Wingate draftet til NY City FC!!

Fra «Kadda» til «The Big Apple»

Christoper Wingate har siden han var en liten gutt spilt fotball i Bærum SK. Som bosatt på Høvik var veien ned til «Kadda» kort, og han var ofte lenge på banen når han vokste opp. I ungdomsårene slet han med skader, men med en herlig dose amerikansk «stå-på-vilje» så jobbet han målrettet mot drømmen om å bli fotballproff! Han ble fast på juniorlaget og var en selvsagt kaptein når han spilte. Etter endt 12års karriere i Bærum, så gikk turen til flotte New Hampshire. En stat mest kjent for å være glemt, for så å være i søkelyset hvert 4.år når det er primærvalg i amerikansk presidentvalg.

«Gate» slik vi kjenner han, sjef på midten!

 

Christopher fant seg godt til rette på universitetet som ligger i byen Durham. Han fikk flere utmerkelser både på og utenfor banen, og ble i år ferdig med bachelorgraden «Bachelor of Business Administration (B.B.A.), Finance and Business Analytics»

Nå er altså skadene historie, utdannelsen på University of New Hampshire fullført (med bravur!) og starten på en profftilværelse er i gang! I den anledning tok redaksjonen en prat med «Gate» like etter at det ble klart han nå skal spille for New York City F.C

 

Hvordan opplevde du «combinen» (uttaksuken)?

«Det er veldig spennende å være her. Det er gøy å få kjenne på nivået og få prøvd seg mot noen av de beste i landet. Jeg føler jeg ikke har hatt helt optimal oppladning på grunn av en skade jeg pådro meg under sesongen i høst, men det er fortsatt en veldig kul opplevelse. «Soccer» i USA er jo litt annerledes fra det vi er vant med i Norge. De har et college-system. De har egentlig bare 3 ligaer, men de har et college-system. Amerikanerne har egentlig bare 3 ligaer, og det går ikke an å rykke opp eller ned.  Nå har jeg blitt utvalgt til å delta på «combinen» (uttaksuken), og etter den har det vært en «draft» der samtlige lag i proffligaen MLS velger spillere fra universitetene.»

2) Hva skiller fotball i USA og Norge?

«Det er mye som er forskjellig! Men selve fotballen er egentlig ganske lik den vi kjenner til. Jeg føler det kanskje er litt mer fokus på det fysiske her i USA, mens fotball i Norge er litt mer taktisk»

3) Den klassiske -hva føler du nå- er på sin plass å spørre om?

«Haha det kan du si. Jeg er litt i sjokk ass. Tenker at det er en drøm som kom i oppfyllelse. Akkurat nå kjenner jeg på en helt syk følelse av glede»
 
Redaksjonen vet vi har med oss 2450 Gule facebookvenner når vi ønsker Christopher Wingate all lykke til i sin nye tilværelse i «The Big Apple» som spiller for New York City F.C!
Det blir garantert sene kvelder foran tv-skjermen i tiden fremover!