U19 R videre i OBOS-cup

Bærum Jr Rekrutt- Oppegård 5-0 (4-0)

Vi trakk Oppegård i vår første kamp i OBOS-cup. Et motstander vi vet lite om, men som spiller på to nivåer under oss. Ergo, et lag vi skal slå. Men med en gang det ene laget senker seg, og det andre laget gir litt ekstra blir fort nivåforskjellene i fotball mye mindre enn de burde vært; en klisje som gang på gang viser seg. Derfor er både trenere og spillere tydelige før start på at vi ønsker å ta tak i kampen fra start med høyt balltempo og intensitet i bevegelser.

Oppegård ypper seg litt i kampens første fem minutter, uten at de kommer til målsjanser. Vi er litt slurvete med ball, og er ikke helt på, som gjør at den nevnte nivåforskjellen ikke blir like stor. Likevel tar det ikke lang tid før det er tydelig hvem som har mest ferdigheter av de to lagene. Sakte, men sikkert får vi mer tempo og flyt i spillet vårt, og en blanding av gode solo-prestasjoner og kombinasjonsspill gjør at vi kommer til store målsjanser. Relbo får æren av å sette inn første scoring etter flott assist fra Mahan etter 15 minutter. 5 minutter senere legger Mads på til 2-0, før han 7 minutter senere fint drar av en motspiller, og dunker ballen bak keeper fra skrå vinkel, 3-0. Vi fortsetter å skape sjanser; Magnus kommer alene gjennom etter 42 min, drar av keeper med en lekker sålevending til 4-0, og game over.

Vi går til pause og er ok fornøyd med første omgang. Vi er enige om at vi blir påvirket av det noe seige tempoet i kampen, og ønsker i andre omgang å være mer på tærne, dra opp tempo, vri spillet med oftere, og sette presset både høyere og mer intenst.

Oppegård ønsker ikke å slippe inn flere scoringer, og legger seg dypt i banen. Det gjør at andre omgang blir en fin trening i ballbesittende fotball, og jeg tror ikke jeg overdriver om vi sier at ballpossesion er 80-20 i andre omgang. Vi skaper færre 100% sjanser, fordi vi rett og slett mangler skarpheten i bevegelser og presisjon når vi kommer til siste 1/3. Det blir selvfølgelig vanskeligere jo flere menn motspillere har bak ballen, men her har vi masse å gå på. Kantene våre ser også ut til å trives i offside i andre omgang, da vi avblåses hvertfall 10 ganger; da er vi nødt til å begynne ta inn over oss at vi har motspillere å forholde oss til når vi går på løp i bakrom!
Kampen avsluttes med en fin prestasjon av Eron, når han fra 25 meter legger ballen til rette på volley og banker ballen over keeper og i venstre kryss, klassescoring!

Alt i alt en godkjent kamp, hvor vi styrer kampen så å si fra start til slutt, og slipper ikke til Oppegård en sjanse. Vi får masse trening i å holde ballen i laget, vri spillet og øve oss mot mer dyptliggende lag. Samtidig er ikke tempoet og presisjonen i kampen god nok til å gjøre gjøre skade på så veldig mye bedre lag enn Oppegård, så samtlige må opp et knepp når vi møter serieleder KFUM borte førstkommende torsdag 08.06. Håper å se både de trofaste og de ikke-så-trofaste supporterne våre til toppkamp i JR. 1 divisjon!