A-laget: Årsbeste mot Fredrikstad

Bærum SK- Fredrikstad Fotballklubb  1-1  (1-0)

Årets start har vært på det jevne, i både poengfangst og spill. Gode og dårlige perioder om hverandre. I dag ventet en av årets høydepunkter, ærverdige Fredrikstad hjemme. Så alt som kunne krype å gå fra Gratangen til innerst ved svenskegrensa visste sin besøkelsestid.

Tribunen ble fylt opp, og sola spilte på lag. Så kunne endelig kampen starte.

«Aristokratene» har mye ball i starten, men vi har god kontroll defensivt. Det er ikke mange farligheter de skaper i første halvdel av 1.omgang. Etter hvert som respekten legges igjen, så tar vi over. Vår 3-5-2 fungerer utmerket og vi bruker kantene på farlig vis.

Når vi er ca halvspilt så skaper vi alle sjansers mor. Det er via godt oppbygd pasningsspill og ut på siden. Ballen spilles til gul spiller foran mål, men den treffer alt fra motstander på strek til det som må være Trumps usynlige mur. For hvordan ballen ikke finner veien til nettmaskene er like vanskelig å forstå som Max Planck sine teorier om strålingsspekteret fra solen fra to århundrer siden.

Nære første gang ved kaptein Lars S (Bilde: Ole Walter Sundlo)

Nære for andre gang (drakta til Thomas E sendes FFK i posten for øvrig) (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Da blir det jo knappest noe bedre når det blir Deja Vu noen minutter senere. På en ganske så lik mulighet, så brenner vi mulighet på mulighet som det skulle vært stavkjerker!

Gutta fortviler (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

 

                                                                 Så sitter den!

 

På det tredje skal det skje heter det, og en klisje er nettopp det av en grunn. På vår tredje store, les:gedigne, mulighet så tar vi ledelsen. Dette målet er signert Thomas E, og er nærmest en blåkopi av målet han hadde i serieåpningen mot Moss. Det ligger mye herlig vilje og en god porsjon ferdighet bak 1-0.

Thomas ordner 1-0 noen minutter før pause… (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Det er ikke noe å si på det, for formasjonen sitter og vi får (mye) mer ball. Med det kommer sjansene. Dessverre vil det seg ikke foran mål, så når dommer blåser for halvtid så viser tavla 1-0 til oss. Det kjennes både da, og nå, at vi fortjente mer enn som så.

…til Gul jubel fra bane, tilskuere og benk! (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

 

                                                   Ny omgang, enda bedre spill!

 

Riktignok kommer jeg noen minutter ut i 2.omgangen fordi det var solid med kø foran burgerne! Når det er sagt så er det tydelig at FFK-gutta har fått noen ramsalte ord fra trenerhold. De fester et visst grep. Men nok en gang så står vi standfaste i forsvaret. Det er i beste fall halvsjanser de kommer til.

Helt til det det ikke er tilfellet! For på en ball med snø på så mister vi helt markering på bakerste og da kan gjestene fra plankebyen utlignet via et vakkert hodestøt. Helt upresset. I løpet av en kamp så kommer de fleste lag til sjanser, men der og da så føltes det ut som ran på høylys dag.

Jeg satt med en frykt om at dette var vendepunktet i kampen, men jeg er glad for at jeg tok feil her. For det er vi som tar over initiativet igjen. Vi har mest ball, skaper mest og er nære ved et par anledninger. Riktig nære, men FFK sin bestemann er keeperen og da ebber kampen ut i uavgjort 1-1.

(Om noen stusset på jubel fra tribunen like før slutt skyldtes ene og alene at Barnet slo Morecambe 1-0 i siste minutt).

Vi skal være misfornøyd med utfallet, men særs fornøyd med prestasjon og taktikken bak! Dette lover godt innenfor neste ukes cupkamp (borte mot Strømmen onsdag) og borte mot Nybergsund-Trysil på lørdag. Da er undertegnede i London for å overvære nedrykksdrama i engelsk 4 divisjon, så kampen blir ikke dekket.

Bærums egne Daniel Berg ble kåret til kampens beste spiller! (Bilde: Knut Omholt-Jensen)

Takk til alle som bidro som støttespiller og/eller tilskuer på kronekampen!

Vi håper å se dere igjen når vi er verter for Mjølner 13 mai kl 16 (ops! Søndag)

 

De tørre kampfakta:

Bærum SK- Fredrikstad FK  1-1  (1-0)

Mål: 1-0 Thomas E 40min

1-1 Filip Westgaard 52min

 

Gule kort:   Erblin L 51min

Mikko Viitikko   62min

Tilskuere:   516