Brumunddal Ertsås

Gule kort:  Slemdal og Fredriksen (Lars Slemdal må stå over neste seriekamp).

Bærums bytter:    Fredriksen inn i det 61 minutt for Moe

Ismar inn i det  67 minutt for Isegran

Jon «Kanon» inn i det 85 minutt for Moses

Tilskuere:          287 som koste seg i solskinnet med pølse og vaffel!