Tilbakeblikk fra 2004 med Tor Ole Skullerud

Redaksjonen tok prat med Tor Ole Skullerud foran morgendagens kamp mot Vålerenga kl 1800 på Sandvika Stadion.

Tor Ole har som kjent trent både Bærum og Vålerenga. Og det var nettopp i 2004 når vi vant mot Vålerenga han var mannen som styrte den gule skuta! Hans første trenerjobb for seniorlag, i det som i ettertid har blitt en imponerende merittliste med klubblag og aldersbestemte landslag!

Ser du på Bærum et springbrett for spillere, men også trenere»?

«Uten tvil! Det er tallrike spillere som har tatt steget videre etter å ha vært i Bærum. Juklerød (Antwerpen), Lundemo (Rosenborg), Fjærtoft (Hamilton) er bare noen navn. På trenerbiten meg selv, men også Morten Tandberg skapte sitt gode rykte gjennom årelangt godt arbeid i Bærum SK. Videre har store profiler som Arne Erlandsen, Lars Tjernås og nå Jan-Derek Sørensen vært/er trener i klubben.»


Hvordan gikk dere inn mot kamp?

«På feltet så gjør man ikke noe annerledes enn til seriekamper på nivået man spiller. Det handler mer om den psykologiske biten. Gutta trenger ikke tenning, den kommer naturlig. Men det handler om å treffe på inngangen til kampen. Ikke overtenning, men ei heller for rolig.»

Hva husker du best?

«Vi var spillemessig veldig gode i 1.omgang. Vi leda 3-1 til pause og alt satt som det skulle. At vi vant fortjent gjorde at seieren smakte enda bedre!»

» I en slik kamp har Bærum alt å vinne, mens Vålerenga har det motsatte. Er et vanskelig utgangspunkt når du (føler du) har alt å tape.