Tidligere Kenyansk landslagspiller klar for Bærum SK

Christian Bwamy restarter karrieren i Bærum SK. 29-årige Bwamy som i Norge har spilt for Follo, Valdres og Fram har mange kvaliteter som Jan Derek ønsker seg i en kant spiller.

Jeg ønsker å komme meg tilbake til eliten og Bærum SK passer meg godt for at ta de stegen som kreves. Jeg er takknemlig for muligheten og gleder meg til å komme i gang med treninga i januar. Håper jeg kan komme tilbake til og oppnå mitt fulle potensiale så jeg kan hjelpe laget til å bli bedre. – Christian Bwamy.

Christian Bwamy under Kenya sin VM-kvalik mot Cape Verde i Praha 2015. Photo/SPORTPICHA

Det er klart at når en spiller med meriter fra landslag er på blokka så vil det alltid være intressant for enhver klubb. Christian har hatt noen skadeproblemer over ett år og i den perioden har han satset på studier og fullført sin bachelor. Hans målsetting er hårete og det sier noe om gutten sin dedikasjon og ambisjoner som menneske og spiller. Det blir viktig for klubbens støtteapparat og følge opp han godt så han ikke overbelaster seg i sin vei tilbake. Vi er meget glade for at ha signert Christian og gleder oss til fortsettelsen. – Henrik Dahl, sportslig og daglig leder

Christian Bwamy kom som ung fra den kenyanske Norway Cup kjenningen Mathare United til Follos juniorlag gjennom et samarbeid med en videregående skole. Derfra tok han kjapt steget opp på klubbens A-lag. Etter å ha markert seg i Follo og vært en tur innom Valdres dro midtbanespilleren videre til Fram Larvik i 2012. Der tilbragte han to gode sesonger før han gikk tilbake Follo og var med å førte frem laget til en NM finale på Ullevaal (0-2 tap mot Strømsgodset). 2016 satset han på studier, 2017 var han tilbake i Fram og i år har han vært på ett godt Follo lag.