G16 Elite: Sol, storm og uavgjort

Bærum G16 Elite-Heming G16 Elite  2-2 (1-2)

Det er fortsatt en smak av sommer og vi Gule fans håpet på en fortsettelse av de seneste kampene.

Sommeridyll av Postgirobygget burde ha blitt spilt over anlegget

Været spilte på lag med oss, i alle fall i 1.omgang. Det er også vi som har kampens første mulighet med Christian Wielens langs kanten, men keeper redder og det ender i en corner som det ikke blir noe å få høy puls av.

Her var vi nære…

Høy hjerterytme blir det derimot når Heming noen minutter senere har corner og skaper en stor mulighet på en enkel måte. Innlegg der de får hoppe opp uten å få motstand. Kun en rask og god Henrik Holmen i mål hindrer at vi starter med en baklengs tidlig. I alle fall veldig tidlig, for når det er spilt 10 minutter så trykkes det på kontrollen for 0-1. Heming kommer langs kanten, innlegget slås over på motsatt og fra 3 meter trenger spissen bare å treffe ballen før den går i mål. Noe som skjer, og ledelse til bortelaget.

…Heming derimot treffer blink! 0-1 10 min spilt

Christian Wielens har alt vist seg frem på kant, og kun minuttet etter Heming sin skåring så slår vi raskt tilbake. Spillet rulles opp og det står 1-1 før noen rekker å sende en «snap» av det første målet. Når vi har spilt halvveis av 1.omgang, så er 1-1 et riktig bilde på kampen. Dog har vi nok ballen 60-40. Utelukkende basert på magefølelse. Så håpet fra speakerbua og tribunen er at vi får betalt.
Godt betalt får i alle fall Heming på sine dødballer. De slår gode innlegg, og er høyest i lufta. Både en og to ganger, og da er det ingen tvil. Fra meget kort avstand så kan de heade inn sin andre ledelse for dagen.

Dødballer var oppskriften

I det 25 minutt har vi kampen vakreste angrep. Det er fire spillere involvert, men vi bommer på det som teller mest: avslutningen. Kvaliteten er som å spise First Price lompe. Av typen som har gått ut på dato, men selges for halv pris.

Skylaget legger seg faretruende over Sandvika Stadion, noe som er illustrerende for spillet utpå «matta» frem mot pause. Så til halvtid så står 1-2 seg. Et resultat som i grunn gjenspeiler kampbildet. Vi med mest ball, Heming mer effektive på sine store sjanser.

 

                                              Været var den største underholdningen

 

2.omgang starter slik første sluttet. Jevnt, og små feil av begge lag i siste 1/3del. Heldigvis for oss Gule, så gjør Heming også en feil i bakre 1/3, og Wielens blir tatt. Straffe

I farta

 

som han selv tar. Noen kloke hoder hevder jo at «den som blir tatt, ikke skal skyte selv». Denne maksimen bryr ikke Snarøyas kjappeste seg om, og rett nok: Wielens dunker inn 2-2.

2-2. Like sikkert som at Storbritania ville vinne Falklandskrigen

 

Jeg gjør i stand bestemannspris til nevnte spiller og han hadde sementert den om han hadde satt sin neste mulighet kun 40 sekunder etterpå. Da er han nære med å skåre hat-trick. Et godt forarbeid av Paul på kanten gjør at Wielens får avslutte fra 5 meter. Knallhardt, i stolperota og ut. Nå var vi i vinden.

Det kommer «nordavind fra alle kanter» og med det så avtar vår dominans. Resten av 2.omgang er en resultatkrig, men helt på slutten kommer Heming 3 mot 1. Jeg fikk i dette øyeblikk et tilbakeblikk fra ungdomsskolen og en vilkårlig matteprøve. For jeg kan ikke forstå hvorfor kanten til Heming ikke velger og sentre til TO som står alene på 5meteren. Når det er sagt, det er mye jeg ikke forstår. Deriblant at 20 % kan stemme SD ved valget til Riksdagen i morgen.

Rot og knot… kanskje dere skal delta i svenske regjeringsforhandlinger?

At kampen ender 2-2 er lettere å forstå enn hvordan det politiske landskapet i Sverige vil bli etter valget. Uavgjort er i og for seg et riktig bilde av kampen. Vi hadde ballen mest, mens Heming var gode på dødballer.

Dagen Gule ble Christian Ethan Wielens:

Dagens Gule: Christian Ethan Wielens

 

Nå venter Ham-Kam Elitecup neste helg!