To nye egenutvikla spillere har tatt steget opp til A-stallen!

Rafael Botrel Sorter og Julius Skrefsrud har nå blitt flyttet opp til Herrer A! Begge to har levert meget godt hos vårt Interkrets-ledende juniorlag, og får nå muligheten til å utvikle seg på enda høyere nivå i PostNord!

Julius kommer opprinnelig fra Asker, men kom til oss før 2021-sesongen og siden tatt store steg. Til hverdags går han på NTG og er strålende fornøyd med kombinasjonen VGS og fotball som NTG tilrettelegger for.

Julius i aksjon på dagens trening

De siste ukene har vært bra med utfordringer og tempo. Gøy å være en del av laget og bli bedre kjent med alle. 2. Jeg synes personlig Bærum er veldig gode på samarbeidet mellom A-laget og Junior. Mange på Junior får muligheter, som for meg har økt motivasjonen på trening markant

Jeg synes personlig Bærum er veldig gode på samarbeidet mellom A-laget og Junior. Mange på Junior får muligheter, som for meg har økt motivasjonen på trening markant.

Rafael Botrel Sorter med blikket vendt fremover!

Andremann ut har allerede rukket å få noen kamper i trøya for A-laget. Mot Gjøvik-Lyn var det «Rafa» sin avslutning som skaffet straffen som førte at vi fikk med poeng derfra.

Etter noen år i Fornebu så har Rafael vendt hjem til moderklubben og har tatt store steg i inneværende sesong.

Skolehverdagen tilbringes på Dønski, og norsk-brasilianeren er en av mange som har tilbrakt årene på VGS underkyndig ledelse av Bjørnar. Selv sier Rafael:

-Tiden med A-laget hittil har vært veldig bra fordi det er en imøtekommende gjeng som gjør at man fort blir en del av gruppen. Det er en bra utfordring å teste seg på et høyt seniornivå på trening og spesielt morro å få komme inn i Post-Nord kamper å kunne bidra.

Mulighetene Bærum gir juniorene er bra fordi vi har en god treningshverdag på junior og man har hele tiden noe å strekke seg etter med tanke på A-laget. Jeg synes det er bra og riktig av Bærum å satse på de unge spillerne ved å gi oss sjansen til å teste oss på A-laget, og tørre å gi spilletid hvis man presterer bra på treningene.

Trond og Daniel har årvåkent blikk på det som skjer

Juniortrenerne Trond Andersen (NTG) og Daniel Mitchell Moe (Dønski) har kjent guttene i lang tid via skole og som trenere for G19.

Det er veldig kjekt for Daniel og meg å se at samarbeidet med NTG og Dønski bærer frukter, og at vi får frem A-lagspillere gjennom våre egne rekker. Jeg synes klubben og Bård har vært flinke til å gi juniorgutta våre muligheten til å vise seg frem på A-laget. Det må vi fortsette med, for vi har mange spennende spillere på juniorlaget.

Julius har hatt en veldig fin utvikling på juniorlaget, og er en reflektert spiller som bidrar både på og utenfor banen. Han har gode allround ferdigheter som keeper, og har sammen med resten av laget levert stabile prestasjoner i interkrets i år. Nå får han som fortjent muligheten til å trene på et høyere nivå sammen med seniorspillerne, og må bare fortsette å jobbe på med samme utviklingsfokus videre fremover.

Rafael er jo opprinnelig Bærumgutt, men er ny på juniorlaget i år, og etter noen sesonger i Fornebu så vendte han tilbake til moderklubben.. Han har spennende offensive ferdigheter, og er en kreativ spiller som liker å utfordre en mot en. Han har også jobbet godt for å utvikle den defensive delen av spillet sitt, og kan spille både kant og offensiv midtbane. Veldig artig at han nå tas opp i A-troppen, og får sjansen til å prøve seg på høyeste nivå i klubben.

Gratulerer til både Julius Skrefsrud og Rafael Sorter med kontrakt for Herrer A!