Ukens lag: G19 Elite

Vårt flaggskip på juniorsiden rykket som kjent opp i fjor til ypperste selskap på Interkretssiden. I sesongen 2020 er motstanderne Stabæk, Lillestrøm, Vålerenga, Fredrikstad, Nordstrand, Sarpsborg 08 og kameratene fra Hamar.

Første kamp er mot Nordstrand torsdag 20 august kl 1830 hjemme på Sandvika Stadion.

Veien dit har vært lang, men fra og med 27 juli så kunne endelig oppkjøring og finpuss for de fire kommende ukene frem mot serieåpning finne sted!

På sensommerens første økt ventet «Nordlie-testen», samt litt enkel ballspill og tøying. Fra sidelinja kan den utsendte reporter melde om stabilt gode resultater, der fem av gutta klarte 28 runder eller bedre.

Max Benjamin Myrmo. Sliten, men blant de beste!

Hvem forsvant og hvem erstattet de?

Spillere ut og inn er en evig utfordring for alle trenere på juniorlag, så også Bærum Jr Elite. Vi takker 01-gutta Gaute Kjerstad, William Berg, Sebastian Sjo, kaptein Bastian Hatcher, Julian Stegemann, Petter Dyrkorn og 02er Petter Birkelund for gode bidrag gjennom en årrekke og ønsker de lykke til i Forsvaret, studier innenlands eller i USA!

Samtidig har det kommet inn en del nye. Noen fra egne yngre rekker, men også eksternt. Tobias Danielsen (Lyn), Fredrik Høyli (Molde), Waqar Khan Safi (Innstranda), Mathias Hallberg (Stabæk), Oskar Ihlen og Oskar Haugli (begge Ullern). Fra egne rekker har Max Myrmo, Jasper Jacobsen, Simen Tobiassen og Kristian Storstrøm blitt hentet opp fra jr rekrutt.

(For komplett tropp, se lagbilde nederst).

Lang, men god oppkjøring

Alle liker å nevne at sesongoppkjøringen ble ekstra lang i år, så da får jeg også følge strømmen. I pre-Corona perioden så rakk vi å fullføre flere gode treningskamper, så vi var godt skodd for sesongen. Gutta hadde en fin langhelg på Møre som en del av oppkjøringen

baerumsk.no/g19-vellykket-treningsoppholdet-pa-more/

Så ble alt satt på vent, noen sluttet og ja, status ble med ett mer usikkert. Dog så er vi i øverste selskap, så vi har hatt mange forespørsel fra spillere i Stor-Oslo.

Nå skriver vi 27 juli, og skal i alle fall være glade for at vi er 100 % i gang mot kamper med mening!

En prat med Basti, Tobias, Oskar H og Mathias

Spillerne består i all hovedsak fra NTG og Dønski, som begge er Bærum SK samarbeidsskoler! Vi tok en prat med kaptein Bastian og nyankomne Oskar Haugli (Dønski skole), Tobias Danielsen (NTG) og Mathias Hallberg (Stb vgs)) etter dagens hardkjør:

Bastian Hatcher: Kaptein «Basti «vil bli savnet når han setter kurs for USA i september. Dominant midtbanespiller med treningsiver a la Bjørndalen.

– Du har vært i Bærum i 2 1/2 år. Hvordan har det vært å være Gul? Jeg har hatt noen utrolig bra år her. Har vært en del av flere treningsgrupper og har trivdes i alle. Klubben tilbyr bra med trening og kamparenaene som har lagt til rette for god utvikling.

– Du har også trent med A-laget i vinter. Hvordan ser du på samarbeidet mellom junior Elite og A-laget? Jan Derek (Sørensen) har alltid øye for oss yngre spillere. Jeg blir inspirert av f.eks at Erik Frøysa går fra oss til å bli FAST på A-laget! Samtidig har jeg hørt fra eldre spillere at Bærum har en god yngres avdeling!

– Gratulerer med inntak på collge! Hvor og hva skal det studeres? Jeg skal studere på Monmouth University i New Jersey. Der skal jeg spille fotball i D1 samtidig som jeg studerer Business.

