Ungt Bærum tapte i Sarpsborg

(Sarpsborg-Bærum 3-0) Et meget ungt juniorlag kom til kort mot Sarpsborg på bortebane, i det som er en ekstremt spennende innspurt i interkretsserien.

Tre lag på toppen, og tre i bunnen, og mellom dem åtte klubber som kjemper for å unngå den forferdelige 11. plassen. Det er status fem runder før slutt. Etter noen fine seirer kom tapet for Bærum i går, ikke uventet og ikke ufortjent.

Bærum uten sisteårsgutter i troppen spilte ok, men ble tatt på alder og erfaring og enkeltprestasjoner. Den største av de sistnevnte da hjemmelagets A-spiller Olav Øby frekt og kjapt og fantastisk banket et frispark i mål fra midtstreken etter bare ti minutter.

I store deler av kampen hadde Bærum ballen, slik det ofte er mot Sarpsborg som ligger lavt og godt defensivt strukturert. Og vi følte vi var med. Men to raske og litt for enkle mål i minuttene før pause gjorde ting svært vanskelig i østfoldbyen.

Bærum-gutta gikk frustrert til pause, men skal ha ros for en godt gjennomført andreomgang der vi ikke lot oss prege av resultatet, men fremsto som gutter som vil både kjempe og lære. Begge lag hadde sine muligheter, og vi burde absolutt ha satt en goal, og kanskje kunne det blitt litt spenning om vi hadde maktet å redusere. Men det var lite å si på at poengene ble igjen i Østfold. Bærum-spillerne må bare tenke neste kamp og de neste mulighetene.

Med de eldste ute får de yngste sjansen. Og de gule 96- og 97-gutta viser at vi har mye på gang. Men først må en steinhard jobb gjøres de resterende fem kampene i år.