Ungdomslinja fortsetter – Ola Moe debuterte

Ola Moe debuterte på A-laget mot Kjelsås. FOTO: LARS JOHNSEN

Ola Moe debuterte på A-laget mot Kjelsås. FOTO: LARS JOHNSEN

(Bærum-Kjelsås 2-1) En ny tenåring fikk sin Bærum-debut da Kjelsås ble sendt hjem med null poeng.

 

«Er du god nok, skal du få sjansen på A-laget». Sånn lyder den gule tråden som gjennomsyrer klubbens arbeid med unge fotballspillere.

Ved pause i kampen gikk Marius Lundemo ut – en gutt som nettopp ble gitt sjansen fordi han var god nok, som 16-åring i 2011 – og inn kom 1995-fødte Ola Moe,

Moe kom fra Lyn i vinter og har tatt noen lange steg i løpet av sesongen på Bærums juniorlag.  En uke før ferien, begynte han å trene med A-laget. Etter ferien ble han tatt opp i A-stallen.

Hans første 45 minutter på A-lagsnivå startet med en feilpasning, men etter det virket han som en integrert del av A-troppen.

– Dette var utrolig moro. Jeg hadde et par ganske grove feilpasninger, men eller gikk det bra. Jeg gjorde som jeg pleier. Og vi vant, en viktig og deilig seier, så det ble en deilig debut.

10 mål

Dette begynner å bli standard nå, at trener Tandberg henter opp unggutter som glir rett inn i troppen. Sebastian Troupe, Marius Lundemo, Amahl Pellegrino, Daniel Berg, Jan Aubert, Eirik Nervold, Simen Juklerød og Nikolai Takle Hagen er eksempler på spillere som nå preger – eller har preget – A-laget de siste årene.

Sjefen var godt fornøyd med den nye tenåringen på laget.

– Han har herjet på juniorlaget og scoret til mål på de tre siste kampene. Han har vært med på A-lagstreningene en stund nå, og han er med og preger treningene! Han hadde et par feilpasninger – hvorav en er resultat av litt treg ballbehandling og den andre var en pasning som ikke var hard nok. Feil som kommer av at det går litt fortere og du må slå pasningene litt hardere enn det han er vant til i juniorkamper. Men han gjemmer seg ikke bort. Han tar initiativ, han vil ha ballen, han vet han er god og vil vise seg fram, sier Morten Tandberg.

Dobbel-Nervold

Bærum levert ingen strålende forestilling i solskinnet på Kadettangen på lørdag. Intensiteten manglet, det samme med tempo og presisjon. I forrige uke hadde det blitt ett av ni mulige poeng. Denne uka har blitt preget av sykdom i laget. Det var en sliten, mentalt og fysisk. Bærum-gjeng som møtte til kamp. Rett før pause tok Kjelsås ledelsen.

Bærum kom tilbake i 2. omgang. Daniel Berg curlet ballen i stolpen og Eirik Nervold dyttet returen i mål, før han også satte inn 2-1 etter fint klikk-klakk-spill i Kjelsås’ 16-meter.

 

Kampfakta

24. august 2013 2. div. avd. 1 Kjelsås (H) 2-1 (0-1) Sandvika stadion

Grzegorz Flasza

Simen Juklerød
Morten Ruud Irgens
Sebastian Troupe (Babs Akinyemi 21. min.)
Nikolai Takle Hagen

Eirik Nervold
Marius Lundemo (Ola Moe 46. min.)
Lars R. Sandbu

Amahl Pellegrino
Eirik Markegård (Magnus Ask Mikkelsen 76. min.)
Daniel Berg

Mål: 0-1 (43.) Stian Pettersen, 1-1 (54.) Eirik Nervold, 2-1 (87.) Nervold.
Gult kort: Robin Vikskjold, Kjelsås.
Dommer: Thomas Lilleby, Berg IL
Tilskuere: 153