A-laget: Alt som et lokalderby skal inneholde!

Bærum SK A- Asker Fotball A   2-1  (1-0)

Først en notis:  Kampen ble sett på en særs hakkete stream og delvis via tekstoppdatering fra Dandong. Dermed ingen bilder, og med forbehold om både gul kikkert og behov for noe mer en to megapiksler så kommer mine tanker fra dagens derby:

For det var ingen tvil om at kampen skulle sees. Klart man gjerne skulle støttet sine Gule helter hjemme på Sandvika Stadion, men med nok en Kinatur for et breddelag i klubben, så blir det krasj i kalenderen. VM fikk være VM og G17-gutta ble sendt på lokalt marked til nord-koreanske smuglere. Forbi det er noe spesielt for alle rundt klubben når vi møter Asker!

Det skulle også alt rundt dagens kamp vise også. Det smeller i taklinger, kjeftes, smelles og jobbes de 10 % ekstra i slike oppgjør! En slags fattigmanns «Old Firm».

 

                                                     Tett, jevnt og tøft

 

Det er en åpen kamp den første halve timen. Slik et lokaloppgjør skal være. Begge lag er frempå, men det er først etter 33 minutter at en skåring kommer. Forarbeidet er fra Rasmus Isegran, som årvåkent vet hvor Erblin Llullaku befinner seg. Fra kort hold er Erblin kald og det kan taktfast klappes for 1-0 til oss.

Begge lag har en stor mulighet så vidt jeg kan tyde etter det, men 1-0 står seg til pause. Kampen kjennes vidåpen.

Asker tråkker på fra starten av 2.omgang, men det ender mest i ufarlige dødballer. Vi derimot er effektive noen minutter senere. Da er kapteinen selv Lars Slemdal høyest av alle, inkludert stupetårnet, på området! Enkelt ruver han, og enklere setter han inn 2-0 til oss. Der og da føles det ut som vi har kontroll på kampen.

 

                                             En avslutning på kampen verdig!

 

Derimot får vi hurtigere puls når vi ser at Daniel Berg må ut med skade tidlig i 2.omgang. Han har akkurat kommet tilbake, så vi håper dette er kortvarig.

Hjerterytmen blir knapt noe bedre når Asker viser moral og slår tilbake på en heading etter ca 57 spilte minutter. Marcus Mehnert er mannen bak målet, og det er gledelig for alle at han alt er tilbake etter en stygg skade for kun noen uker sider!

Nå blir vi blir presset, eller bevist trekker oss, tilbake (uvisst fra mine 2 megapiksler). Det som er tydelig er at Asker har mest ball. De får også en mann mer, eller rettere sagt, vi får en mann mindre på banen når Mattias Pedersen helt korrekt får rødt kort etter å ha fratatt Asker en åpenbar skåringsmulighet.

På påfølgende frispark så er Asker akk så nære når den slås i stolpen.  Marginene er med oss i denne perioden.  Dog skal det sies at like etterpå kunne, burde og skulle vi skaffet oss en luke når vi header først i tverra, for så å bomme på åpent mål på neste heading.

 

                                  Nok et rødt, men for en innsats hele veien inn!

 

Kampen koker, for mye står på spill. Ære er en ting, men samtidig så kan man ikke stikke under en stol at laget/lagene som tapte poeng i dag er mer eller mindre ute av opprykkskampen! Rett og slett for mange lag i mellom og med negativ trend gående. Dette visste nok samtlige 21 som var igjen der ute også. For det gås ordentlig til i det som skjer. Like etter vår bom på headingene så blir det tumulter «DMZ» verdig. Etter en lengre konferanse så velger dommer å vise ut Jan Aubert. Så nå er det to manns overtall for Asker med ca 15 minutter igjen å spille.

De presser på og skaper. Ingen tvil om det. Samtidig er det null tvil om at vi virkelig ønsker å være med på toppen av tabellen fremover. Det legges ned en innsats som gjør alle Gule stolte av å støtte laget! Taklinger, blokkeringer og løping mil etter mil. Som gjør sitt til at vi holder unna til 6 minutter på overtid…

For da skårer Asker!  Jubel og skuffelse er et faktum. Som blir snudd med motsatt fortegn lagene i mellom når assistentdommer har laget flagget opp for offside. Så neste spark er siste spark på ballen, og vi kan slitne, men heroiske, kaste oss til bakken og om hverandre for seier mot Asker i årets første av to lokaloppgjør.

 

De tørre kampfakta:

Bærum SK A- Asker Fotball A  2-1 (1-0)

Mål:    1-0 Erblin Llullaku 33 min

2-0 Lars Slemdal   54 min

2-1 Marcus Mehnert 57 min

Kort:  Gult til Sondre Midtgaarden og Kot Tafese, mens Mattias Pedersen og Jan Aubert får begge rødt kort.

Tilskuere:  I skrivende stund er tilskuerantall uvisst, så mens jeg sitter på hotell og faktisk ser over grensa til landet uten lys og håp, så satser jeg på det var færre enn 750 tilskuere (ref: løfte fra forrige referat).

Dog var det nok en god del flere enn vanlig! Takk til alle fremmøtte!