– – – – – –

Tobias Danielsen Skjæveland: Den nye Basti? Lyn-gutt i tilhørighet, så vel som med fart! Med vendinger på eget «Iniesta nivå», så skal det bli spennende å følge nysigneringen Tobias i 2020!

-Velkommen til oss Gule Tobias! Hvordan trives du her ned på «Kadda»? Veldig godt! Jeg har blitt tatt imot veldig godt av både trenere og spillere. Så langt stortrives jeg! Det er ikke noe vondt å si om noen på laget.

-Hvordan er treningsopplegget og samarbeidet mellom NTG og Bærum? Det er veldig godt lagt opp, der vi har samme trener på både skole og lagstrening som gjør at treningshverdagen blir så god som den bare kan bli. Det gjør at han kan styre belastning og treningen slik at jeg får den best mulige treningshverdagen jeg kan få.

– Sesongmål, for lag og for egen del? Være blant topp 3 beste lag i Interkrets og kjempe om opprykk i 4 div (hvis den blir spilt).

– Du har vært i Lyn lenge. Hva fikk deg til å velge vår vakre Gule drakt?Jeg valgte Bærum fordi det gjør at jeg får en enklere treningshverdag med samme trener på både skole og lagstreninger samt at de rykket opp til Interkrets A som er veldig imponerende. Valget falt også på Bærum fordi jeg syns det er et spennende og godt lag som jeg tror og håper kommer til å gjøre det bra i årets sesong

– – – – – – – –

Oskar Haugli: Oskar er nok ett stykk Haugli som også spiller juniorfotball i Bærum (Har hatt en eldre bror og fetter i klubben). Nå er det lillebror Oskar sin tur til å fylle midtstopperplassen. Skjønt, liten har han vel aldri blitt kalt med gode 1.95 så satser vi på at Oskar vil herje (luftrommet) nede på Sandvika Stadion

Ny for året Oskar, hvordan har du blitt tatt imot i klubben? Jeg har blitt tatt imot veldig bra hos Bærum både av spillere og trenere, og blitt hjulpet godt inn i treningskulturen her

– Hvordan syntes du samarbeidet mellom Dønski og Bærum Jr fungerer? Dønski og Bærum samarbeider godt slik at jeg får en optimal treningsuke, og hvis jeg skulle føle at det skulle bli for mye en uke, får jeg lov til å selv tilpasse belastningen.

‘- – – – – – – –

Mathias Hallberg: Mathias har vært i Bærum før, så ble ungdomsårene tilbrakt på Nadderud, før han tok lokalbussen tilbake til Sandvika Stadion. Forsvarspiller med høyde og klokt hode.

– Velkommen inn i din andre periode i klubben! Hvordan er det å være tilbake? Har blitt tatt imot bra og trives.

– Du har valgt ordinær videregående. Hvordan fungerer det med å spille elite fotball på juniornivå? Treningsdagen er lagt opp bra og det er nok treninger. Det er hektisk innimellom å rekke treningene noen av dagene, men det går som regel.

– Hva er årets sesongmål, for laget og for egen del? Målene mine er å gjøre de best mulig på banen og vise meg for A-laget. Jeg ser at med Jan-Derek (Sørensen) som trener at man kan få mulighet om man er god nok i ung alder! For laget er det vel å holde seg i Interkrets A, slik at arenaen klubben kan tilby er på høyest mulig nivå! Det skiller seg ut i området (sammen med Stabæk da).

Her finner dere komplett terminliste for høsten:

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=122502

Redaksjonen kommer til å dekke samtlige kamper med fyldig referat fra høstsesongen! Lykke til gutta (Y)

Gjengen klar for høstsesong! Øverst fra venstre: Jakob W S, Oscar B, Sebastian S, Oskar H, Oscar S J, Daniel MM (keepertrener), Trond A (hovedtrener), Mathias H, Bastian H (kap)
Nederst fra venstre: Oskar I, Waqar K, Tobias D, Fredrik H, Theo A, Max M, Simen T, Jasper J og Isak B
(ass,trener Thomas K, Kristian S, Felix L, Christian A, Thomas og Frederic C S manglet når bildet ble tatt)