Treneren – Luke Torjusen

Luke Torjusen har trent de fleste aldersgrupper i klubben. Han kom til Bærum SK fra Vålerenga i 2012 og har deretter stått på og har utviklet seg til en god trener. Før 2016 sesongen tok han over A-laget i klubben. Luke er et eksempel på hvordan klubben ønsker å jobbe, ved å utvikle spillere og trenere som ender opp på vårt A-lag eller andre lag i norsk toppfotball.
Hvorfor valgte du Bærum SK i sin tid?
Bærum SK kontaktet meg om en jobb med mange forskjellige ansvarsområder. Jeg takket ja fordi det var en spennende utfordring, og på grunn av Bærums gode rykte.
Du går inn på ditt tredje år som A-lags trener. Hva drømmer du om som trener og hva er dine personlige målsettinger?
Jeg drømmer så klart om et opprykk med laget. Jeg har også et sterkt ønske om at de yngre spillerne våre utvikles til A-lagsspillere på sikt. Mitt personlige mål er å fortsette utviklingen min som fotballtrener, og jobbe for en klubb i toppsjiktet.
Hvordan har pre-season for A-laget vært?
Førsesongen har vært suksessfull, fordi spillerne i bedre form en noen sinne siden jeg tok over som trener. Vi har, takket være vår fysioterapeut, gjort en god jobb med å redusere skadene innad i laget. Vi har også gjort det bra i kamper med utfordrende motstandere, og trenerstaben har implementert taktiske grep som har vist seg å være til fordel for gruppen.
Forrige sesongen var kanskje ikke helt som noen tenkt seg. Hva er lagets målsetting for årets sesong?
Man går inn hver sesong med et ønske om å gjøre det best mulig, men vi er også realistiske med tanke på at vi spiller i en krevende divisjon og at Bærum er en klubb med begrensede midler. Laget har flere interne mål, og det største målet gruppen har er å konkurrere blant topp 5 på tabellen.
Hva ønsker du å se i dine spillere?
Jeg ønsker at mine spillere skal inneha taktiske, tekniske, mentale, fysiske og sosiale egenskaper som  hever hver enkelte spillers prestasjonsnivå. God holdning på og utenfor banen, fokus, vilje til å ville bli bedre hver dag, og spille for hverandre.
Du jobber også på Dønski VGS, som er klubbens samarbeidspartner. Hvordan trives du med det?
Jobben på Dønski er viktig, fordi jeg får muligheten til å se og utvikle spillertalenter som spiller for Bærums juniorlag. Det er en god måte for fremtidige A-lagsspillere å få vist seg frem. Dønski gjør en kjempejobb med å utvikle spillere i nærområdet.
Hva trur du/mener du kreves av spillere som ønsker å nå langt i sin fotballkarriere (proff, landslag, A-lag etc.)?
Jeg tror det er forskjellige faktorer som påvirker dette. Man kan ikke bare ha talent, man må også ha vilje og mental styrke til å jobbe med seg selv og presse seg til å yte maksimalt hver dag, med målsettingen om å alltid bli bedre. Man må også gro tykk hud slik at man takler nederlag og kritikk, og lære hvordan man kommer sterkere tilbake.
Hvorfor skal publikum komme til Sandvika Stadion å se Bærum SK A-lag spille i 2018?
Bærum er et lag med mange gode unge lokale spillere, som fortjener å bli heiet frem. Vi fører en attraktiv spillerstil som er morsom og underholdene å se på.
Til sist ønsker vi deg og laget masse lykke til med årets sesong.
Tusen takk