Tenårsfarvel med tre poeng og tabelltopp

(Bærum-Østsiden 3-0) Lørdag fylte Eirik Nervold 20 år. Kake måtte vente, men scoring, tre poeng og Bærum i tabelledelse gjorde at feiringen fikk en fin start.

Eirik Nervold fylte 20 år lørdag. Kake ble det ikke i garderoben. Bare nøtter. FOTO: LARS JOHNSEN

Eirik Nervold fylte 20 år lørdag. Kake ble det ikke i garderoben. Bare nøtter. FOTO: LARS JOHNSEN

Han sprudlet ikke av å ha forlatt tenårene, der han satt i garderoben etter kampen mot Østsiden. Sprudlet gjorde ikke resten av garderoben heller, etter å ha levert en god og kontrollert kamp i stedet for et fyrverkeri. Det var en heller klapp på skuldrene lagkameratene i mellom for en godt gjennomført kamp.

Det var i det hele tatt som om de var glade for å ha lagt ferien bak seg, og startet på den tøffe høstsesongen med en komfortabel seier.
Nervold, som fredag var tenåring, men som lørdag var blitt «voksen», tok både sin egen merkedag og kampen med ro.

– Det var godt med avbrekk. Jeg har vært på Mallorca og surfet på Stad. Det første gang på surfbrett. Det var moro, men vanskelig. Jeg hadde ikke akkurat kontroll på brettet. Det var godt å komme i gang nå. Vi gjennomfører en god kamp. Vi startet brukbart og hadde vel kontroll i begge omgangene, selv om de hadde litt mer ball i 2. omgang. Vi slapp oss kanskje litt ned utover i kampen. Alt i alt en årleit gjennomføring og fin måte å komme i gang igjen på, sier 20-åringen.

Nervold fikk sin fødselsdagsscoring i det 41. minutt, da han satte en ferdigscoret pasning fra Amahl Pellegrino i nettet til 2-0. Fem minutter tidligere hadde Pellegrino lagt inn til Lars R. Sandbu til 1-0.
Marius Lundemo fikset 3-0 vel et kvarter før slutt.

3-0-seieren sendte gultrøyene til topps i 2. divisjon avdeling 1. En plass laget kan miste mandag kveld, om Førde slår Molde 2.

Slik var dagen for keeper Grzegorz Flasza. Han ble stående elne uten særlig å gjøre mot Østsiden. FOTO: LARS JOHNSEN

Slik var dagen for keeper Grzegorz Flasza. Han ble stående elne uten særlig å gjøre mot Østsiden. FOTO: LARS JOHNSEN

Trener Morten Tandberg er enig i at det var en fin overgang fra ferie til det tøffe kampprogrammet som venter fremover . Neste helg skal laget til Moss, før den utsatte kampen i Førde skal spilles i midtuka og Asker venter hjemme 17. august.

– Dette er noe av det mest kontrollerte jeg har sett på Kadda på lang tid. Østsiden hadde vel én sjanse. Vi eier ballen, scorer tre mål og skaper ellers godt med sjanser, men uten at vi noen gang er på noe sprudlende nivå. Vi hviler godt med ballen i laget – og her synes jeg vi har tatt et steg framover.

3. august 2013 2. div. avd. 1 Østsiden (H) 3-0 (2-0) Sandvika stadion
Grzegorz Flasza
Mounir El-Masrouri
Sebastian Troupe
Babs Akinyemi
Nikolai Takle Hagen
Marius Lundemo
Lars R. Sandbu
Eirik Nervold (Moa Mahnin 79.)
Daniel Berg (Thomas Winstad 88.)
Amahl Pellegrino (Magnus Ask Mikkelsen 70.)
Simen Juklerød
Mål: 1-0 (36.) Lars R. Sandbu, 2-0 (41.) Eirik Nervold, 3-0 (76.) Marius Lundemo
Gult kort: Amahl Pellegrino
Tilskuere: 125