U19 Rekrutt tilbake på vinnersporet

Heming u19- Bærum u19 rekrutt 1-4 (0-4)

Noe forsinket kommer her kampreferat. Grunnet kristi himmelfarts dag ble Heming vs Bærum flyttet til tirsdag 23 mai. Vi kom fra et surt tap mot Asker fra forrige uke, og vi hadde som fokus før kampen på å ”gå ut høyt”, være ekstremt aggressive i presset og gjøre det ubehagelig for Hemings backrekke de første 15-20 av kampen ved å spille hurtig i lengderetning og vinne andre ballene. Vi svarer på kampplanen ved å vinne en corner etter 1 minutt. Vi setter opp vårt innøvde cornertrekk fra mandagstreningen, og dunker ballen i krysstangen og ned bak mållinjen ved Lasse. Da Relbo pirker ballen helt inn i mål er det noe usikkerhet rundt hvem som får målet, men TV-bildene til Dahl viser at goalen tilhører kaptein Lasse. 1-0 til Bærum, og en flying start. Vi opprettholder aggressiviteten, og Heming henger rett og slett ikke med de første 10-15 minuttene av 1.omgang. Vi kommer oss rundt på kantene, gjennom i både mellom-og bakrom, og vinner andre ballene. Med normal uttelling kunne det fort stått 0-3 etter 10 minutter.

Kampen roer seg noe, men vi er det klart førende laget gjenom hele første omgang. Vi har høye backer i Oscar og Bendik som skaper 2 mot 1 situasjoner på flankene, vi har en bakromsshissig Mahan som kommer seg gjennom ved flere anledninger og Magnus og Markestad plukker ned nedfallsfrukt og fordeler på fint vis. Gøy er det også å se på formspilleren Relbo som på elegant vis drar av motspillere, får vendt opp i mellomrom og skaper farligheter på oss. Han får også æren av å sette inn 0-2 etter et godt innlegg fra Oscar etter cirka 20 minutter.
0-3 kommer ved Haave, før Mahan rolig setter inn 0-4, og vi rusler inn fornøyde til pause etter vår beste omgang så langt i sesongen. Det står noe sånn som 8-1 i målsjanser favør Bærum, og vi trenere kunne ikke bedt om mer fra de 11 gule på banen.

Vi advarer i pausen om at Heming kommer til å ofre mer fremover, stå høyere og gå ”all in” får å få den første scoringen. Ved 0-4 er kampen i realiteten over, men erfaringen vår fra tidligere kamper tilsier at ett mål har vært nok til å endre kampbildet fullstendig. Vi ønsker å opprettholde aggressiviteten, og ikke slippe oss nedpå, men fortsette det gode spillet fra 1.omgang.

Likevel blir andreomgangen igjen annerledes. Heming er mer direkte i spillestilen, og vi er ikke flinke nok til å lese spillet og falle av i tide. Vi er også noe mer slurvete med ball, og blir mer passive. Det fører til at Heming skaper noen store målsjanser, men vi redder unna med noen viktige sklitaklinger samt gode redninger fra en trygg Håkon Gullbekk i mål. Hemings redusering kommer i det 65. Minutt etter et ballbrudd på vår egen banehalvdel. Heming fortsetter å trykke på etter scoringen, samtidig som vi også er svært nærme å score flere mål. Verdt å nevne er Lasse sin kanonkule med venstreslegga fra midtbanen, men ballen spretter dessverre like over mål. Kampen ebber ut i en solid og viktig 1-4 seier, som igjen tar oss opp til 2 plass på tabellen før resten av rundens kamper skal spilles.

Vi tar med oss en svært god førsteomgang, hvor vi har et variert angrepsspill med mange fine kombinasjoner, samtidig som vi holder strukturen godt defensivt og evner å være aggressive i presset. 2.omgangen er ingen god omgang fra vår side, men vi tar med oss at vi fortsetter å skape sjanser gjennom hele andreomgang. Det å opprettholde trykket og engasjementet når en leder 4-0 er en vanskelig oppgave, men vi må fremover evne å ha fokus og disiplin gjennom kampens 90.minutter.

Takk for bra oppmøte fra foreldre!

Neste kamp er hjemme torsdag 01/06 kl. 20:15 mot Jutul/BvH, hvor klassekamerater møtes til prestisjeoppgjør!