Tusen takk Ståle!

En tekst av supporter Lars Johnsen

«Spillerne er på banen?»

«Jepp. De er klare.»

«Innbyttere?»

«Jada. Vi har innbyttere.»

«Og dommer? Ball?»

«Dommeren er klar. Ball har vi også».

«Og Ståle?»

«Ja, her er jeg!»

Kampen kan starte.

For å sette i gang en fotballkamp trengs det et minimum av utstyr og personer. En bane. Mål. Ball. Fotballspillere. En dommer. Og Ståle Lundemo.

Sånn har det vært på Kadda de siste 15 årene – eller hvor mange år har det vært? Det føles som en evighet.

Unknown-3

Ståle Lundemo – klubbens banemester, A-lagets oppmann, hele klubbens go-to-guy – har glidd inn i innpakningen til fotballkampen.

Uten ham. Ingen fotball.

Det kom som et sjokk da Ståle for noen uker siden fortalte at han skulle gi seg. Han skulle slutte. Han skulle ikke lenger være en del av Bærum Sportsklubb. Det var en spøk, selvsagt. Få trodde på det. Ærlig talt. Bærum overlever ikke uten Ståle. Ståle overlever ikke uten Bærum.

Men det var ingen spøk.

Og den første tanken om at «det må være fleip» gikk over til «men hvordan skal klubben da klare seg?». Skal vi trekke A-laget? Legge ned klubben? Står verden i det hele tatt til påske?

Ståle husker sikkert selv hvor mange år han har jobbet i og for Bærum, men hvor mange timer han har lagt ned, hvor mange kamper han har vært med å organisere fra første treningskamp i januar til siste seriekamp i november, husker han garantert ikke. Hvor mange timer han har lagt ned, hvor mange bussturer, flyreiser og ferjeoverganger han har vært gjennom, vil han også ha problemer med å tallfeste.

Alltid til stede. Ofte hoppende glad. Ofte sint som en okse. Men alltid til stede.

Like sikkert som at Bærum Sportsklubb spiller i gule trøyer og svarte shortser, like sikkert har Ståle vært der.

Og det tærer på. Nå var det slutt.

For et fotballag er det spillerne på banen som skal være de viktigste bidragsyterne. Og Bærum har vært velsignet med mange spillere som har glidd over i å bety mer enn bare det de har prestert sportslig. Men spillere kommer og går.

Sjela til en fotballklubb ivaretas av sånne som Ståle Lundemo.

Nå står seriestarten for døra. Den blir år 1 etter Ståle.

Han skal få fri nå. Han skal få lov til å se kampene fra tribunen som en hvilken som helst supporter – selv om Ståle aldri vil være «hvilken som helst supporter».

Ståle, tusen takk for alt du har gjort for Bærum Sportsklubb – fra å teipe sokkene til A-lagsspillere til å hente inn noen kroner fra sponsorer til den bunnskrapte klubbkassa, for alle timene, alle reisene. Uten deg hadde klubben neppe kunne fått den oppturen som vi fikk være med på fram til 2014.

Tusen takk også til Ståles tålmodige familie – som garantert, i hvert fall tidvis, har følt at Ståle prioriterte klubben foran dem.

Igjen, tusen takk, Ståle.

Det er godt å værra gul!