Våre juniorlag- Et unikt tilbud til Bærumsungdommen!

De siste årene viser en utvikling som gjør fotballtopper bekymret for rekrutteringen. Artikkel på artikkel før Corona tegnet et bilde av at flere slutter med fotball jo lengre ut i ungdomsårene man kommer. Nå over ett år ut i pandemien så frykter idrettstoppene at forfallet vil øke betydelig.

For det er ikke lett å holde på interessen, motivere seg, få tilpasset en hverdag som gjør satsning mulig m.m slik at flest mulig spiller lengst mulig.

Vi i Bærum SK er stolte over å tilby gutter i alderen 15-19 år lag der man kan spille på alle mulige nivåer! Interkrets, 1 div, 2 div, 3 div og 4 div + G17 fotball! Totalt teller det over 100 spillere (55 sats og 50 bredde)

I en artikkel publisert i Budstikka 25.januar sier daglig leder i Oslo Fotballkrets, Tore Jarl Bråteng » Jeg er usikker på om noen klubber i Oslo har hatt fem juniorlag tidligere og klubben uansett fortjener diplom. Det vitner om at de jobber vanvittig bra når så mange har lyst til å være med. Klubber som har mange 2.- og 3.-lag gjør sannsynligvis mye bra«. Vi har fem lag, alle med nok spillere til å spille i sin tiltenkte divisjon!

Så hva er årsakene til at vi har klart dette?

På SATS-nivå (lag 1, 2 og 3) så handler det om å gi de et utfordrende kamp- og treningstilbud, samtidig som vi som klubb samarbeider godt med fotballskolene Dønski og Norsk Toppidrettsgymnas (NTG). Som spillere på disse SATS-lagene har nevnt i intervjuer så er kommunikasjon mellom skole og klubb god, slik at treningsmengde og utbytte alltid blir tilpasset hver enkelt sin hverdag!

Ukens lag: G19 Elite | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

G18 er ukens lag | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

Ukens lag: G17 | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

På bredde-nivå så handler det mye om å ha et unikt opplegg. Der det ifølge «bredde-boss» Massimo er spillerpåvirkning og kult sosialt opplegg utenom som er stikkordene. Og dette vet vi som klubb at man får på bredde, bl.a via turene som blir arrangert. Spiller man alle juniorårene i Bærum så får man sett tre verdensdeler! Det er gulrot!

Mer om bredde kan leses her:

Bytter ut fotballcuper med turer med samfunnsprofil • Budstikka

– Jeg blåser i om folk ler av meg • Budstikka

Dummer seg ut for gutta • Budstikka

På dette laget er det helt greit å nedprioritere treningene • Budstikka

Videre så tilbyr vi speakertjeneste på samtlige lags hjemmekamp med dertil dekning i klubbens sosiale medier! Dette kan man følge:

Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet | Norges Beste Utviklingsarena for unge spillere og ledere (baerumsk.no)

https://www.facebook.com/baerumsk

Vi gleder oss til sesongstart!

G19
G18
G17
Jr 4
Jr 5
G17