A-laget: Fortjent seier i sluttminuttene

Bærum A-Nybergsund/Trysil A  2-1  (0-1)

Høstjakta er i gang, forrige uke ga den oss ingen fangst. Mot dagens motstander Nybergsund/Trysil så var kun 3 poeng godt nok. Er man på jakt vil man treffe, ikke måtte stikke innom butikken med noe First Price-kjøtt på veien hjem.

Som i forrige uke starter kampen på verst tenkelig vis da NIL tar ledelsen etter 3 minutter. Vi taper ballen på midten, de kommer på overgang og Amin Zariah gjør en lekker vending før han like elegant legger ballen ned i stolperota for Sofus i vårt mål. Mot Fredrikstad førte første tidlige baklengs til at vi stresset og gjorde enda flere feil. Som vi ble så hardt straffet for så ingen har sett maken siden Cromwell sine (glans)dager.

Vi speidet etter uttelling  (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Det ble tidlig klart at det ikke var tilfellet i dag. Allerede før NIL skårer hadde vi spilt oss frem til en stor sjanse. Sjanseskapningen fortsetter også etter den tidlige kalddusjen. I alle fall i første halvdel av 1.omgang. Da burde/kunne/skulle vi skårt på noe av det vi skaper.

Det ville seg ikke, og NIL la seg tettere enn skyttergraver fra 1.verdenskrig. Så vi fant aldri den siste forløsende pasningen. Når deres forsvaret feilet og selv skapte rom, så brant vi skudd som det skulle vært kinaputter. Da er det vanskelig å skryte på seg fangst (i form av mål eller elg).

Slik står det seg til pause. Så på tribunen var vi spente på hvilken utgave av årets lag som ville komme ut for 2.omgang.

Nære, men ikke nok i 1.omgang (Foto: Knut Omholt-Jensen)

 

                                                   Tålmodighet betaler seg

 

Heldigvis for oss 900…neida, vi var nok mer 80 stykker, på tribunen så er det en offensiv og tålmodig utgave som tar første spark på ballen. Og siden holder på lærkula. For om NIL la seg bakpå i 1.omgang så er det paddeflat 4`er * 2 som vil mure igjen for oss.

Heldigvis lar vi oss ikke stresse med at første, andre og antagelig tredje pasning inn i mølja der ikke lykkes. For på vårt fjerde forsøk så lykkes det. Da har det godt ca 6 minutter av 2.omgang. Så vi fikk en tidlig utligning, og man skal være passe sveiseblind for å ikke si at det var fortjent.

Endelig satt den. Thomas Nygaard med sin første av i alt to for dagen (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Vi fortsetter å ha kontroll om ballen, og derav kampen. Gradvis så må NIL gjøre to kjappe bytter, mens vi holder flyten. Det eneste som ikke vil seg er selve avslutningen. NIL forsøker, men kun på det vi er forberedt på:  overganger og dødballer.

Vi er mer kreative, og tidvis er vi nære. Vi har sågar en ball inne…. mener vi. Men verken dommer eller assistent ser det, og de har ikke samme målteknologi som de har i nederlandsk 4.divisjon. Så da står det 1-1 med kun minutter igjen

Så da kan jo alt skjer. Dog er det lite som tyder på at det skal bli B på kupongen. Uavgjort er ingen krise, men vi går alltid for full pott hjemme på «Kadda». Så omgangen igjennom så presser vi på for det, men det ser ut til å bli noe som er surere enn vinden nede ved stranda.

Men verken sommeren eller kampen er helt over. Så noen minutter før 90, så kommer nysigneringen Thomas Nygaard. Igjen. Han sto også bak sistetouchet på vårt første mål. Nå kommer det etter en del klabb og babb i feltet der vi til slutt tydelig får den over streken. Nå trenger man verken målklokke eller VAR. Kun et bedre syn enn bestemor på 87.  2-1.

Endelig satt ledergållen! (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Satt langt inne, men så deilig og fortjent. Viktig var det også. Vi sier et langt farvel til nedrykksdrama og klatrer på tabellen.

På slutten forsøker NIL å omstille. Men det er sjelden lett. Enten man heter Storbæk eller er General Lee etter dag 2 i Gettysburg.

 

                                          Kampen oppsummert:

 

Vi får en tøff start med skåring i fleisen. Gledelig da at vi holder oss til kampplanen og ikke lar oss stresse. Spesielt fordi det tar lang tid før vi for målene.  Vi forsvarer oss godt mot det vi vet kommer når vi møter laget fra «de dype skoger» (jeg var sååå nære ved å ikke bruke den klisjeen). Offensivt er det godt og fortjent nok til at vi beholder alle tre poengene og bestemannsprisen går fortjent til Thomas Nygaard (eneste andre kandidat kunne vært Beauden Barrett som skårte fire try`s mot Australia i kamp 2 av Bledsoe Cup).

 

De tørre kampfakta:

Bærum A- Nybergsund/Trysil A  2-1  (0-1)

Mål:  0-1 3 min Amin Zariah

1-1 51 min Thomas Nygaard

2-1 87 min Thomas Nygaard

Gule kort: Rasmus Isegran og Kot Tafese

Rødt kort:  Andreas Hellum NIL  (to gule)

Bytte:  Jon Rønning inn for Thomas Elsebutangen 75 min.

Tilskuere:   ca 80.  Resten av Bærums befolkning var på byfestivalen eller deltok i NM i døds fra stupetårnet