Tap på «taket»

Vi var svært godt forberedt på hva en bortekamp på «taket» innebærer. Det er kriging, direkte spill og lange baller som gjelder! Det er ikke vår «kopp med te», men det fungerer for Kjelsås og vinner fotballkamper for de. Dette er ikke vanskelig å lese – men det skal også håndteres, der svikter vi denne gangen.

A-laget tapte knepent og surt 2-1 for Kjelsås

Vi er dessverre ikke med fra start i denne kampen. Kjelsås vinner de aller fleste duellene og vi er sjelden først på andreballene heller og da blir oppgaven tøff. Vi burde hatt straffe etter ca 15 minutter når Daniel Berg blir felt, men heller ikke dagens dommer hadde noen god dag på jobb. Kjelsås går opp i ledelsen 1-0 etter rundt 20 min etter at de slår en lang ball inn bak oss og Idrissi avslutter godt. Forferdelig svakt av oss – godt gjort av Kjelsås. Etter 1-0 er vi meget svake omgangen ut. Vi kan takke Sondre mellom stengene for at det fremdeles er kamp etter 45 min, for det ebber ut på 1-0.

Om Kjelsås hadde overtaket første 45 er historien totalt annerledes de siste 45. Kjelsås parkerer bussen totalt og lar oss styre. Vi sliter med å bryte igjennom, de få gangene vi gjør det blir sjansene store. Vi er alene med keeper en gang og har ett skudd som stryker stolpen. Det så rett og slett ikke ut som det ville seg. Vi dytter opp Mattias Pedersén i ett siste forsøk og får betalt med 1-1 på overtid. At vi til slutt klarer å havne i undertall i egen boks og dermed må se hjemmelaget score 2-1 rett etter er forunderlig, skuffende og trist. Det avslutter en historie om ett Bærum som ikke klarte å «maxe» denne lørdagen og dermed måtte dra tomhendte hjem.

Vi hadde her muligheten til å holde følge med ypperste toppen av avdelingen og «pirke» Kamma litt i siden før oppgjøret til helgen. Nå ble avstanden i steden større, noe som betyr at neste helgs kamp mot ligaens suverene leder blir enda viktigere om vi skal klare å henge med. I gode stunder har vi nivået, men slipper vi oss noen prosenter ned (som mot Kjelsås) kan vi tape mot hvem som helst i denne divisjonen. Ny uke står på trappene, og den må angripes med profesjonalitet og en hevnlyst etter å revansjere lørdagen. Slike prestasjoner som i første omgang kan vi ikke være bekjent av!